Artikel top billede

Din nye smartphone tigger og beder om dit fingeraftryk: Sensorer til fingeraftryk storhitter

Markedet for sensorer til at aflæse smartphone-brugeres fingeraftryk boomer i øjeblikket. Langt de fleste smartphones på markedet anvender nu denne form for login-mekanisme.

Forbrugerne er tilsyneladende vilde med at bruge deres fingeraftryk til at logge ind på smartphones, tablets og pc’er.

I hvert fald stiger antallet af smartphones med fingerscanner ganske voldsomt, og der blev alene i 2017 sendt hele 920 millioner millioner smartphones med en sensor til fingeraftryk ud på markedet.

Det er 64 procent af det samlede antal smartphones, der blev sendt afsted fra producenterne i 2017, og det ventes at stige til 75 procent i 2020.

Det vurderer Digitimes Research.

En del af forklaringen på væksten er ifølge Digitimes, at en fingeraftrykssensor er den økonomisk set mest effektive løsning, hvis man ønsker at anvende biometri til at sikre adgangen til eksempelvis en smartphone.

Læs også: Åh nej, nyt sikkerhedsproblem: Fotos af dine fingre kan hugges som login til mobilen

Samtidig anvendes denne type sensorer i dag også, når det kommer til at sikre alt fra tablets og bærbare computere til biler og bygninger.

Konkurrencen på området er ganske intent, hvilket får priserne på fingeraftrykssensorer til at dykke i øjeblikket.

Det er dog ikke kun fingeraftryksscanninger, der i stigende gøres brug af på de mobile enheder. I Apples nye iPhone X er Touch ID-fingerskanneren faktisk blevet erstattet af Face ID til ansigtsgenkendelse.

I de øvrige iPhone-modeller, der det dog stadig fingeren, man bruger til at logge ind med.

Læs også:

Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse

Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere