Artikel top billede

Ny malware kan optage dine samtaler, stjæle din kalender og læse beskeder i krypteret besked-app: Rammer både Android og Windows

“Skygofree” ser ud til at være blandt de mest omfattende spionværktøjer til Android nogensinde.

Android-platformen rammes jævnligt af mere eller mindre alvorlige malware-angreb, men nu har sikkerhedseksperter opdaget en ny type, der ser ud til at være i den alvorlige ende.

Malwaren Skygofree har angiveligt været aktiv siden 2014 i forskellige versioner og har en lang række egenskaber skræddersyet til overvågning.

Skygofree bruger fem forskellige Android-exploits til at opnå såkaldt privilegeret rod-adgang og dermed omgå styresystemets sikkerhedsforanstaltninger.

Herefter kan malwaren overvåge offeret med billede og lyd og stjæle kalender, lokationsdata og tekstbeskeder.

Skygofree minder umiddelbart om et værktøj til målrettet overvågning, og derfor skal almindelige brugere sandsynligvis ikke ligge vågne om nattten og frygte, at deres Android-telefoner overvåger dem.

Blandt andet bruger malwaren offerets lokationsdata til at optage lyd, når offeret befinder sig på bestemte steder.

Den er desuden bygget til specifikt at stjæle beskeder fra applikationen Whatsapp.

“Skygofree er en af de mest omfattende spyware-platforme, vi nogensinde har set til Android-systemet,” skriver sikkerhedseksperter fra Kaspersky Lab i en redegørelse.

Visse versioner af Skygofree rammer også Windows, hvor den blandt andet fungerer som keylogger og kan tage screenshots på offerets computer.

Det bedste forsvar mod Skygofree er pt kun at installere applikationer fra godkendte butikker og holde sit styresystem opdateret.

Det sidste er som bekendt lettere sagt end gjort for mange Android-brugere.

Læs også: 500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere