Stor rundspørge: Så langt er danske virksomheder kommet med DevOps

DevOps hitter stort i danske virksomheder og it-organisationer, viser ny afstemning blandt Computerworlds læsere. Se resultatet her.

Virksomheder og it-organisationer landet over er i disse år i fuld gang med at omstille sig til den moderne, digitale virkelighed.

Her spiller it en stadig større rolle i forhold til både kunder og partnere og den daglige drift og produktudviklingen.

Det betyder, at virksomhederne har fokus på at opnå en højere hastighed i udvikling og udrulning af software og på at sikre færre fejl og mere innovation i it-løsningerne.

DevOps er af mange blevet fremhævet som det rammeværk, der kan hjælpe it-organisationerne med at blive rustet til de stigende krav om hastighed og agilitet.

Afstemning på Computerworld
I sidste uge bad vi derfor læserne af Computerworld deltage i en afstemning om DevOps.

Spørgsmålet lød: “Er din virksomhed gået i gang med DevOps?”

330 læsere har deltaget i afstemningen, der tegner et klart billede af, at DevOps for alvor er begyndt at slå igennem i de danske virksomheder.

34,85 procent af respondenterne svarer således: “Ja, vi er allerede i fuld gang med DevOps”.

Samtidig svarer 13,94 procent: “Vi er næsten lige begyndt at arbejde med DevOps.”

Læs også: Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Det betyder, at næsten 49 procent af de 330 læsere, der har stemt, arbejder i virksomheder, der allerede er i gang med DevOps i en eller anden grad.

Samtidig svarer 8,48 procent, at deres virksomhed endnu ikke er startet med DevOps, men forventer at gøre det inden for et års tid.

Der er dog også 28,18 procent af respondenterne, der svarer: “Nej, vi er ikke i gang med DevOps og har heller ikke planer om det.” Har svært ved at skaffe DevOps-folk
Resultaterne fra Computerworlds afstemning minder en del om det billede, der er blevet tegnet i en anden dansk undersøgelse, som Devoteam står bag, og som vi tidligere også har skrevet om.

Devoteam gennemførte sin DevOps-undersøgelsen i efteråret 2017 med udgangspunkt i svar fra 583 ledere i 309 offentlige og private danske virksomheder.

Devoteam kunne konkludere, at 24 procent af respondenterne kom fra virksomheder, der allerede havde implementeret DevOps, mens 19 procent var i gang, og 57 procent ikke var i gang med at implementere Devops.

Mens det altså på daværende tidspunkt fortsat var næsten seks ud af 10 virksomheder, der endnu ikke var i gang med at implementere Devops, så viste Devoteams undersøgelse også, at 24 procent af virksomhederne havde implementeringsplaner for DevOps.

Undersøgelælsen konkluderede også, at mens danske virksomheder for alvor er ved at få øjnene op for de positive effekter, man kan opnå ved at implementere DevOps, så er det en gevaldig udfordring for virksomhederne at skaffe de nødvendige medarbejderkompetencer.

Læs mere om det her:

Her kan du få dig en gylden it-karriere: Danske virksomheder mangler netop nu masser af DevOps-folk

Danske it-organisationer i fuld gang med livsvigtig reboot: Stiller store krav til medarbejderne - og det vil stå på i lang tid

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.