Her er de 50 mest innovative virksomheder i verden: Sådan klarer Microsoft, Apple, IBM og Google sig

Tech-giganterne buldrer frem på Boston Consulting Groups årlige liste over de mest innovative virksomheder i verden. Se top 50-listen her.

Der er dømt digitalisering for fuld udblæsning i verdens mest innovative virksomheder.

Det forklarer Boston Consulting Group i rådgivningsfirmaets nye rapport om de mest innovative virksomheder i verden.

Listen over de 50 mest innovative virksomheder indeholder ganske vist virksomheder fra alle brancher, men digitaliseringen går på tværs af det hele i dag.

Elleve af de 50 virksomheder er det, BCG kalder 'digital natives' og er således digitale virksomheder som udgangspunkt. Heriblandt er syv af dem at finde blandt de 10 mest innovative virksomheder i verden.

Stort set alle de andre virksomheder på top 50-listen er ifølge BCG virksomheder, der har det digitale som en fast del af deres innovation.

“Tendensen er allestedsnærværende på tværs af industrier og penetrerer det, der hidtil har været de mest upåvirkelige og konservative virksomheder,” skriver Boston Consulting Group om den digitale bølge.

Læs også: Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

En interessant pointe fra BCG’s undersøgelse er, at 79 procent af dem, der vurderes til at være stærke til innovation, har digitale processer for innovationen. Det gælder kun for 29 procent af de virksomheder, der vurderes til at være svage på innovations-fronten.

De 50 mest innovative virksomheder i verden
Nordamerika er den region i verden, der fylder mest i opgørelsen, idet 27 af de 50 mest innovative virksomheder i verden kommer derfra.

Europa har 16 virksomheder på listen, en markant stigning fra de 10 virksomheder fra Europa, der var på listen i 2016-udgaven.

BCG’s undersøgelse er baseret på interviews med topledere fra et bredt udvalg af virksomheder og industrier og på analyser af virksomhedernes økonomiske resultater.

De 50 mest innovative virksomheder i verden ifølge Boston Consulting Group:

1: Apple.
2: Google.
3: Microsoft.
4: Amazon.
5: Samsung.
6: Tesla.
7: Facebook.
8: IBM.
9: Uber.
10: Alibaba.
11: Airbnb.
12: SpaceX.
13: Netflix.
14: Tencent.
15: Hewlett-Packard.
16: Cisco Systems.
17: Toyota.
18: General Electric.
19: Orange.
20: Marriott.
21: Siemens.
22: Unilever.
23: BASF.
24: Expedia.
25: Johnson & Johnson.             
26: JPMorgan Chase.
27: Bayer.
28: Dow Chemical.
29: AT&T.
30: Allianz.
31: Intel.
32: NTT Domoco.
33: Daimler.
34: AXA.
35: Adidas.
36: BMW.
37: Nissan.
38: Pfizer.
39: Time Warner.
40: Renault.
41: 3M.
42: SAP.
43: DuPont.
44: InterContinental Hotels Group.
45: Disney.
46: Huawei.
47: Procter & Gamble.
48: Verizon.
49: Phillips.
50: Nestlé.


Læs mere om undersøgelsen senere på Computerworld.

Læs også:

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

TDC i kæmpe digital satsning: Opretter ny organisation med 500 medarbejdere - skal arbejde med it og digitale løsninger
Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.