Artikel top billede

Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple

Den amerikanske iværksætter med danske aner, Chris Larsen, er på bare få år blevet en af verdens rigeste på grund af kryptovalutaen Ripple

De såkaldte kryptovalutaer er på alles læber for tiden.

Bitcoins er den mest kendte, og har indtil nu skabt et utal af nye millionærer, der spekulerer i valutaens værdi.

Det er dog langt fra den eneste, og i Californien sidder en amerikaner med danske aner, Chris Larsen, som efter få år nu kan kalde sig en af verdens rigeste mænd på grund af en anden kryptovaluta. 

Det skriver Finans.

Chris Larsen er tidligere direktør og nu bestyrelsesformand for virksomheden Ripple Labs, der har udviklet og styrer kryptovalutaen ripple. Hans bedsteforældre udvandrede fra Danmark.

Ripple skal bruges til pengeoverførsler til udlandet uden ventetid og høje omkostninger, og selskabet sælger sin løsning til banker verden over. 

Men kryptovalutaens ripples værdi er også eksploderet.

I januar 2017 kostede en ripple 0.006 dollar, og da året sluttede, lå den på 2,9 dollar (dagskursen er helt oppe på 3,7 dollars).

Det kan du læse mere om her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Det gør ripple til den mest værdifulde kryptovaluta kun overgået af bitcoins, og den valuta, der har den mest største vækst på hele 36.000 procent. 

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Chris Larsen har knap 5,2 milliarder “ripples” i sin private krypto-wallet, og samtidig ejer han 17 procent af Ripple Labs. Det betyder, ifølge Forbes og Finans, at han er god for knap 246 milliarder kroner.

Det gør han til verdens 21. rigeste mand og overgår Elon Musk, Michael Dell og er dobbelt så rig som det danske Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

Læs også: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere