Artikel top billede

Markant stigning: Google slettede over 700.000 apps fra Google Play Store i 2017

Google benyttede machine learning til at rydde op i sin app-butik, hvilket har resulteret i en markant stigning i slettede apps. Mange flere skal slettes, lyder det fra Google.

Tidligere i januar slettede Google 60 spil fra selskabets app-butik. De indeholdte alle upassende reklamer til børn, lød vurderingen.

Det er dog kun en dråbe i havet. Ifølge Google blev over 700.000 apps slettet fra Play Store i 2017.

Det er en stigning på 70 procent i forhold til 2016, og sel vom 700.000 apps lyder af meget, fortæller Google også, at selskabet via machine learning er blevet meget bedre til at fjerne apps, inden de kan gøre skade.

Google skriver, at mere end 99 procent af alle apps med “ondsindet indhold” bliver fjernet, inden nogen overhovedet når at downloade dem.

Den store stigning i antallet af fjernede apps skyldes, at machine learning med tiden er blevet bedre til at spotte apps med eksempelvis upassende indhold eller malware.

Læs også: 500 forskellige Android-apps ramt af spyware - downloadet over 100 millioner gange

Mellem de 700.000 apps var der:

Kopi-apps:
Apps, der forsøgte at snyde brugere ved at kopiere allerede eksisterende apps. Google fortæller, at knap 250.000 apps ud af de 700.000 slettede apps var kopier.

Apps med upassende indhold:
Apps som indeholdte pornografi, ekstrem vold, had eller ulovlige handlinger.

Potentielt skadelige apps:
Apps, som kan skade din smartphone eller tablet med eksempelvis phishing og forfalskede apps. Google fortæller, at relativt få af disse typer apps fjernes,, da Google allerede screener sine apps.

Google indrømmer dog, at der skal ske mere. De seneste 60 slettede apps, der viste upassende reklamer til børn - den såkaldte Adult Swine Bug - viser, skriver Google i et opslag - at nogle stadig har sneget sig igennem Googles sikkerhedsnet.

Læs også: Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere