Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Xerox fusionerer med japansk kæmpefirma i handel til 36 milliarder kroner

Printergiganten Xerox fusioneres ind i eget datterselskab efter mange års hård kamp.

Den amerikanske printergigant Xerox Corp fusioneres ind i sit eget joint venture, Fuji Xerox, som selskabet i 50 år har ejet sammen med japanske Fujifilm.

I en ny handel til 6,1 milliarder dollar - godt 36 milliarder kroner - lægges Xerox sammen med Fuji Xerox, som Fujifilm kommer til at eje 50,1 procent af.

Fusionen kommer i en tid, hvor begge selskaber er under stort pres.

Xerox har været under voldsom pres i flere år, hvor selskabet har kæmpet for at finde en vej ud ad krisen, nye vækstmuligheder og nye forretningsområder.

Det gælder også herhjemme, hvor forretningen i de seneste 10-12 år er skrumpet til halv størrelse. Selskabet omsatte i seneste kendte regnskabsår for 106 millioner kroner herhjemme og landede et overskud på fem millioner kroner.

Selskabets omsatte i 2004 for mere end 300 millioner kroner i Danmark og landede i 2007 eksempelvis et overskud på 32 millioner kroner.

Selskabet blev skabt og opbygget på kopimaskiner og sad engang så tungt på markedet, at firmanavnet i årevis er blevet anvendt som et verbum i USA [‘to xerox,’ red].

Men selskabet har ikke været i stand til at fastholde sin position på markedet for fotokopier.

Det gælder også Fujifilm, der netop har offentliggjort en indtjenings-nedgang på næsten 30 procent i selskabets division for såkaldte ‘dokument-løsninger.’

“Det har været en hurtig beslutningsproces, men efter min mening en kreativ en af slagsen. Den nye struktur vil gøre det muligt at udnytte styrken i alle selskaberne,” lyder det fra Fujifilms CEO, Shigetaka Komori.

Ifølge Reuters vil de to selskaber nu under det nye ejerskab indgå i en joint venture med fælles udviklingsafdeling, fælles indkøb og lignende.

Det skal ifølge planen udløse besparelser på mindst 1,7 milliarder dollar inden 2020, lyder det fra de to selskaber.

Selskabet får navnet Fuji Xerox og bliver et datterselskab under Fujifilm med delt hovedkvarter i USA og Japan. Ny direktør bliver nuværende Xerox-direktør Jeff Jacobson, mens Fujifilms CEO, Shigetaka Komori, bliver bestyrelsesformand.

Du kan læse hele beskeden fra Fujilfilm Holdings her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere