Dansk tech-ambassadør: “Margrethe Vestager var ikke jordens mest populære person i Silicon Valley, men det har ændret sig”

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, ønsker international regulering og fortæller også, at EU’s konkurrencekommisærs upopularitet er ovre

Casper Klynge er Danmarks tech-ambassadør, en stilling der blev oprettet af Udenrigsministeriet sidste år i et forsøg på at adressere de gigantstore tech-virksomheder, der dag for dag for mere magt.

I et længere interview med Politiken fortæller Casper Klynge som de første fire måneder som ambassadør i Silicon Valley i Californien med naboer som Facebook, Google, Apple og Netflix.

Blandt andet at Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommisær, ikke længere er så forhadt i den teknologiske dal som tidligere.

“Jeg var til brunch med nogle af de store tech-folk og investorer i Silicon Valley. Der var en klar forståelse for, at Vestagers arbejde på monopol- og konkurrenceområdet er vigtigt. En sagde til mig, at tiden, hvor tech-virksomhederne var USA’s ufejlbarlige børn og dermed urørlige, er ovre. Det tror jeg er rigtigt. Vi kommer til at se et meget større pres for at regulere, og for at virksomhederne tager ansvar” siger Casper Lynge til Politiken.

Tidligere har selskaber som Apple ellers udtalt sig yderst kritisk over for den tidligere radikale leder, men holdningen har ændret sig, og det er også nødvendigt.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Casper Klynge ønsker blandt andet en langt større international lyst til regulering af de store it-giganter, og selvom det er en hård kamp for verdens første tech-ambassadør, så er det en vigtig kamp.

“Hvad der er ulovligt i den virkelige verden, må også være ulovligt i den virtuelle verden. Det er et grundprincip, som ikke alle tech-giganterne er helt med på endnu. Men vi ser spæde forsøg på, at de tager større ansvar. Og jeg er optimist,” siger Casper Klynge.

Helt konkret har Casper Lynge brugt de første måneder på at etablere et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og IBM om brug af big data på migrationsområdet.

Han har også organiseret et stormøde i Odense, hvor han mødte efterretningstjenester, udenrigsministre og tech-eksperter for at drøfte cybersikkerhed samt et forsøg på samarbejde mellem en dansk myndighed og World Economic Forum i San Francisco.

Læs også: Mød Danmarks helt nye tech-ambassadør, Casper Klynge: "Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra tech-virksomheder - herunder nogle af verdens helt store"

Casper Klynge og hans folk har også mødt FN's højkommisær for menneskerettigheder to gange på fire måneder for at snakke om teknologiens rolle i menneskerettighederne. 

Læs også: Den nye tech-ambassadør skal sælge Danmark som digital stormagt - vi er ikke så dårlige, som vi tror

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.