Artikel top billede

Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører

Fire Uber-chauffører skal til lommerne og må betale store bøder for brud på taxiloven. En enkelt chauffør er blev idømt en bøde på knap en halv million kroner.

Østre Landsret har stadfæstet en dom fra Københavns Byret, hvor fire tidligere Uber-chauffører i august blev idømt en række store bøder for brud på taxiloven. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Du kan læse mere om den første dom her: Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder

I august idømte Københavns Byret de fire chauffører bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven.

De fire chauffører havde kørt henholdsvis 5.427 ture, 1.282 ture, 609 ture og 399 ture via platformen.

Beviserne mod chaufførerne stammer fra en liste med flere hundrede danske chauffører, der er blevet udleveret af Ubers afdeling i Holland.

Endnu et nederlag for Uber

Det er anden gang i løbet af få måneder, at Uber har måtte indkassere et sviende nederlag i retten.

I sidste måned slog EU-domstolen fast, at Uber skal reguleres som en et taxiselskab og ikke som et tech-selskab.

Uber har selv argumenteret for, at virksomheden skal reguleres som et tech-selskab, og havde EU-domstolen givet Uber ret i den påstand ville det havde banet vejen for, at Uber med EU-retten i hånden vil kunne være blevet genintroduceret på det danske marked.

Uber forlod det danske marked den 28. marts sidste år, da der ikke var udsigt til, at tjenesten vil blive lovliggjort i forbindelse med indførelsen af en ny taxilov.

Mere end 1.500 personer er i kølvandet på Ubers entré på det danske marked blevet sigtet for brud på taxiloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere