Artikel top billede

It-sikkerhedsbranchen jubler over nye milliarder til Forsvaret

Det nye forsvarsforlig betyder, at der frem til 2023 bliver tilført 1,4 milliarder danske kroner til cybersikkerheds-området. Det vækker jubel i it-sikkerhedsbranchen.

Det nye forsvarsforlig betyder, at der frem til 2023 bliver tilført 1,4 milliarder danske kroner til cybersikkerheds-området.

Det vækker ifølge Børsen glæde i den danske it-sikkerhedsbranchen.

"Det er rigtig, rigtig godt. Cybertruslen bliver næsten fremhævet som det allervigtigste, og det vidner om, at politikerne har fået øjnene op for, hvor vigtigt området er," siger David Simonsen, administrerende direktør for Nato-leverandøren Dencrypt, til Børsen.

Dencrypt leverer sikkerheds-løsninger til mobiltelefoner, og ifølge Børsen bliver forsvarsmilliarderne også modtaget med glæde af nordiske afdeling af det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs.

Forsvarsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at ud af de 1,4 milliarder til forsvarsområdet bliver de 500 millioner afsat til en særlig pulje, der skal håndtere fremtidens cyber-udfordringer og samtidig styrke uddannelsen og forskningen på området.

Forsvarets Efterretningstjeneste har tidligere advaret om, at Danmark udsættes for et stigende antal digitale trusler. Herunder cyberspionage fra fremmede magter.

Læs mere om det her:
Forsvaret advarer om "meget høj" cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere