Foto: Adam Fribo

Det læser Computerworld: The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google

Den amerikanske professor Scott Galloway har analyseret den DNA, der ligger til grund for Amazon, Apple, Facebook og Googles succes.

De fleste virksomheder ønsker at opnå den størst mulige konkurrencefordel for den mindst mulige investering. 

Men hos verdens største it-giganter er tankegangen helt anderledes, forklarer den amerikanske professor Scott Galloway i bogen 'The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google.' 

Her fortæller han, at Amazons stifter Jeff Bezos i stedet stiller spørgsmålet:

”Hvad kan vi gøre, der giver os en fordel, der kræver så stor en investering, at ingen andre har råd til det.”

Det er ifølge Galloway en del af forklaringen på den særlige risikovillige DNA, der flyder i ikke bare Amazon, men også i Apple, Facebook og Google.

Han udråber dem til ”The Four Horsemen”, fordi de kort sagt er villige til at ride foran flokken og ud i det ukendte.

Læs også: Det læser Computerworld: Weapons of Math Destruction - How Big Data Increases Inequality and Threatens Democracy

Fralægger sig ansvar 
I bogen leverer Scott Galloway en effektiv bredside til de fire virksomheder, der ifølge ham sjældent gør verden til et bedre sted. Derimod excellerer de i at fralægge sig enhver form for socialt ansvar.

Apple gennem skattespekulation, Amazon ved at dræbe tusindvis af job i detailhandlen og erstatte dem med job, der er betydeligt dårligere og færre i antal i Amazons egne lagerfaciliteter. 

Google får kritik for at bygge sit søgemaskine-monopol på andre folks indhold, mens Facebook får en på lampen for sin mangelfulde indgriben over for falske nyhedshistorier.

Facebook er ifølge Galloway i sin essens en medievirksomhed, men under dække af være en platform tillader den, at folk i stor stil deler falske nyheder og usandheder, der aldrig ville være blevet tilladt i den traditionelle medieverden.

”Forestil jer, hvis McDonalds efter at opdage at 80 procent af virksomhedens kød var falsk og gjorde folk syge, hævdede at de ikke var ansvarlige, fordi de er en ”fast-food-platform” og ikke en restaurant,” lyder den harske kommentar fra Galloway.

Udøver stor indflydelse på vores samfund
Scott Galloways bog er en fremragende introduktion til det tankesæt, der driver de giganter, som i disse år udøver en større indflydelse på vores samfund end nogen anden politisk eller kommerciel spiller er i stand til.

Har du ikke tid til at se læse bogen i denne omgang, kan du med fordel se Scott Galloways underholdende og energifyldte keynote ved DLD Konference i New York i 2016, hvor han leverede mange af de samme pointer: The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google. Forlaget Penguin. Af Scott Gallow. Bogen kan købes som paperback for 169,95 på danske Saxo, mens Amazon sælger den i en Kindle-udgave for 19,93 dollar eller lige knap 120 kroner.

Læs også: Det læser Computerworld: Gamestorming - A Playbook for Innovators, Rulebreakers and ChangemakersPremium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.