Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Regeringen flytter 33 offentlige it-stillinger ud fra København: Skal til Falster og Als - her er planen

Digitaliseringstyrelsen skal flytte 13 it-stillinger fra København til Falster, mens Statens IT skal flytte 20 stillinger til Als.

Digitaliseringsstyrelsen i København er en af de styrelser, der er omfattet af regeringens længe ventede - og i nogle kredse frygtede - udflytningsplan, ‘Bedre balance II,’ som netop er blevet præsenteret.

Af planen - som du finder her - fremgår det, at regeringen flytter 13 arbejdspladser i Digitaliseringsstyrelsen til Nykøbing Falster.

Her får de følgeskab af 56 stillinger i Erhvervsstyrelsen, der også flyttes ud fra København. Erhvervsstyrelsen har allerede en større afdeling i Nykøbing Falster.

Det fremgår af planen, at Digitaliseringsstyrelsen skal flytte
‘supportfunktion for BorgerDK og ansvaret for NemHandel’ sydpå til Nykøbing Falster.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen drejer det sig konkret om 10 medarbejdere, der i dag arbejder under Københavns Kommune med support af borger.dk, samt tre stillinger under Erhvervsstyrelsen.

De 13 stillinger flyttes i første omgang over til Erhvervsstyrelsen og derefter samlet til Nykøbing Falster, hvor der skal etableres det, som Digitaliseringsstyrelsen kalder for 'et samlet fællesoffentligt supoorttilbud.'

"De berørte medarbejdere er blevet orienteret og Digitaliseringsstyrelsen vil nu gå i tæt dialog med Erhvervsstyrelsen for at sikre den bedst mulige overdragelse," lyder det fra styrelsen i en skriftlig kommentar.

Digitaliseringsstyrelsen vil ikke sige yderligere til Computerworld.

Digitaliseringsstyrelsen beskæftiger godt 200 medarbejdere i alt og har hovedkvarter midt i København.

Styrelsen fik i efteråret ny direktør. Hende kan du læse mere om her: Ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen: Hun afløser Lars Frelle-Petersen

Statens IT til Als

Digitaliseringsstyrelsen er ikke den eneste it-organisation, der skal flytte delvist ud fra København.

Regeringen har nemlig også besluttet, at Statens IT skal flytte i alt 20 arbejdspladser til Augustenborg på Als.

Statens IT har sit hovedkvarter i Ballerup uden for København.

De 20 stillinger flyttes til Augustenborg, hvor der i forvejen sidder 376 ansatte i Natur- og Landbrugsstyrelsen, som begyndte udflytning i første fase af den store plan i 2015. 

De sidder i udbygningerne til Augustenborg Slot, hvor de ikke har mulighed for at udnytte alle de mange kvadratmeter.

Læs også: Ingen grund til panik, sortsyn eller borgerløn: Digitaliseringen vil skabe masser af nye danske job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere