Stor rundspørge: Så langt er danske virksomheder kommet med DevOps

DevOps hitter stort i danske virksomheder og it-organisationer, viser ny afstemning blandt Computerworlds læsere. Se resultatet her.

Virksomheder og it-organisationer landet over er i disse år i fuld gang med at omstille sig til den moderne, digitale virkelighed.

Her spiller it en stadig større rolle i forhold til både kunder og partnere og den daglige drift og produktudviklingen.

Det betyder, at virksomhederne har fokus på at opnå en højere hastighed i udvikling og udrulning af software og på at sikre færre fejl og mere innovation i it-løsningerne.

DevOps er af mange blevet fremhævet som det rammeværk, der kan hjælpe it-organisationerne med at blive rustet til de stigende krav om hastighed og agilitet.

Afstemning på Computerworld
I sidste uge bad vi derfor læserne af Computerworld deltage i en afstemning om DevOps.

Spørgsmålet lød: “Er din virksomhed gået i gang med DevOps?”

330 læsere har deltaget i afstemningen, der tegner et klart billede af, at DevOps for alvor er begyndt at slå igennem i de danske virksomheder.

34,85 procent af respondenterne svarer således: “Ja, vi er allerede i fuld gang med DevOps”.

Samtidig svarer 13,94 procent: “Vi er næsten lige begyndt at arbejde med DevOps.”

Læs også: Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Det betyder, at næsten 49 procent af de 330 læsere, der har stemt, arbejder i virksomheder, der allerede er i gang med DevOps i en eller anden grad.

Samtidig svarer 8,48 procent, at deres virksomhed endnu ikke er startet med DevOps, men forventer at gøre det inden for et års tid.

Der er dog også 28,18 procent af respondenterne, der svarer: “Nej, vi er ikke i gang med DevOps og har heller ikke planer om det.” Har svært ved at skaffe DevOps-folk
Resultaterne fra Computerworlds afstemning minder en del om det billede, der er blevet tegnet i en anden dansk undersøgelse, som Devoteam står bag, og som vi tidligere også har skrevet om.

Devoteam gennemførte sin DevOps-undersøgelsen i efteråret 2017 med udgangspunkt i svar fra 583 ledere i 309 offentlige og private danske virksomheder.

Devoteam kunne konkludere, at 24 procent af respondenterne kom fra virksomheder, der allerede havde implementeret DevOps, mens 19 procent var i gang, og 57 procent ikke var i gang med at implementere Devops.

Mens det altså på daværende tidspunkt fortsat var næsten seks ud af 10 virksomheder, der endnu ikke var i gang med at implementere Devops, så viste Devoteams undersøgelse også, at 24 procent af virksomhederne havde implementeringsplaner for DevOps.

Undersøgelælsen konkluderede også, at mens danske virksomheder for alvor er ved at få øjnene op for de positive effekter, man kan opnå ved at implementere DevOps, så er det en gevaldig udfordring for virksomhederne at skaffe de nødvendige medarbejderkompetencer.

Læs mere om det her:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Danske it-organisationer i fuld gang med livsvigtig reboot: Stiller store krav til medarbejderne - og det vil stå på i lang tid

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Ny Chrome-version kan føre til et gennembrud for PWA'erne: Google og Microsoft satser på denne nye type apps
Progressive web apps - eller PWA’er - kommer du til at høre meget mere til. Både Microsoft og Google har kastet deres kærlighed på disse apps. Se her, hvad de to selskaber ser i PWA’erne.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.