Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-koncernen Combitech åbner i Danmark / 11 millioner kroner til Dixa / Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien / TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år

It-koncernen Combitech åbner i Danmark. 11 millioner kroner til Dixa. Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien. TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år. Tesla halter langt bagefter på udvikling af selvkørende biler

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

It-koncernen Combitech åbner i Danmark

Den svenske it-koncern Combitech åbner kontor i Danmark, hvor selskabet i første omgang lægger ud med 12 medarbejdere.

Det er målet, at der skal ansættes yderligere 18 mand inden årets udgang, hvor målsætningen er at beskæftige 30 konsulenter. Fokus er cybersikkerhed. 

Som dansk landechef har Combitech ansat Lone Flohr, der tidligere har været ansat i Dubex, Philips Ligthning og Xerox.

“Vores vurdering er, at der er behov for en ny konsulentvirksomhed med stor erfaring og et innovativt syn på informationssikkerhed på det danske marked. Vores erfaring strækker sig helt tilbage til 50'erne, hvor vi begyndte at arbejde med sikkerhedsspørgsmål, der knyttede sig til forsvaret,” lyder det fra selskabet.

Combitech har i alt 1.900 medarbejdere i Sverige, Finland og Norge og er et selvstændigt selskab under Saab AB, der har en dansk udviklingsafdeling i Sønderborg.

11 millioner kroner til Dixa

Vi skriver for tiden næsten hver dag om små virksomheder, der modtager pæne beløb i funding fra håbefulde investorer. Og i dag er ingen undtagelse.

Den lille it-virksomhed Dixa meddeler nemlig, at blandt andet Seed Capital og Preben Damgaard investerer i alt 11 millioner kroner i virksomheden.

Selskabet udvikler en cloudbaseret løsning, der skal ‘gøre det lige så nemt for kunder at tale med virksomheder, som med deres venner,” som det hedder.

Selskabet, der bevæger sig i samme boldgade som Zendesk og Salesforce, meddeler, at det har kunder i 13 lande for tiden. 
“Inden for tre år satser virksomheden på at rykke hovedkontoret til USA og ansætte langt flere folk i både Danmark og udlandet, der skal sikre endnu flere tilfredse kunder over hele verden,” lyder det fra Dixa.

Læs også: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien

Apple har betalt 81 millioner pund ekstra i skat til Storbritannien efter en såkaldt udvidet gennemgang [‘extensive audit’, red] af selskabets aktiviteter i landet.

De 81 millioner pund - 677 millioner kroner - bliver betalt, efter Apple i sidste uge betalte 136 millioner pund - 1,1 milliarder kroner - i for lidt betalt skat til Storbritannien.

Apple meddeler, at betalingen af ekstra-skat ‘afspejler virksomhedens øgede aktivitet’ i landet.

Apple har længe været i søgelyset hos mange skattemyndigheder på grund af selskabets kreative tilgang til skat.

Det kan du læse mere om her: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick.

TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år

TDC-aktien ligger lunt i svinget for tiden. Tirsdag lukkede aktien på det højeste niveau siden november 2016 med kurs 39,76.

Der har dog ikke været ekstraordinære nyheder fremme om selskabet, der taler for en stigning, men generelt har der ifølge Ritzau Finans været ‘stor appetit’ på teleaktier i den seneste tid.

TDC præsenterer årsregnskab 2. februar. 

Læs også: Telia kan være på vej til at købe TDC.

Tesla halter langt bagefter på udvikling af selvkørende biler

Tesla halter langt efter de førende selskaber, når det gælder udviklingen af selvkørende biler, fremgår det af ny rapport fra Navigant Research.

Her er bilselskaberne blevet ratet efter blandt andet ‘visioner,’ ‘go-to-market’-strategi, produkt-portefølje og såkaldt ‘staying power.’

Ifølge analysehuset ligger General Motors på førstepladsen tæt fulgt af Google-selskabet Waymo.

På tredjepladsen finder vi Daimler-Bosch og på fjerdepladsen Ford fulgt af Volkswagen og BMW/Intel/FCA.

Telsa ligger helt nede på en 19. plads - under Apple, Uber og Honda.

Du kan se hele Navigants såkaldte leaderboard her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere