Artikel top billede

CEO for processor-gigant: Fejl som Spectre og Meltdown vil højst sandsynligt ske igen

Det vil ikke være sidste gang, at vi vil ske store sikkerhedsmæssige sårbarheder i stil med Spectre og Meltdown, siger CEO for ARM Holdings, selskabet bag hjertet i godt og vel alle mobile processorer

Vores enheder vil aldrig rigtig blive 100 procent sikre.

Den triste nyhed kommer ikke fra alverdens sikkerhedseksperter, men direkte fra CEO’en for en af verdens største chip-virksomheder, der designer de processorer, der sidder i din smartphone.

“Realiteten er, at der formodentligt er andre steder og teknologier, som er kaldt sikre i årevis, men når nogen med et nok forskruet sind tænker i at finde huller, så vil det uundgåeligt lykkes at udnytte systemer, der ellers var sikre,” siger Simon Segars, CEO hos ARM Holdings ved dette års CES ifølge Cnet.com.

Læs også: Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”

"Det er virkelig imponerende, hvad folk har gjort for at kunne udnytte denne sårbarhed. Ingen havde tænkt over det før, men sådan er det jo ofte: Det er kun åbenlyst, når først sårbarheden er opdaget,” tilføjer CEO’en fra det britiske selskab.

Arm Holdings udvikler og designer de enkeltstående ARM-processorer, du finder i både iOS og Android-smartphones, inden producenter som Apple, Qualcomm og Samsung bygger dem sammen i deres egne chipsæts.

ARM Holdings vurderer, at op imod seks milliarder af deres ARM-processorer er sårbare over for Spectre-fejlen, hvilket placerer ARM Holdings i samme position som Intel og AMD på pc-fronten.

Hvad der er unikt ved Spectre og Meltdown-sårbarhederne er, at sårbarhederne er enheds- og system-agnostiske og rammer alt fra PC’er til smartphones.

Løsninger sendes ud af både Intel, AMD, Microsoft, Apple og tilsvarende, der alle vil lukke sårbarhederne, men det giver problemer.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test

Blandt andet kan det koste op imod 30 procent af din computers ydeevne, hvis din computer er af ældre dato, og det samme kan ske på iPhone-siden

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere