Danske elselskaber udfordrer TDC i kernemarked - men det bliver svært at tjene penge

TDC står over for nye konkurrenter i hovedstaden, men det kan blive svært for konkurrenterne, når TDC ejer al infrastruktur.

TDC bliver i 2018 udfordret af nye konkurrenter på det ellers sikre hjemmemarked i København og Nordsjælland.

En af konkurrenterne er el-selskabernes tv- og bredbåndsudbyder Waoo, der for alvor skal gøre et indtog på hovedstaden og kapre kunder fra TDC ved hjælp af lynhurtig bredbånd og tv via TDC's eget fibernet.

Men et sådan korstog kan vise sig at blive en bekostelig affære for Waoo og elselskaberne.

Det skriver Finans.

TDC ejer mere eller mindre al infrastruktur i den danske hovedstad og kan derfor styre markedet, hvilket går ud over forbrugerne.

Waoo vil forsøge at udfordre TDC med særlige intro-tilbud og rabatter på hurtige fiberforbindelser, der formodentligt ikke vil vende Waoos fem år lange underskud foreløbig, men Waoo forventer et positivt afkast på længere sigt.

Det bliver dog svært ved TDC siddende på infrastrukturen.

“Så længe TDC sidder på hele infrastrukturen, har andre selskaber ikke andet valg end at forsøge at udkonkurrere TDC på TDC’s egen infrastruktur. Det bliver en meget svær opgave," siger teleanalytiker fra Netplan, Michael Jensen, til Finans.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Hovedstad er Udkantsdanmark
TDC købte i 2009 Dongs fibernet for 425 millioner kroner, men har siden da ladet kablerne ligge ubenyttet.

Grunden til dette er, at TDC allerede tjener godt på de københavnske kunder på de eksisterende kunder, som køber kabel-tv, og derfor er der ingen grund til at kannibalisere på sig selv, skriver Finans.

Derfor er København og Nordsjælland også langt tilbage med hensyn til udrulningen af fibernet og gigabit-forbindelser sammenlignet med eksempelvis Sønderjylland, hvor fibernet når en dækningsprocent på 85 procent. Den hedder 54 procent i Hovedstadsområdet.

Også andre fiber-selskaber forsøger sig i det københavnske. Det gælder eksempelvis selskabet SuperFiber.

Læs også: I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.