Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Slut med anonymitet: Kryptovaluta skal reguleres for at stoppe hvidvaskning

Et nyt EU-direktiv sidestiller kryptovaluta og fysisk valuta for hvidvaskningsloven, og kan føre til identifikation af køb og salg af blandt andet bitcoins

Ud over sin boble-lignende vækst har bitcoins og andre kryptovalutaer også ry for at være en af de it-kriminelles foretrukne valutaer.

Det ser man blandt andet i forbindelse med ransomware-angreb som WannaCry, der låste computere og krævede løsesum, før dataene igen blev frigivet.

Det er særligt anonymiteten i forbindelse med handlen af bitcoins, der er problemet. Det betyder, at man eksempelvis relativt let kan hvidvaske penge ved at veksle til kryptovalutaer.

Det vil EU have sat en stopper for, og med et nyt direktiv sidestiller EU kryptovaluta med fysisk valuta.

Det skriver Børsen fredag morgen.

Formålet er at slå ned på terrorister og kriminelle, der netop benytter sig af kryptovalutaer til anonyme, kriminelle handlinger.

I dag sættes der allerede krav banker om at indrapportere mistænkeligt adfærd, og det krav skal spredes til kryptovalutaer.

Flere danske banker har tidligere nægtet at udbetale afkast fra eksempelvis bitcoins med det argument, at bankerne ikke kan vide sig sikre på, hvor pengene stammer fra.

Det problem kan være ryddet af vejen med det nye direktiv, fortæller Kay Van-Petersen, Saxo Banks kryptostrateg til Børsen:

"Jo mere officielle institutioner som EU accepterer, diskuterer og regulerer kryptomarkedet, jo mere tillid bygges der ind i systemet. Det giver en strukturel bullish tilgang til kryptoinvesteringer, og det er et naturligt skridt i udviklingen," siger han til Børsen.

Han pointerer, at kryptomarkedet på den måde opdeles i to, hvor de, som fortsat ønsker anonymitet og et ureguleret marked, er havnet på sidelinjen, og kan blive tvunget tilbage på "det mørke net".

Læs også: Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere