Artikel top billede

Din nye smartphone tigger og beder om dit fingeraftryk: Sensorer til fingeraftryk storhitter

Markedet for sensorer til at aflæse smartphone-brugeres fingeraftryk boomer i øjeblikket. Langt de fleste smartphones på markedet anvender nu denne form for login-mekanisme.

Forbrugerne er tilsyneladende vilde med at bruge deres fingeraftryk til at logge ind på smartphones, tablets og pc’er.

I hvert fald stiger antallet af smartphones med fingerscanner ganske voldsomt, og der blev alene i 2017 sendt hele 920 millioner millioner smartphones med en sensor til fingeraftryk ud på markedet.

Det er 64 procent af det samlede antal smartphones, der blev sendt afsted fra producenterne i 2017, og det ventes at stige til 75 procent i 2020.

Det vurderer Digitimes Research.

En del af forklaringen på væksten er ifølge Digitimes, at en fingeraftrykssensor er den økonomisk set mest effektive løsning, hvis man ønsker at anvende biometri til at sikre adgangen til eksempelvis en smartphone.

Læs også: Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Samtidig anvendes denne type sensorer i dag også, når det kommer til at sikre alt fra tablets og bærbare computere til biler og bygninger.

Konkurrencen på området er ganske intent, hvilket får priserne på fingeraftrykssensorer til at dykke i øjeblikket.

Det er dog ikke kun fingeraftryksscanninger, der i stigende gøres brug af på de mobile enheder. I Apples nye iPhone X er Touch ID-fingerskanneren faktisk blevet erstattet af Face ID til ansigtsgenkendelse.

I de øvrige iPhone-modeller, der det dog stadig fingeren, man bruger til at logge ind med.

Læs også:

Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.