Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-koncernen Combitech åbner i Danmark / 11 millioner kroner til Dixa / Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien / TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år

It-koncernen Combitech åbner i Danmark. 11 millioner kroner til Dixa. Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien. TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år. Tesla halter langt bagefter på udvikling af selvkørende biler

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

It-koncernen Combitech åbner i Danmark

Den svenske it-koncern Combitech åbner kontor i Danmark, hvor selskabet i første omgang lægger ud med 12 medarbejdere.

Det er målet, at der skal ansættes yderligere 18 mand inden årets udgang, hvor målsætningen er at beskæftige 30 konsulenter. Fokus er cybersikkerhed. 

Som dansk landechef har Combitech ansat Lone Flohr, der tidligere har været ansat i Dubex, Philips Ligthning og Xerox.

“Vores vurdering er, at der er behov for en ny konsulentvirksomhed med stor erfaring og et innovativt syn på informationssikkerhed på det danske marked. Vores erfaring strækker sig helt tilbage til 50'erne, hvor vi begyndte at arbejde med sikkerhedsspørgsmål, der knyttede sig til forsvaret,” lyder det fra selskabet.

Combitech har i alt 1.900 medarbejdere i Sverige, Finland og Norge og er et selvstændigt selskab under Saab AB, der har en dansk udviklingsafdeling i Sønderborg.

11 millioner kroner til Dixa

Vi skriver for tiden næsten hver dag om små virksomheder, der modtager pæne beløb i funding fra håbefulde investorer. Og i dag er ingen undtagelse.

Den lille it-virksomhed Dixa meddeler nemlig, at blandt andet Seed Capital og Preben Damgaard investerer i alt 11 millioner kroner i virksomheden.

Selskabet udvikler en cloudbaseret løsning, der skal ‘gøre det lige så nemt for kunder at tale med virksomheder, som med deres venner,” som det hedder.

Selskabet, der bevæger sig i samme boldgade som Zendesk og Salesforce, meddeler, at det har kunder i 13 lande for tiden. 
“Inden for tre år satser virksomheden på at rykke hovedkontoret til USA og ansætte langt flere folk i både Danmark og udlandet, der skal sikre endnu flere tilfredse kunder over hele verden,” lyder det fra Dixa.

Læs også: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Apple betaler kæmpe skatteregning i Storbritannien

Apple har betalt 81 millioner pund ekstra i skat til Storbritannien efter en såkaldt udvidet gennemgang [‘extensive audit’, red] af selskabets aktiviteter i landet.

De 81 millioner pund - 677 millioner kroner - bliver betalt, efter Apple i sidste uge betalte 136 millioner pund - 1,1 milliarder kroner - i for lidt betalt skat til Storbritannien.

Apple meddeler, at betalingen af ekstra-skat ‘afspejler virksomhedens øgede aktivitet’ i landet.

Apple har længe været i søgelyset hos mange skattemyndigheder på grund af selskabets kreative tilgang til skat.

Det kan du læse mere om her: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick.

TDC-aktien på højeste niveau i halvandet år

TDC-aktien ligger lunt i svinget for tiden. Tirsdag lukkede aktien på det højeste niveau siden november 2016 med kurs 39,76.

Der har dog ikke været ekstraordinære nyheder fremme om selskabet, der taler for en stigning, men generelt har der ifølge Ritzau Finans været ‘stor appetit’ på teleaktier i den seneste tid.

TDC præsenterer årsregnskab 2. februar. 

Læs også: Telia kan være på vej til at købe TDC.

Tesla halter langt bagefter på udvikling af selvkørende biler

Tesla halter langt efter de førende selskaber, når det gælder udviklingen af selvkørende biler, fremgår det af ny rapport fra Navigant Research.

Her er bilselskaberne blevet ratet efter blandt andet ‘visioner,’ ‘go-to-market’-strategi, produkt-portefølje og såkaldt ‘staying power.’

Ifølge analysehuset ligger General Motors på førstepladsen tæt fulgt af Google-selskabet Waymo.

På tredjepladsen finder vi Daimler-Bosch og på fjerdepladsen Ford fulgt af Volkswagen og BMW/Intel/FCA.

Telsa ligger helt nede på en 19. plads - under Apple, Uber og Honda.

Du kan se hele Navigants såkaldte leaderboard her.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

HCL Tech Denmark ApS

Operation & IAM Architect

Boyum IT Solutions A/S

Lead Software Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere