Artikel top billede

(Foto: Copyright: GALA / MRA Photographer)

Dansk tech-ambassadør: “Margrethe Vestager var ikke jordens mest populære person i Silicon Valley, men det har ændret sig”

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, ønsker international regulering og fortæller også, at EU’s konkurrencekommisærs upopularitet er ovre

Casper Klynge er Danmarks tech-ambassadør, en stilling der blev oprettet af Udenrigsministeriet sidste år i et forsøg på at adressere de gigantstore tech-virksomheder, der dag for dag for mere magt.

I et længere interview med Politiken fortæller Casper Klynge som de første fire måneder som ambassadør i Silicon Valley i Californien med naboer som Facebook, Google, Apple og Netflix.

Blandt andet at Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommisær, ikke længere er så forhadt i den teknologiske dal som tidligere.

“Jeg var til brunch med nogle af de store tech-folk og investorer i Silicon Valley. Der var en klar forståelse for, at Vestagers arbejde på monopol- og konkurrenceområdet er vigtigt. En sagde til mig, at tiden, hvor tech-virksomhederne var USA’s ufejlbarlige børn og dermed urørlige, er ovre. Det tror jeg er rigtigt. Vi kommer til at se et meget større pres for at regulere, og for at virksomhederne tager ansvar” siger Casper Lynge til Politiken.

Tidligere har selskaber som Apple ellers udtalt sig yderst kritisk over for den tidligere radikale leder, men holdningen har ændret sig, og det er også nødvendigt.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Casper Klynge ønsker blandt andet en langt større international lyst til regulering af de store it-giganter, og selvom det er en hård kamp for verdens første tech-ambassadør, så er det en vigtig kamp.

“Hvad der er ulovligt i den virkelige verden, må også være ulovligt i den virtuelle verden. Det er et grundprincip, som ikke alle tech-giganterne er helt med på endnu. Men vi ser spæde forsøg på, at de tager større ansvar. Og jeg er optimist,” siger Casper Klynge.

Helt konkret har Casper Lynge brugt de første måneder på at etablere et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og IBM om brug af big data på migrationsområdet.

Han har også organiseret et stormøde i Odense, hvor han mødte efterretningstjenester, udenrigsministre og tech-eksperter for at drøfte cybersikkerhed samt et forsøg på samarbejde mellem en dansk myndighed og World Economic Forum i San Francisco.

Læs også: Mød Danmarks helt nye tech-ambassadør, Casper Klynge: "Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra tech-virksomheder - herunder nogle af verdens helt store"

Casper Klynge og hans folk har også mødt FN's højkommisær for menneskerettigheder to gange på fire måneder for at snakke om teknologiens rolle i menneskerettighederne. 

Læs også: Den nye tech-ambassadør skal sælge Danmark som digital stormagt - vi er ikke så dårlige, som vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere