Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Slut med anonymitet: Kryptovaluta skal reguleres for at stoppe hvidvaskning

Et nyt EU-direktiv sidestiller kryptovaluta og fysisk valuta for hvidvaskningsloven, og kan føre til identifikation af køb og salg af blandt andet bitcoins

Ud over sin boble-lignende vækst har bitcoins og andre kryptovalutaer også ry for at være en af de it-kriminelles foretrukne valutaer.

Det ser man blandt andet i forbindelse med ransomware-angreb som WannaCry, der låste computere og krævede løsesum, før dataene igen blev frigivet.

Det er særligt anonymiteten i forbindelse med handlen af bitcoins, der er problemet. Det betyder, at man eksempelvis relativt let kan hvidvaske penge ved at veksle til kryptovalutaer.

Det vil EU have sat en stopper for, og med et nyt direktiv sidestiller EU kryptovaluta med fysisk valuta.

Det skriver Børsen fredag morgen.

Formålet er at slå ned på terrorister og kriminelle, der netop benytter sig af kryptovalutaer til anonyme, kriminelle handlinger.

I dag sættes der allerede krav banker om at indrapportere mistænkeligt adfærd, og det krav skal spredes til kryptovalutaer.

Flere danske banker har tidligere nægtet at udbetale afkast fra eksempelvis bitcoins med det argument, at bankerne ikke kan vide sig sikre på, hvor pengene stammer fra.

Det problem kan være ryddet af vejen med det nye direktiv, fortæller Kay Van-Petersen, Saxo Banks kryptostrateg til Børsen:

"Jo mere officielle institutioner som EU accepterer, diskuterer og regulerer kryptomarkedet, jo mere tillid bygges der ind i systemet. Det giver en strukturel bullish tilgang til kryptoinvesteringer, og det er et naturligt skridt i udviklingen," siger han til Børsen.

Han pointerer, at kryptomarkedet på den måde opdeles i to, hvor de, som fortsat ønsker anonymitet og et ureguleret marked, er havnet på sidelinjen, og kan blive tvunget tilbage på "det mørke net".

Læs også: Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere