Artikel top billede

Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple

Den amerikanske iværksætter med danske aner, Chris Larsen, er på bare få år blevet en af verdens rigeste på grund af kryptovalutaen Ripple

De såkaldte kryptovalutaer er på alles læber for tiden.

Bitcoins er den mest kendte, og har indtil nu skabt et utal af nye millionærer, der spekulerer i valutaens værdi.

Det er dog langt fra den eneste, og i Californien sidder en amerikaner med danske aner, Chris Larsen, som efter få år nu kan kalde sig en af verdens rigeste mænd på grund af en anden kryptovaluta. 

Det skriver Finans.

Chris Larsen er tidligere direktør og nu bestyrelsesformand for virksomheden Ripple Labs, der har udviklet og styrer kryptovalutaen ripple. Hans bedsteforældre udvandrede fra Danmark.

Ripple skal bruges til pengeoverførsler til udlandet uden ventetid og høje omkostninger, og selskabet sælger sin løsning til banker verden over. 

Men kryptovalutaens ripples værdi er også eksploderet.

I januar 2017 kostede en ripple 0.006 dollar, og da året sluttede, lå den på 2,9 dollar (dagskursen er helt oppe på 3,7 dollars).

Det kan du læse mere om her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Det gør ripple til den mest værdifulde kryptovaluta kun overgået af bitcoins, og den valuta, der har den mest største vækst på hele 36.000 procent. 

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Chris Larsen har knap 5,2 milliarder “ripples” i sin private krypto-wallet, og samtidig ejer han 17 procent af Ripple Labs. Det betyder, ifølge Forbes og Finans, at han er god for knap 246 milliarder kroner.

Det gør han til verdens 21. rigeste mand og overgår Elon Musk, Michael Dell og er dobbelt så rig som det danske Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

Læs også: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere