Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal

Apples indtjening i sidste kvartal i fjor bliver den højeste, som et selskab har haft nogensinde i verdenshistorien.

19 milliarder dollar eller 114 milliarder kroner.

Så meget ser det ud til, at Apple har landet på bundlinien i de sidste tre måneder af 2017, når selskabet præsenterer kvartalsregnskabet på torsdag.

Julekvartalet er det første i Apples regnskabsår og regnes historisk set for at være Apples bedste kvartal.

114 milliarder kroner på tre måneder svarer til 14.341 kroner i indtjening efter skat og det hele hvert eneste sekund døgnet rundt.

Så mange penge har intet selskab nogensinde tjent på et kvartal. Den hidtidige rekord tilhører faktisk også Apple. Den blev sat i 2015 og lød dengang på 18 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Den tårnhøje indtjening skyldes ifølge Financial Times ikke mindst, at Appe for første gang har inkluderet salget af den nye iPhone X i regnskabet.

Allerede i november meddelte Apple, at selskabet forventede ‘det bedste kvartal nogensinde’ med tocifrede vækstrater for første gang i lang tid.

Det kan du læse mere om her: Apple har kurs mod rekordsalg med iPhone X: Danske forbrugere er særligt ivrige efter at købe den nye smartphone

Fra anden side meldes der ellers, at Apple havde forventet endnu bedre salg. Således skriver den japanske erhvervsavis Nikkei, at Apple drosler voldsomt ned for produktionen af iPhone X på grund af julesalg under det forventede.

Det kan du læse mere om her: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr.

Apple er også det selskab, der har tjent mest på et fuldt regnskabsår nogensinde, ligesom selskabet er verdenshistoriens mest værdifulde selskab. Apple er også det selskab, der nogensinde har haft flest kontanter stående på bankbogen. Selskabets kontantbeholdning har således rundet 250 milliarder dollar - altså mere end 1,7 billioner kroner.

Det betyder, at Apple ville kunne købe stort set hvilket som helst firma i verden og stadig have godt med milliarder tilbage på kistebunden.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere