Artikel top billede

Her er verdens største chip-opkøbere - to selskaber dominerer markedet

Samsung og Apple er uden sammenligning verdens største opkøbere af halvlederchip. Se listen over de 10 største opkøbere her.

Samsung og Apple er uden sammenligning verdens største opkøbere af chip, viser en ny opgørelse fra Gartner.

De to selskaber står for indkøb af næsten 20 procent af alle de chip, der i 2017 blev solgt i verden.

I alt købte de to selskaber chip for 81,8 milliarder dollar i årets løb.

Apple og Samsung har skruet gevaldigt op for de beløb, som de bruger på chip-indkøb i de senere år. I 2016 spenderede de to selskaber således ‘kun’ omkring 60 milliarder dollar på chip.

Ifølge Gartner betyder de to selskabers position som de tungeste opkøbere, at de har ‘betydelig indflydelse’ på udviklingen af hele markedet.

“De to selskaber har ligget i spidsen siden 2011 og har fortsat betydelig indflydelse på teknologi- og pris-udvikling for hele halvleder-industrien,” lyder det fra Gartner.

Gartner peger på, at de 10 største OEM’er - der producerer hardware og køber processorer op for andre - sidder på 40 procent af hele markedet.

Af dem står Apple og Samsung altså for halvdelen.

De 10 største OEM’er sad på blot 31 procent af markedet året før.

Og Gartner forventer, at denne trend vil fortsætte, og de 10 førende opkøbere vil lægge yderligere afstand til resten af markedet i det kommende år.

Ifølge analysehuset er priserne på DRAM og NAND-flashhukommelse steget voldsomt i årets løb.

Prisstigningen har ført til, at de fleste OEM’er - der producerer hardware - har stået over for komponent-mangel og prisstigninger.
Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.