Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal

Apples indtjening i sidste kvartal i fjor bliver den højeste, som et selskab har haft nogensinde i verdenshistorien.

19 milliarder dollar eller 114 milliarder kroner.

Så meget ser det ud til, at Apple har landet på bundlinien i de sidste tre måneder af 2017, når selskabet præsenterer kvartalsregnskabet på torsdag.

Julekvartalet er det første i Apples regnskabsår og regnes historisk set for at være Apples bedste kvartal.

114 milliarder kroner på tre måneder svarer til 14.341 kroner i indtjening efter skat og det hele hvert eneste sekund døgnet rundt.

Så mange penge har intet selskab nogensinde tjent på et kvartal. Den hidtidige rekord tilhører faktisk også Apple. Den blev sat i 2015 og lød dengang på 18 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Den tårnhøje indtjening skyldes ifølge Financial Times ikke mindst, at Appe for første gang har inkluderet salget af den nye iPhone X i regnskabet.

Allerede i november meddelte Apple, at selskabet forventede ‘det bedste kvartal nogensinde’ med tocifrede vækstrater for første gang i lang tid.

Det kan du læse mere om her: Apple har kurs mod rekordsalg med iPhone X: Danske forbrugere er særligt ivrige efter at købe den nye smartphone

Fra anden side meldes der ellers, at Apple havde forventet endnu bedre salg. Således skriver den japanske erhvervsavis Nikkei, at Apple drosler voldsomt ned for produktionen af iPhone X på grund af julesalg under det forventede.

Det kan du læse mere om her: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr.

Apple er også det selskab, der har tjent mest på et fuldt regnskabsår nogensinde, ligesom selskabet er verdenshistoriens mest værdifulde selskab. Apple er også det selskab, der nogensinde har haft flest kontanter stående på bankbogen. Selskabets kontantbeholdning har således rundet 250 milliarder dollar - altså mere end 1,7 billioner kroner.

Det betyder, at Apple ville kunne købe stort set hvilket som helst firma i verden og stadig have godt med milliarder tilbage på kistebunden.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere