Artikel top billede

Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard

Statslige it-problemer kan forsinke ny boligskat

Omfattende it-problemer betyder, at innovationsminister Sophie Løhde (V) har måtte bede om en ekstra bevilling på 53 millioner kroner, og det er uvist hvornår det er muligt at implementere den nye boligskat.

It-problemer har skabt store problemer i forbindelse med indførelsen af den nye boligskat, skriver dagbladet Børsen.

Problemerne betyder ifølge avisen, at innovationsminister Sophie Løhde (V) ikke kan svare klart på et ellers simpelt spørgsmål om, hvordan en række it-relaterede udskydelser og forsinkelser vil påvirke tidsplanen for den nye boligskat.

”Alle konsekvenser af forsinkelsen kendes først, når detailplanen foreligger, og jeg kan derfor desværre ikke svare fyldestgørende på spørgsmålet,” lyder det fra ministeren, der desuden henviser til, at it-problemerne øget kompleksiteten i implementeringen af boligskatteaftalen.

It-problemerne er så omfattende, at ministeren, der er ansvarlig for den statslige it, i december har anmodet Folketingets Finansudvalg om en ekstra bevilling på 53 millioner kroner for at dække ekstraudgifterne, og ifølge Børsen har Socialdemokraterne nu indkaldt til et lukket samråd om problemerne.

Læs også: It-minister Sophie Løhde (V) i krydsild om KMD's kæmperegninger: Parterne må klare det selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere