Artikel top billede

Xerox fusionerer med japansk kæmpefirma i handel til 36 milliarder kroner

Printergiganten Xerox fusioneres ind i eget datterselskab efter mange års hård kamp.

Den amerikanske printergigant Xerox Corp fusioneres ind i sit eget joint venture, Fuji Xerox, som selskabet i 50 år har ejet sammen med japanske Fujifilm.

I en ny handel til 6,1 milliarder dollar - godt 36 milliarder kroner - lægges Xerox sammen med Fuji Xerox, som Fujifilm kommer til at eje 50,1 procent af.

Fusionen kommer i en tid, hvor begge selskaber er under stort pres.

Xerox har været under voldsom pres i flere år, hvor selskabet har kæmpet for at finde en vej ud ad krisen, nye vækstmuligheder og nye forretningsområder.

Det gælder også herhjemme, hvor forretningen i de seneste 10-12 år er skrumpet til halv størrelse. Selskabet omsatte i seneste kendte regnskabsår for 106 millioner kroner herhjemme og landede et overskud på fem millioner kroner.

Selskabets omsatte i 2004 for mere end 300 millioner kroner i Danmark og landede i 2007 eksempelvis et overskud på 32 millioner kroner.

Selskabet blev skabt og opbygget på kopimaskiner og sad engang så tungt på markedet, at firmanavnet i årevis er blevet anvendt som et verbum i USA [‘to xerox,’ red].

Men selskabet har ikke været i stand til at fastholde sin position på markedet for fotokopier.

Det gælder også Fujifilm, der netop har offentliggjort en indtjenings-nedgang på næsten 30 procent i selskabets division for såkaldte ‘dokument-løsninger.’

“Det har været en hurtig beslutningsproces, men efter min mening en kreativ en af slagsen. Den nye struktur vil gøre det muligt at udnytte styrken i alle selskaberne,” lyder det fra Fujifilms CEO, Shigetaka Komori.

Ifølge Reuters vil de to selskaber nu under det nye ejerskab indgå i en joint venture med fælles udviklingsafdeling, fælles indkøb og lignende.

Det skal ifølge planen udløse besparelser på mindst 1,7 milliarder dollar inden 2020, lyder det fra de to selskaber.

Selskabet får navnet Fuji Xerox og bliver et datterselskab under Fujifilm med delt hovedkvarter i USA og Japan. Ny direktør bliver nuværende Xerox-direktør Jeff Jacobson, mens Fujifilms CEO, Shigetaka Komori, bliver bestyrelsesformand.

Du kan læse hele beskeden fra Fujilfilm Holdings her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere