Artikel top billede

It-sikkerhedsbranchen jubler over nye milliarder til Forsvaret

Det nye forsvarsforlig betyder, at der frem til 2023 bliver tilført 1,4 milliarder danske kroner til cybersikkerheds-området. Det vækker jubel i it-sikkerhedsbranchen.

Det nye forsvarsforlig betyder, at der frem til 2023 bliver tilført 1,4 milliarder danske kroner til cybersikkerheds-området.

Det vækker ifølge Børsen glæde i den danske it-sikkerhedsbranchen.

"Det er rigtig, rigtig godt. Cybertruslen bliver næsten fremhævet som det allervigtigste, og det vidner om, at politikerne har fået øjnene op for, hvor vigtigt området er," siger David Simonsen, administrerende direktør for Nato-leverandøren Dencrypt, til Børsen.

Dencrypt leverer sikkerheds-løsninger til mobiltelefoner, og ifølge Børsen bliver forsvarsmilliarderne også modtaget med glæde af nordiske afdeling af det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs.

Forsvarsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at ud af de 1,4 milliarder til forsvarsområdet bliver de 500 millioner afsat til en særlig pulje, der skal håndtere fremtidens cyber-udfordringer og samtidig styrke uddannelsen og forskningen på området.

Forsvarets Efterretningstjeneste har tidligere advaret om, at Danmark udsættes for et stigende antal digitale trusler. Herunder cyberspionage fra fremmede magter.

Læs mere om det her:
Forsvaret advarer om "meget høj" cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere