Xerox fusionerer med japansk kæmpefirma i handel til 36 milliarder kroner

Printergiganten Xerox fusioneres ind i eget datterselskab efter mange års hård kamp.

Den amerikanske printergigant Xerox Corp fusioneres ind i sit eget joint venture, Fuji Xerox, som selskabet i 50 år har ejet sammen med japanske Fujifilm.

I en ny handel til 6,1 milliarder dollar - godt 36 milliarder kroner - lægges Xerox sammen med Fuji Xerox, som Fujifilm kommer til at eje 50,1 procent af.

Fusionen kommer i en tid, hvor begge selskaber er under stort pres.

Xerox har været under voldsom pres i flere år, hvor selskabet har kæmpet for at finde en vej ud ad krisen, nye vækstmuligheder og nye forretningsområder.

Det gælder også herhjemme, hvor forretningen i de seneste 10-12 år er skrumpet til halv størrelse. Selskabet omsatte i seneste kendte regnskabsår for 106 millioner kroner herhjemme og landede et overskud på fem millioner kroner.

Selskabets omsatte i 2004 for mere end 300 millioner kroner i Danmark og landede i 2007 eksempelvis et overskud på 32 millioner kroner.

Selskabet blev skabt og opbygget på kopimaskiner og sad engang så tungt på markedet, at firmanavnet i årevis er blevet anvendt som et verbum i USA [‘to xerox,’ red].

Men selskabet har ikke været i stand til at fastholde sin position på markedet for fotokopier.

Det gælder også Fujifilm, der netop har offentliggjort en indtjenings-nedgang på næsten 30 procent i selskabets division for såkaldte ‘dokument-løsninger.’

“Det har været en hurtig beslutningsproces, men efter min mening en kreativ en af slagsen. Den nye struktur vil gøre det muligt at udnytte styrken i alle selskaberne,” lyder det fra Fujifilms CEO, Shigetaka Komori.

Ifølge Reuters vil de to selskaber nu under det nye ejerskab indgå i en joint venture med fælles udviklingsafdeling, fælles indkøb og lignende.

Det skal ifølge planen udløse besparelser på mindst 1,7 milliarder dollar inden 2020, lyder det fra de to selskaber.

Selskabet får navnet Fuji Xerox og bliver et datterselskab under Fujifilm med delt hovedkvarter i USA og Japan. Ny direktør bliver nuværende Xerox-direktør Jeff Jacobson, mens Fujifilms CEO, Shigetaka Komori, bliver bestyrelsesformand.

Du kan læse hele beskeden fra Fujilfilm Holdings her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.