Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Amazon-ejer er nu den rigeste person nogensinde i verdenshistorien

Amazon-aktien buldrer i vejret. I dag er Jeff Bezos verdenhistoriens rigeste person nogensinde. Microsofts Bill Gates kunne dog stadig være rigere, hvis ikke han havde foræret milliarder af kroner væk.

Amazons stifter, hovedejer og administrerende direktør, Jeff Bezos, har i den grad vind i sejlene.

Amazon er på alles læber i disse år i rigtigt mange brancher, der ser Amazon som en hovedudfordrer.

Det gælder både i cloudverdenen, hvor Amazon Web Services i rå volumen er størst i verden og udfordrer de andre giganter som Google og Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet

Og det gælder i (e)-handlen, hvor Amazon buldrer frem med sin direkte kontakt til hundredevis af millioner af slutbrugere, som millioner af leverandører gerne vil have fat i.

Ovenikøbet høster Amazon store mængder vigtig data ned om disse brugere, som selskabet er i stand til at kværne og omforme til nyttig information.

Udviklingen er noget, som markederne forlængst har fået øjnene op for: Amazons aktiekurs arbejder sig støt i vejret. Og det gør Jeff Bezos rigere og rigere.

Steget 56 procent

I 2017 steg Amazons aktiekurs hele 56 procent. Alene siden nytår er den steget syv procent.

Det betyder, at Jeff Bezos i dag sidder på en formue på gigantiske 656 milliarder kroner - 105,1 milliarder dollar.

Så stor en formue har ingen person nogensinde tidligere ligget inde med, skriver CNN.

Jeff Bezos’ formue består i sin hovedbestanddel af 78,9 millioner Amazon-aktier. Hver af dem er i dag omkring 1.252 dollar (altså 7.800 kroner) hver.

Amazon-stifteren har i de seneste måneder ligget nogenlunde side om side med Microsofts Bill Gates i positionen som verdens rigeste.

Men nu har han altså lagt afstand til Microsoft-rigmanden, som ifølge CNN ligger inde med en formue på omkring 93 milliarder dollar. Det svarer til 580 milliarder kroner.

Ifølge Forbes rundede Bill Gates’ formue faktisk kortvarigt de 100 milliarder dollar i april 1999 kort før dotcom-boblen fik alting til at eksplodere.

Foræret penge væk

Gates har siddet på tronen i årevis, men har i de senere år arbejdet fuld tid på at give sine penge væk via sin velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation.

Havde Bill Gates ikke foræret en stor del af sin formue væk, ville han i dag ifølge Bloomberg være verdenshistoriens rigeste person.

Ifølge Bloomberg har han indtil videre doneret, hvad der svarer til 700 millioner Microsoft-aktier. De har med dagens aktiekurs en samlet værdi på 61,8 milliarder kroner - 385 milliarder kroner.

Hertil kommer, at han har foræret 2,9 milliarder dollar - 18 milliarder kroner - i kontanter værk.

Havde han beholdt sine penge, ville det betyde, at han ville have været god for mere end 150 milliarder dollar - 936 milliarder kroner - hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere