Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple på vej med ny rekord: Aldrig i verdenshistorien har et firma tjent så mange penge på et kvartal

Apples indtjening i sidste kvartal i fjor bliver den højeste, som et selskab har haft nogensinde i verdenshistorien.

19 milliarder dollar eller 114 milliarder kroner.

Så meget ser det ud til, at Apple har landet på bundlinien i de sidste tre måneder af 2017, når selskabet præsenterer kvartalsregnskabet på torsdag.

Julekvartalet er det første i Apples regnskabsår og regnes historisk set for at være Apples bedste kvartal.

114 milliarder kroner på tre måneder svarer til 14.341 kroner i indtjening efter skat og det hele hvert eneste sekund døgnet rundt.

Så mange penge har intet selskab nogensinde tjent på et kvartal. Den hidtidige rekord tilhører faktisk også Apple. Den blev sat i 2015 og lød dengang på 18 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal

Den tårnhøje indtjening skyldes ifølge Financial Times ikke mindst, at Appe for første gang har inkluderet salget af den nye iPhone X i regnskabet.

Allerede i november meddelte Apple, at selskabet forventede ‘det bedste kvartal nogensinde’ med tocifrede vækstrater for første gang i lang tid.

Det kan du læse mere om her: Apple har kurs mod rekordsalg med iPhone X: Danske forbrugere er særligt ivrige efter at købe den nye smartphone

Fra anden side meldes der ellers, at Apple havde forventet endnu bedre salg. Således skriver den japanske erhvervsavis Nikkei, at Apple drosler voldsomt ned for produktionen af iPhone X på grund af julesalg under det forventede.

Det kan du læse mere om her: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr.

Apple er også det selskab, der har tjent mest på et fuldt regnskabsår nogensinde, ligesom selskabet er verdenshistoriens mest værdifulde selskab. Apple er også det selskab, der nogensinde har haft flest kontanter stående på bankbogen. Selskabets kontantbeholdning har således rundet 250 milliarder dollar - altså mere end 1,7 billioner kroner.

Det betyder, at Apple ville kunne købe stort set hvilket som helst firma i verden og stadig have godt med milliarder tilbage på kistebunden.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere