Artikel top billede

Ny malware kan optage dine samtaler, stjæle din kalender og læse beskeder i krypteret besked-app: Rammer både Android og Windows

“Skygofree” ser ud til at være blandt de mest omfattende spionværktøjer til Android nogensinde.

Android-platformen rammes jævnligt af mere eller mindre alvorlige malware-angreb, men nu har sikkerhedseksperter opdaget en ny type, der ser ud til at være i den alvorlige ende.

Malwaren Skygofree har angiveligt været aktiv siden 2014 i forskellige versioner og har en lang række egenskaber skræddersyet til overvågning.

Skygofree bruger fem forskellige Android-exploits til at opnå såkaldt privilegeret rod-adgang og dermed omgå styresystemets sikkerhedsforanstaltninger.

Herefter kan malwaren overvåge offeret med billede og lyd og stjæle kalender, lokationsdata og tekstbeskeder.

Skygofree minder umiddelbart om et værktøj til målrettet overvågning, og derfor skal almindelige brugere sandsynligvis ikke ligge vågne om nattten og frygte, at deres Android-telefoner overvåger dem.

Blandt andet bruger malwaren offerets lokationsdata til at optage lyd, når offeret befinder sig på bestemte steder.

Den er desuden bygget til specifikt at stjæle beskeder fra applikationen Whatsapp.

“Skygofree er en af de mest omfattende spyware-platforme, vi nogensinde har set til Android-systemet,” skriver sikkerhedseksperter fra Kaspersky Lab i en redegørelse.

Visse versioner af Skygofree rammer også Windows, hvor den blandt andet fungerer som keylogger og kan tage screenshots på offerets computer.

Det bedste forsvar mod Skygofree er pt kun at installere applikationer fra godkendte butikker og holde sit styresystem opdateret.

Det sidste er som bekendt lettere sagt end gjort for mange Android-brugere.

Læs også: 500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Unik System Design A/S

Systemspecialist til Microsoft Cloud

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Netcompany

Managing Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere