Artikel top billede

Markant stigning: Google slettede over 700.000 apps fra Google Play Store i 2017

Google benyttede machine learning til at rydde op i sin app-butik, hvilket har resulteret i en markant stigning i slettede apps. Mange flere skal slettes, lyder det fra Google.

Tidligere i januar slettede Google 60 spil fra selskabets app-butik. De indeholdte alle upassende reklamer til børn, lød vurderingen.

Det er dog kun en dråbe i havet. Ifølge Google blev over 700.000 apps slettet fra Play Store i 2017.

Det er en stigning på 70 procent i forhold til 2016, og sel vom 700.000 apps lyder af meget, fortæller Google også, at selskabet via machine learning er blevet meget bedre til at fjerne apps, inden de kan gøre skade.

Google skriver, at mere end 99 procent af alle apps med “ondsindet indhold” bliver fjernet, inden nogen overhovedet når at downloade dem.

Den store stigning i antallet af fjernede apps skyldes, at machine learning med tiden er blevet bedre til at spotte apps med eksempelvis upassende indhold eller malware.

Læs også: 500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange

Mellem de 700.000 apps var der:

Kopi-apps:
Apps, der forsøgte at snyde brugere ved at kopiere allerede eksisterende apps. Google fortæller, at knap 250.000 apps ud af de 700.000 slettede apps var kopier.

Apps med upassende indhold:
Apps som indeholdte pornografi, ekstrem vold, had eller ulovlige handlinger.

Potentielt skadelige apps:
Apps, som kan skade din smartphone eller tablet med eksempelvis phishing og forfalskede apps. Google fortæller, at relativt få af disse typer apps fjernes,, da Google allerede screener sine apps.

Google indrømmer dog, at der skal ske mere. De seneste 60 slettede apps, der viste upassende reklamer til børn - den såkaldte Adult Swine Bug - viser, skriver Google i et opslag - at nogle stadig har sneget sig igennem Googles sikkerhedsnet.

Læs også: Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere