Ny malware kan optage dine samtaler, stjæle din kalender og læse beskeder i krypteret besked-app: Rammer både Android og Windows

“Skygofree” ser ud til at være blandt de mest omfattende spionværktøjer til Android nogensinde.

Android-platformen rammes jævnligt af mere eller mindre alvorlige malware-angreb, men nu har sikkerhedseksperter opdaget en ny type, der ser ud til at være i den alvorlige ende.

Malwaren Skygofree har angiveligt været aktiv siden 2014 i forskellige versioner og har en lang række egenskaber skræddersyet til overvågning.

Skygofree bruger fem forskellige Android-exploits til at opnå såkaldt privilegeret rod-adgang og dermed omgå styresystemets sikkerhedsforanstaltninger.

Herefter kan malwaren overvåge offeret med billede og lyd og stjæle kalender, lokationsdata og tekstbeskeder.

Skygofree minder umiddelbart om et værktøj til målrettet overvågning, og derfor skal almindelige brugere sandsynligvis ikke ligge vågne om nattten og frygte, at deres Android-telefoner overvåger dem.

Blandt andet bruger malwaren offerets lokationsdata til at optage lyd, når offeret befinder sig på bestemte steder.

Den er desuden bygget til specifikt at stjæle beskeder fra applikationen Whatsapp.

“Skygofree er en af de mest omfattende spyware-platforme, vi nogensinde har set til Android-systemet,” skriver sikkerhedseksperter fra Kaspersky Lab i en redegørelse.

Visse versioner af Skygofree rammer også Windows, hvor den blandt andet fungerer som keylogger og kan tage screenshots på offerets computer.

Det bedste forsvar mod Skygofree er pt kun at installere applikationer fra godkendte butikker og holde sit styresystem opdateret.

Det sidste er som bekendt lettere sagt end gjort for mange Android-brugere.

Læs også: 500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.