Artikel top billede

Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple

Den amerikanske iværksætter med danske aner, Chris Larsen, er på bare få år blevet en af verdens rigeste på grund af kryptovalutaen Ripple

De såkaldte kryptovalutaer er på alles læber for tiden.

Bitcoins er den mest kendte, og har indtil nu skabt et utal af nye millionærer, der spekulerer i valutaens værdi.

Det er dog langt fra den eneste, og i Californien sidder en amerikaner med danske aner, Chris Larsen, som efter få år nu kan kalde sig en af verdens rigeste mænd på grund af en anden kryptovaluta. 

Det skriver Finans.

Chris Larsen er tidligere direktør og nu bestyrelsesformand for virksomheden Ripple Labs, der har udviklet og styrer kryptovalutaen ripple. Hans bedsteforældre udvandrede fra Danmark.

Ripple skal bruges til pengeoverførsler til udlandet uden ventetid og høje omkostninger, og selskabet sælger sin løsning til banker verden over. 

Men kryptovalutaens ripples værdi er også eksploderet.

I januar 2017 kostede en ripple 0.006 dollar, og da året sluttede, lå den på 2,9 dollar (dagskursen er helt oppe på 3,7 dollars).

Det kan du læse mere om her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Det gør ripple til den mest værdifulde kryptovaluta kun overgået af bitcoins, og den valuta, der har den mest største vækst på hele 36.000 procent. 

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Chris Larsen har knap 5,2 milliarder “ripples” i sin private krypto-wallet, og samtidig ejer han 17 procent af Ripple Labs. Det betyder, ifølge Forbes og Finans, at han er god for knap 246 milliarder kroner.

Det gør han til verdens 21. rigeste mand og overgår Elon Musk, Michael Dell og er dobbelt så rig som det danske Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

Læs også: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere