Artikel top billede

CEO for processor-gigant: Fejl som Spectre og Meltdown vil højst sandsynligt ske igen

Det vil ikke være sidste gang, at vi vil ske store sikkerhedsmæssige sårbarheder i stil med Spectre og Meltdown, siger CEO for ARM Holdings, selskabet bag hjertet i godt og vel alle mobile processorer

Vores enheder vil aldrig rigtig blive 100 procent sikre.

Den triste nyhed kommer ikke fra alverdens sikkerhedseksperter, men direkte fra CEO’en for en af verdens største chip-virksomheder, der designer de processorer, der sidder i din smartphone.

“Realiteten er, at der formodentligt er andre steder og teknologier, som er kaldt sikre i årevis, men når nogen med et nok forskruet sind tænker i at finde huller, så vil det uundgåeligt lykkes at udnytte systemer, der ellers var sikre,” siger Simon Segars, CEO hos ARM Holdings ved dette års CES ifølge Cnet.com.

Læs også: Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”

"Det er virkelig imponerende, hvad folk har gjort for at kunne udnytte denne sårbarhed. Ingen havde tænkt over det før, men sådan er det jo ofte: Det er kun åbenlyst, når først sårbarheden er opdaget,” tilføjer CEO’en fra det britiske selskab.

Arm Holdings udvikler og designer de enkeltstående ARM-processorer, du finder i både iOS og Android-smartphones, inden producenter som Apple, Qualcomm og Samsung bygger dem sammen i deres egne chipsæts.

ARM Holdings vurderer, at op imod seks milliarder af deres ARM-processorer er sårbare over for Spectre-fejlen, hvilket placerer ARM Holdings i samme position som Intel og AMD på pc-fronten.

Hvad der er unikt ved Spectre og Meltdown-sårbarhederne er, at sårbarhederne er enheds- og system-agnostiske og rammer alt fra PC’er til smartphones.

Løsninger sendes ud af både Intel, AMD, Microsoft, Apple og tilsvarende, der alle vil lukke sårbarhederne, men det giver problemer.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test

Blandt andet kan det koste op imod 30 procent af din computers ydeevne, hvis din computer er af ældre dato, og det samme kan ske på iPhone-siden

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere