Mere end 10 procent af al kapital rejst ved kryptovaluta-udstedelser er pist væk

Mere end 10 procent af de 22,5 milliarder kroner, som hidtil er blevet rejst i de såkaldte ICO’er, er pist væk.

Mere end 10 procent af de midler, som hidtil er blevet rejst ved de såkaldte ‘initial coin offerings’ er pist væk - enten stjålet eller forsvundet.

Sådan lyder det fra analysehuset Ernst & Young, der har kigget nærmere på 372 ICO’er.

En initial coin offering er en slags alterativ finansieringsform, hvor ny kryptovaluta sendes på markedet og fordeles mellem købere.

Det kan du læse mere om her: Initial Coin Offerings: Det digitale vilde vesten eller fremtidens finansieringsform?

Ifølge analysehuset er der i alt i de 372 ICO’er blevet rejst 3,7 milliarder dollar - omkring 22,5 milliarder kroner.

Af dem er de 400 millioner dollar forsvundet, hedder det.

Angiveligt er størstedelen af dem forsvundet under succesrige phishing-angreb.

Der er tidligere blevet advaret mod netop ICO’erne.

Det kan du læse mere om her: Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Ifølge Ernst & Young nåede blot en fjerdedel af ICO’erne deres finansielle mål i november. I juni nåede 90 procent deres mål.

Fra analysehuset peger blockchain-direktør Paul Brody på, at han har været chokeret over kvalitets-niveauet i nogle af ICO’erne, hvor markedet har været præget af et udpræget hastværk, hvor mange har været nervøse for ikke at komme med.

“Vi var chokerede over at se kvaliteten i nogle af white paperne. Vi har set klare kode-fejl samt interesse-konfliket mellem de virksomheder, der udsteder tokens og token-ejerne,” siger han til Reuters.

Den såkaldte ‘FOMO’ [Fear of missing out] har gjort, at investorerne har pumpet penge ind i ICO’erne i stor hast.

Eksempelvis er der i de 10 hurtigste ICO’er blevet rejst 300.000 dollar per sekund, hedder det.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.