Artikel top billede

Patch-kaos hos pc-giganter: Både HP og Dell trækker Meltdown og Spectre-opdateringer tilbage

To af verdens største PC-producenter trækker opdateringer mod Spectre og meltdown tilbage på grund af problemer med firmware fra Intel.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har vist sig at være ualmindeligt svære at patche, og nu trækker både HP og Dell deres seneste opdateringer tilbage.

BIOS-opdateringerne fra de to producenter indeholder firmware fra Intel, der får kunders computere til at reboote igen og igen, og derfor tager man nu konsekvensen på PC-siden.

Læs også: Intel: Vent med at sikkerhedsopdatere computere med Intel-processorer

Dell går så langt som at sige, at det er bedre ikke at være beskyttet, end at forsøge sig med den seneste BIOS.

“Hvis du allerede har installeret BIOS-opdateringen kan du rulle tilbage til en tidligere BIOS for at undgå, at dit system opfører sig uforudsigeligt,” skriver Dell i sin vejledning.

Hos HP har man nu trukket den seneste BIOS-opdatering tilbage og fra i morgen (torsdag) relancerer producenten tidligere firmware-opdateringer til kunderne.

PC-producenterne er afhængige af ny firmware Intel for at kunne udsende nye BIOS-opdateringerne, så nu venter alle på, at processor-giganten finder en løsning.

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere