Artikel top billede

Dansk tech-ambassadør: “Margrethe Vestager var ikke jordens mest populære person i Silicon Valley, men det har ændret sig”

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, ønsker international regulering og fortæller også, at EU’s konkurrencekommisærs upopularitet er ovre

Casper Klynge er Danmarks tech-ambassadør, en stilling der blev oprettet af Udenrigsministeriet sidste år i et forsøg på at adressere de gigantstore tech-virksomheder, der dag for dag for mere magt.

I et længere interview med Politiken fortæller Casper Klynge som de første fire måneder som ambassadør i Silicon Valley i Californien med naboer som Facebook, Google, Apple og Netflix.

Blandt andet at Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommisær, ikke længere er så forhadt i den teknologiske dal som tidligere.

“Jeg var til brunch med nogle af de store tech-folk og investorer i Silicon Valley. Der var en klar forståelse for, at Vestagers arbejde på monopol- og konkurrenceområdet er vigtigt. En sagde til mig, at tiden, hvor tech-virksomhederne var USA’s ufejlbarlige børn og dermed urørlige, er ovre. Det tror jeg er rigtigt. Vi kommer til at se et meget større pres for at regulere, og for at virksomhederne tager ansvar” siger Casper Lynge til Politiken.

Tidligere har selskaber som Apple ellers udtalt sig yderst kritisk over for den tidligere radikale leder, men holdningen har ændret sig, og det er også nødvendigt.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Casper Klynge ønsker blandt andet en langt større international lyst til regulering af de store it-giganter, og selvom det er en hård kamp for verdens første tech-ambassadør, så er det en vigtig kamp.

“Hvad der er ulovligt i den virkelige verden, må også være ulovligt i den virtuelle verden. Det er et grundprincip, som ikke alle tech-giganterne er helt med på endnu. Men vi ser spæde forsøg på, at de tager større ansvar. Og jeg er optimist,” siger Casper Klynge.

Helt konkret har Casper Lynge brugt de første måneder på at etablere et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og IBM om brug af big data på migrationsområdet.

Han har også organiseret et stormøde i Odense, hvor han mødte efterretningstjenester, udenrigsministre og tech-eksperter for at drøfte cybersikkerhed samt et forsøg på samarbejde mellem en dansk myndighed og World Economic Forum i San Francisco.

Læs også: Mød Danmarks helt nye tech-ambassadør, Casper Klynge: "Vi er blevet bombarderet med henvendelser fra tech-virksomheder - herunder nogle af verdens helt store"

Casper Klynge og hans folk har også mødt FN's højkommisær for menneskerettigheder to gange på fire måneder for at snakke om teknologiens rolle i menneskerettighederne. 

Læs også: Den nye tech-ambassadør skal sælge Danmark som digital stormagt - vi er ikke så dårlige, som vi tror
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere