Artikel top billede

Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard (Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Statslige it-problemer kan forsinke ny boligskat

Omfattende it-problemer betyder, at innovationsminister Sophie Løhde (V) har måtte bede om en ekstra bevilling på 53 millioner kroner, og det er uvist hvornår det er muligt at implementere den nye boligskat.

It-problemer har skabt store problemer i forbindelse med indførelsen af den nye boligskat, skriver dagbladet Børsen.

Problemerne betyder ifølge avisen, at innovationsminister Sophie Løhde (V) ikke kan svare klart på et ellers simpelt spørgsmål om, hvordan en række it-relaterede udskydelser og forsinkelser vil påvirke tidsplanen for den nye boligskat.

”Alle konsekvenser af forsinkelsen kendes først, når detailplanen foreligger, og jeg kan derfor desværre ikke svare fyldestgørende på spørgsmålet,” lyder det fra ministeren, der desuden henviser til, at it-problemerne øget kompleksiteten i implementeringen af boligskatteaftalen.

It-problemerne er så omfattende, at ministeren, der er ansvarlig for den statslige it, i december har anmodet Folketingets Finansudvalg om en ekstra bevilling på 53 millioner kroner for at dække ekstraudgifterne, og ifølge Børsen har Socialdemokraterne nu indkaldt til et lukket samråd om problemerne.

Læs også: It-minister Sophie Løhde (V) i krydsild om KMD's kæmperegninger: Parterne må klare det selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere