BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Patch-kaos hos pc-giganter: Både HP og Dell trækker Meltdown og Spectre-opdateringer tilbage

To af verdens største PC-producenter trækker opdateringer mod Spectre og meltdown tilbage på grund af problemer med firmware fra Intel.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har vist sig at være ualmindeligt svære at patche, og nu trækker både HP og Dell deres seneste opdateringer tilbage.

BIOS-opdateringerne fra de to producenter indeholder firmware fra Intel, der får kunders computere til at reboote igen og igen, og derfor tager man nu konsekvensen på PC-siden.

Læs også: Intel: Vent med at sikkerhedsopdatere computere med Intel-processorer

Dell går så langt som at sige, at det er bedre ikke at være beskyttet, end at forsøge sig med den seneste BIOS.

“Hvis du allerede har installeret BIOS-opdateringen kan du rulle tilbage til en tidligere BIOS for at undgå, at dit system opfører sig uforudsigeligt,” skriver Dell i sin vejledning.

Hos HP har man nu trukket den seneste BIOS-opdatering tilbage og fra i morgen (torsdag) relancerer producenten tidligere firmware-opdateringer til kunderne.

PC-producenterne er afhængige af ny firmware Intel for at kunne udsende nye BIOS-opdateringerne, så nu venter alle på, at processor-giganten finder en løsning.

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere