Artikel top billede

CEO for processor-gigant: Fejl som Spectre og Meltdown vil højst sandsynligt ske igen

Det vil ikke være sidste gang, at vi vil ske store sikkerhedsmæssige sårbarheder i stil med Spectre og Meltdown, siger CEO for ARM Holdings, selskabet bag hjertet i godt og vel alle mobile processorer

Vores enheder vil aldrig rigtig blive 100 procent sikre.

Den triste nyhed kommer ikke fra alverdens sikkerhedseksperter, men direkte fra CEO’en for en af verdens største chip-virksomheder, der designer de processorer, der sidder i din smartphone.

“Realiteten er, at der formodentligt er andre steder og teknologier, som er kaldt sikre i årevis, men når nogen med et nok forskruet sind tænker i at finde huller, så vil det uundgåeligt lykkes at udnytte systemer, der ellers var sikre,” siger Simon Segars, CEO hos ARM Holdings ved dette års CES ifølge Cnet.com.

Læs også: Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”

"Det er virkelig imponerende, hvad folk har gjort for at kunne udnytte denne sårbarhed. Ingen havde tænkt over det før, men sådan er det jo ofte: Det er kun åbenlyst, når først sårbarheden er opdaget,” tilføjer CEO’en fra det britiske selskab.

Arm Holdings udvikler og designer de enkeltstående ARM-processorer, du finder i både iOS og Android-smartphones, inden producenter som Apple, Qualcomm og Samsung bygger dem sammen i deres egne chipsæts.

ARM Holdings vurderer, at op imod seks milliarder af deres ARM-processorer er sårbare over for Spectre-fejlen, hvilket placerer ARM Holdings i samme position som Intel og AMD på pc-fronten.

Hvad der er unikt ved Spectre og Meltdown-sårbarhederne er, at sårbarhederne er enheds- og system-agnostiske og rammer alt fra PC’er til smartphones.

Løsninger sendes ud af både Intel, AMD, Microsoft, Apple og tilsvarende, der alle vil lukke sårbarhederne, men det giver problemer.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test

Blandt andet kan det koste op imod 30 procent af din computers ydeevne, hvis din computer er af ældre dato, og det samme kan ske på iPhone-siden

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere