Artikel top billede

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Fire Uber-chauffører skal til lommerne og må betale store bøder for brud på taxiloven. En enkelt chauffør er blev idømt en bøde på knap en halv million kroner.

Østre Landsret har stadfæstet en dom fra Københavns Byret, hvor fire tidligere Uber-chauffører i august blev idømt en række store bøder for brud på taxiloven. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Du kan læse mere om den første dom her: Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder

I august idømte Københavns Byret de fire chauffører bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven.

De fire chauffører havde kørt henholdsvis 5.427 ture, 1.282 ture, 609 ture og 399 ture via platformen.

Beviserne mod chaufførerne stammer fra en liste med flere hundrede danske chauffører, der er blevet udleveret af Ubers afdeling i Holland.

Endnu et nederlag for Uber

Det er anden gang i løbet af få måneder, at Uber har måtte indkassere et sviende nederlag i retten.

I sidste måned slog EU-domstolen fast, at Uber skal reguleres som en et taxiselskab og ikke som et tech-selskab.

Uber har selv argumenteret for, at virksomheden skal reguleres som et tech-selskab, og havde EU-domstolen givet Uber ret i den påstand ville det havde banet vejen for, at Uber med EU-retten i hånden vil kunne være blevet genintroduceret på det danske marked.

Uber forlod det danske marked den 28. marts sidste år, da der ikke var udsigt til, at tjenesten vil blive lovliggjort i forbindelse med indførelsen af en ny taxilov.

Mere end 1.500 personer er i kølvandet på Ubers entré på det danske marked blevet sigtet for brud på taxiloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere