Artikel top billede

Danske elselskaber udfordrer TDC i kernemarked - men det bliver svært at tjene penge

TDC står over for nye konkurrenter i hovedstaden, men det kan blive svært for konkurrenterne, når TDC ejer al infrastruktur.

TDC bliver i 2018 udfordret af nye konkurrenter på det ellers sikre hjemmemarked i København og Nordsjælland.

En af konkurrenterne er el-selskabernes tv- og bredbåndsudbyder Waoo, der for alvor skal gøre et indtog på hovedstaden og kapre kunder fra TDC ved hjælp af lynhurtig bredbånd og tv via TDC's eget fibernet.

Men et sådan korstog kan vise sig at blive en bekostelig affære for Waoo og elselskaberne.

Det skriver Finans.

TDC ejer mere eller mindre al infrastruktur i den danske hovedstad og kan derfor styre markedet, hvilket går ud over forbrugerne.

Waoo vil forsøge at udfordre TDC med særlige intro-tilbud og rabatter på hurtige fiberforbindelser, der formodentligt ikke vil vende Waoos fem år lange underskud foreløbig, men Waoo forventer et positivt afkast på længere sigt.

Det bliver dog svært ved TDC siddende på infrastrukturen.

“Så længe TDC sidder på hele infrastrukturen, har andre selskaber ikke andet valg end at forsøge at udkonkurrere TDC på TDC’s egen infrastruktur. Det bliver en meget svær opgave," siger teleanalytiker fra Netplan, Michael Jensen, til Finans.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Hovedstad er Udkantsdanmark

TDC købte i 2009 Dongs fibernet for 425 millioner kroner, men har siden da ladet kablerne ligge ubenyttet.

Grunden til dette er, at TDC allerede tjener godt på de københavnske kunder på de eksisterende kunder, som køber kabel-tv, og derfor er der ingen grund til at kannibalisere på sig selv, skriver Finans.

Derfor er København og Nordsjælland også langt tilbage med hensyn til udrulningen af fibernet og gigabit-forbindelser sammenlignet med eksempelvis Sønderjylland, hvor fibernet når en dækningsprocent på 85 procent. Den hedder 54 procent i Hovedstadsområdet.

Også andre fiber-selskaber forsøger sig i det københavnske. Det gælder eksempelvis selskabet SuperFiber.

Læs også: I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere