Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Amazon-ejer er nu den rigeste person nogensinde i verdenshistorien

Amazon-aktien buldrer i vejret. I dag er Jeff Bezos verdenhistoriens rigeste person nogensinde. Microsofts Bill Gates kunne dog stadig være rigere, hvis ikke han havde foræret milliarder af kroner væk.

Amazons stifter, hovedejer og administrerende direktør, Jeff Bezos, har i den grad vind i sejlene.

Amazon er på alles læber i disse år i rigtigt mange brancher, der ser Amazon som en hovedudfordrer.

Det gælder både i cloudverdenen, hvor Amazon Web Services i rå volumen er størst i verden og udfordrer de andre giganter som Google og Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet

Og det gælder i (e)-handlen, hvor Amazon buldrer frem med sin direkte kontakt til hundredevis af millioner af slutbrugere, som millioner af leverandører gerne vil have fat i.

Ovenikøbet høster Amazon store mængder vigtig data ned om disse brugere, som selskabet er i stand til at kværne og omforme til nyttig information.

Udviklingen er noget, som markederne forlængst har fået øjnene op for: Amazons aktiekurs arbejder sig støt i vejret. Og det gør Jeff Bezos rigere og rigere.

Steget 56 procent

I 2017 steg Amazons aktiekurs hele 56 procent. Alene siden nytår er den steget syv procent.

Det betyder, at Jeff Bezos i dag sidder på en formue på gigantiske 656 milliarder kroner - 105,1 milliarder dollar.

Så stor en formue har ingen person nogensinde tidligere ligget inde med, skriver CNN.

Jeff Bezos’ formue består i sin hovedbestanddel af 78,9 millioner Amazon-aktier. Hver af dem er i dag omkring 1.252 dollar (altså 7.800 kroner) hver.

Amazon-stifteren har i de seneste måneder ligget nogenlunde side om side med Microsofts Bill Gates i positionen som verdens rigeste.

Men nu har han altså lagt afstand til Microsoft-rigmanden, som ifølge CNN ligger inde med en formue på omkring 93 milliarder dollar. Det svarer til 580 milliarder kroner.

Ifølge Forbes rundede Bill Gates’ formue faktisk kortvarigt de 100 milliarder dollar i april 1999 kort før dotcom-boblen fik alting til at eksplodere.

Foræret penge væk

Gates har siddet på tronen i årevis, men har i de senere år arbejdet fuld tid på at give sine penge væk via sin velgørende fond, The Bill & Melissa Gates Foundation.

Havde Bill Gates ikke foræret en stor del af sin formue væk, ville han i dag ifølge Bloomberg være verdenshistoriens rigeste person.

Ifølge Bloomberg har han indtil videre doneret, hvad der svarer til 700 millioner Microsoft-aktier. De har med dagens aktiekurs en samlet værdi på 61,8 milliarder kroner - 385 milliarder kroner.

Hertil kommer, at han har foræret 2,9 milliarder dollar - 18 milliarder kroner - i kontanter værk.

Havde han beholdt sine penge, ville det betyde, at han ville have været god for mere end 150 milliarder dollar - 936 milliarder kroner - hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere