Artikel top billede

Danske elselskaber udfordrer TDC i kernemarked - men det bliver svært at tjene penge

TDC står over for nye konkurrenter i hovedstaden, men det kan blive svært for konkurrenterne, når TDC ejer al infrastruktur.

TDC bliver i 2018 udfordret af nye konkurrenter på det ellers sikre hjemmemarked i København og Nordsjælland.

En af konkurrenterne er el-selskabernes tv- og bredbåndsudbyder Waoo, der for alvor skal gøre et indtog på hovedstaden og kapre kunder fra TDC ved hjælp af lynhurtig bredbånd og tv via TDC's eget fibernet.

Men et sådan korstog kan vise sig at blive en bekostelig affære for Waoo og elselskaberne.

Det skriver Finans.

TDC ejer mere eller mindre al infrastruktur i den danske hovedstad og kan derfor styre markedet, hvilket går ud over forbrugerne.

Waoo vil forsøge at udfordre TDC med særlige intro-tilbud og rabatter på hurtige fiberforbindelser, der formodentligt ikke vil vende Waoos fem år lange underskud foreløbig, men Waoo forventer et positivt afkast på længere sigt.

Det bliver dog svært ved TDC siddende på infrastrukturen.

“Så længe TDC sidder på hele infrastrukturen, har andre selskaber ikke andet valg end at forsøge at udkonkurrere TDC på TDC’s egen infrastruktur. Det bliver en meget svær opgave," siger teleanalytiker fra Netplan, Michael Jensen, til Finans.

Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Hovedstad er Udkantsdanmark

TDC købte i 2009 Dongs fibernet for 425 millioner kroner, men har siden da ladet kablerne ligge ubenyttet.

Grunden til dette er, at TDC allerede tjener godt på de københavnske kunder på de eksisterende kunder, som køber kabel-tv, og derfor er der ingen grund til at kannibalisere på sig selv, skriver Finans.

Derfor er København og Nordsjælland også langt tilbage med hensyn til udrulningen af fibernet og gigabit-forbindelser sammenlignet med eksempelvis Sønderjylland, hvor fibernet når en dækningsprocent på 85 procent. Den hedder 54 procent i Hovedstadsområdet.

Også andre fiber-selskaber forsøger sig i det københavnske. Det gælder eksempelvis selskabet SuperFiber.

Læs også: I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere