Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal

Apples indtjening i sidste kvartal i fjor bliver den højeste, som et selskab har haft nogensinde i verdenshistorien.

19 milliarder dollar eller 114 milliarder kroner.

Så meget ser det ud til, at Apple har landet på bundlinien i de sidste tre måneder af 2017, når selskabet præsenterer kvartalsregnskabet på torsdag.

Julekvartalet er det første i Apples regnskabsår og regnes historisk set for at være Apples bedste kvartal.

114 milliarder kroner på tre måneder svarer til 14.341 kroner i indtjening efter skat og det hele hvert eneste sekund døgnet rundt.

Så mange penge har intet selskab nogensinde tjent på et kvartal. Den hidtidige rekord tilhører faktisk også Apple. Den blev sat i 2015 og lød dengang på 18 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Den tårnhøje indtjening skyldes ifølge Financial Times ikke mindst, at Appe for første gang har inkluderet salget af den nye iPhone X i regnskabet.

Allerede i november meddelte Apple, at selskabet forventede ‘det bedste kvartal nogensinde’ med tocifrede vækstrater for første gang i lang tid.

Det kan du læse mere om her: Apple har kurs mod rekordsalg med iPhone X: Danske forbrugere er særligt ivrige efter at købe den nye smartphone

Fra anden side meldes der ellers, at Apple havde forventet endnu bedre salg. Således skriver den japanske erhvervsavis Nikkei, at Apple drosler voldsomt ned for produktionen af iPhone X på grund af julesalg under det forventede.

Det kan du læse mere om her: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr.

Apple er også det selskab, der har tjent mest på et fuldt regnskabsår nogensinde, ligesom selskabet er verdenshistoriens mest værdifulde selskab. Apple er også det selskab, der nogensinde har haft flest kontanter stående på bankbogen. Selskabets kontantbeholdning har således rundet 250 milliarder dollar - altså mere end 1,7 billioner kroner.

Det betyder, at Apple ville kunne købe stort set hvilket som helst firma i verden og stadig have godt med milliarder tilbage på kistebunden.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere