Chris Larsen er nu en af verdens rigeste: Har tjent milliarder på kryptovalutaen Ripple

Den amerikanske iværksætter med danske aner, Chris Larsen, er på bare få år blevet en af verdens rigeste på grund af kryptovalutaen Ripple

De såkaldte kryptovalutaer er på alles læber for tiden.

Bitcoins er den mest kendte, og har indtil nu skabt et utal af nye millionærer, der spekulerer i valutaens værdi.

Det er dog langt fra den eneste, og i Californien sidder en amerikaner med danske aner, Chris Larsen, som efter få år nu kan kalde sig en af verdens rigeste mænd på grund af en anden kryptovaluta. 

Det skriver Finans.

Chris Larsen er tidligere direktør og nu bestyrelsesformand for virksomheden Ripple Labs, der har udviklet og styrer kryptovalutaen ripple. Hans bedsteforældre udvandrede fra Danmark.

Ripple skal bruges til pengeoverførsler til udlandet uden ventetid og høje omkostninger, og selskabet sælger sin løsning til banker verden over. 

Men kryptovalutaens ripples værdi er også eksploderet.

I januar 2017 kostede en ripple 0.006 dollar, og da året sluttede, lå den på 2,9 dollar (dagskursen er helt oppe på 3,7 dollars).

Det kan du læse mere om her: Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Det gør ripple til den mest værdifulde kryptovaluta kun overgået af bitcoins, og den valuta, der har den mest største vækst på hele 36.000 procent. 

Læs også: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Chris Larsen har knap 5,2 milliarder “ripples” i sin private krypto-wallet, og samtidig ejer han 17 procent af Ripple Labs. Det betyder, ifølge Forbes og Finans, at han er god for knap 246 milliarder kroner.

Det gør han til verdens 21. rigeste mand og overgår Elon Musk, Michael Dell og er dobbelt så rig som det danske Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

Læs også: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.