Artikel top billede

Slut med anonymitet: Kryptovaluta skal reguleres for at stoppe hvidvaskning

Et nyt EU-direktiv sidestiller kryptovaluta og fysisk valuta for hvidvaskningsloven, og kan føre til identifikation af køb og salg af blandt andet bitcoins

Ud over sin boble-lignende vækst har bitcoins og andre kryptovalutaer også ry for at være en af de it-kriminelles foretrukne valutaer.

Det ser man blandt andet i forbindelse med ransomware-angreb som WannaCry, der låste computere og krævede løsesum, før dataene igen blev frigivet.

Det er særligt anonymiteten i forbindelse med handlen af bitcoins, der er problemet. Det betyder, at man eksempelvis relativt let kan hvidvaske penge ved at veksle til kryptovalutaer.

Det vil EU have sat en stopper for, og med et nyt direktiv sidestiller EU kryptovaluta med fysisk valuta.

Det skriver Børsen fredag morgen.

Formålet er at slå ned på terrorister og kriminelle, der netop benytter sig af kryptovalutaer til anonyme, kriminelle handlinger.

I dag sættes der allerede krav banker om at indrapportere mistænkeligt adfærd, og det krav skal spredes til kryptovalutaer.

Flere danske banker har tidligere nægtet at udbetale afkast fra eksempelvis bitcoins med det argument, at bankerne ikke kan vide sig sikre på, hvor pengene stammer fra.

Det problem kan være ryddet af vejen med det nye direktiv, fortæller Kay Van-Petersen, Saxo Banks kryptostrateg til Børsen:

"Jo mere officielle institutioner som EU accepterer, diskuterer og regulerer kryptomarkedet, jo mere tillid bygges der ind i systemet. Det giver en strukturel bullish tilgang til kryptoinvesteringer, og det er et naturligt skridt i udviklingen," siger han til Børsen.

Han pointerer, at kryptomarkedet på den måde opdeles i to, hvor de, som fortsat ønsker anonymitet og et ureguleret marked, er havnet på sidelinjen, og kan blive tvunget tilbage på "det mørke net".

Læs også: Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere