Artikel top billede

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Fire Uber-chauffører skal til lommerne og må betale store bøder for brud på taxiloven. En enkelt chauffør er blev idømt en bøde på knap en halv million kroner.

Østre Landsret har stadfæstet en dom fra Københavns Byret, hvor fire tidligere Uber-chauffører i august blev idømt en række store bøder for brud på taxiloven. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Du kan læse mere om den første dom her: Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder

I august idømte Københavns Byret de fire chauffører bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven.

De fire chauffører havde kørt henholdsvis 5.427 ture, 1.282 ture, 609 ture og 399 ture via platformen.

Beviserne mod chaufførerne stammer fra en liste med flere hundrede danske chauffører, der er blevet udleveret af Ubers afdeling i Holland.

Endnu et nederlag for Uber

Det er anden gang i løbet af få måneder, at Uber har måtte indkassere et sviende nederlag i retten.

I sidste måned slog EU-domstolen fast, at Uber skal reguleres som en et taxiselskab og ikke som et tech-selskab.

Uber har selv argumenteret for, at virksomheden skal reguleres som et tech-selskab, og havde EU-domstolen givet Uber ret i den påstand ville det havde banet vejen for, at Uber med EU-retten i hånden vil kunne være blevet genintroduceret på det danske marked.

Uber forlod det danske marked den 28. marts sidste år, da der ikke var udsigt til, at tjenesten vil blive lovliggjort i forbindelse med indførelsen af en ny taxilov.

Mere end 1.500 personer er i kølvandet på Ubers entré på det danske marked blevet sigtet for brud på taxiloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere