Artikel top billede

Tag med på dronetur ind over Apples splinternye hovedkvarter, Apple Park - så langt er byggeriet nået

Apple er ved at lægge sidste hånd på selskabets nye hovedkvarter, Apple Park. Tag med på drone-tur ind over det vilde byggeri.

Apple er ved at lægge sidste hånd på selskabets vilde nye hovedkvarter, Apple Park, som med sin futuristiske arkitektur minder om et rumskib, der har lagt sig til hvile i en skov.

Det har fået navnet Apple Park og ligger blot et par hundrede meter fra Apples gamle hovedkvarter i San Francisco-forstaden Cupertino.

Når hele bygningen er klar, skal 12.000 Apple-medarbejdere have arbejdsplads i den. En del skulle allerede være rykket ind i bygningen.

Byggeriet har været undervejs i nogle år. I en ny drone-optagelse (under denne artikel) kan vi se den stort set færdige bygning uden stilladser og entreprenørmaskiner, som ellers i lang tid har præget byggepladsen.

Hele området, som det nye Apple-hovedkvarter ligger i, er på 175 hektar - altså 1,75 kvadratkilometer. Grunden har tidligere tilhørt Hewlett-Packard.

Sidste ide fra Steve Jobs

Apple Park er det sidste Apple-'produkt,' som selskabets kendte medgrundlægger, Steve Jobs, fandt på, inden han døde 5. oktober 2011.

Hovedkvarteret har kostet fem milliarder dollar - mere end 30 milliarder kroner - at bygge, og der er ikke blevet sparet på noget.

Det nye hovedkvarter i Apple Park består af en cirkelformet bygning på 853.000 kvadratmeter beklædt med seks kvadratkilometer buet glas fremstillet i Tyskland.

Alt bliver poleret, så vægge, gulve og lignende kommer til at fremstå glatte og næsten uden fugninger.

Bygningen er tegnet af stjernearkitekten Norman Foster.

Under bygningen har Apple indrettet parkeringskælder i to etager med plads til i alt 4.600 biler. Hertil kommer nogle tusinder udendørs parkeringspladser.

Der findes i bygningen blandt andet et stort auditorium, som har fået navnet ‘The Steve Jobs Theater.'

Adgangs-porten til bygningen er seks meter høj glascylinder med et loft i ‘metallisk kulfiber', som man træder igennem.

Apples topchef, Tim Cook, har tidligere sagt, at bygningen skyldes Steve Jobs.

"Han forestillede sig, at Apple Park skulle blive hjemsted for innovation for mange kommende generationer. Arbejdsområder og parkerne er designet til at inspirere og til at gavne miljøet. Vi har bygget en af de mest energieffektive bygninger i verden, og hele campus vil køre helt på vedvarende energi," har han meddelt.

Således vil taget blive dækket af et solcelle-anlæg på 17 megawatt, hvilket ifølge Apple gør det til et af ‘de største på kloden.'

Bygningen er desuden tegnet til naturlig ventilation. Det betyder, at der ikke er behov for airconditionering eller varme i ni af årets tolv måneder, oplyser Apple.

Det bliver iøvrigt muligt for turister og andre at besøge visse dele af den futuristiske bygning, når den står klar - blandt andet en cafe og et besøgscenter.

Apple har netop meddelt, at selskabet planlægger at bygge et nyt campus i USA.

Læs også:

De bygger på livet løs: Her er it-giganternes vilde nye hovedkvarterer

Se billederne af Googles nye hovedkvarter: Så vildt bliver det

Kan Apple slå dem? Se verdens vildeste firmadomiciler