Artikel top billede

(Foto: Copyright: GALA / MRA Photographer)

Dansk tech-ambassadør: “Margrethe Vestager var ikke jordens mest populære person i Silicon Valley, men det har ændret sig”

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, ønsker international regulering og fortæller også, at EU’s konkurrencekommisærs upopularitet er ovre

Casper Klynge er Danmarks tech-ambassadør, en stilling der blev oprettet af Udenrigsministeriet sidste år i et forsøg på at adressere de gigantstore tech-virksomheder, der dag for dag for mere magt.

I et længere interview med Politiken fortæller Casper Klynge som de første fire måneder som ambassadør i Silicon Valley i Californien med naboer som Facebook, Google, Apple og Netflix.

Blandt andet at Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommisær, ikke længere er så forhadt i den teknologiske dal som tidligere.

“Jeg var til brunch med nogle af de store tech-folk og investorer i Silicon Valley. Der var en klar forståelse for, at Vestagers arbejde på monopol- og konkurrenceområdet er vigtigt. En sagde til mig, at tiden, hvor tech-virksomhederne var USA’s ufejlbarlige børn og dermed urørlige, er ovre. Det tror jeg er rigtigt. Vi kommer til at se et meget større pres for at regulere, og for at virksomhederne tager ansvar” siger Casper Lynge til Politiken.

Tidligere har selskaber som Apple ellers udtalt sig yderst kritisk over for den tidligere radikale leder, men holdningen har ændret sig, og det er også nødvendigt.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Casper Klynge ønsker blandt andet en langt større international lyst til regulering af de store it-giganter, og selvom det er en hård kamp for verdens første tech-ambassadør, så er det en vigtig kamp.

“Hvad der er ulovligt i den virkelige verden, må også være ulovligt i den virtuelle verden. Det er et grundprincip, som ikke alle tech-giganterne er helt med på endnu. Men vi ser spæde forsøg på, at de tager større ansvar. Og jeg er optimist,” siger Casper Klynge.

Helt konkret har Casper Lynge brugt de første måneder på at etablere et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og IBM om brug af big data på migrationsområdet.

Han har også organiseret et stormøde i Odense, hvor han mødte efterretningstjenester, udenrigsministre og tech-eksperter for at drøfte cybersikkerhed samt et forsøg på samarbejde mellem en dansk myndighed og World Economic Forum i San Francisco.

Læs også: Mød Danmarks helt nye tech-ambassadør, Casper Klynge: "Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra tech-virksomheder - herunder nogle af verdens helt store"

Casper Klynge og hans folk har også mødt FN's højkommisær for menneskerettigheder to gange på fire måneder for at snakke om teknologiens rolle i menneskerettighederne. 

Læs også: Den nye tech-ambassadør skal sælge Danmark som digital stormagt - vi er ikke så dårlige, som vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere