Artikel top billede

Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

A.P Møller-Mærsk og IBM har annonceret et større samarbejde om at bruge blockchain-teknologi i shippingbranchen, men konkurrenter er klar med lignende løsning

Det er ikke kun Mærsk og IBM, der er på vej med en blockchain-baseret løsning til shipping industrien.

Det skriver Børsen.

Avisen skriver, at analysehuset Alphaliner i en opgørelse viser en række konkurrenter, der også er i færd med at udvikle blockchain-projekter, og flere har været i gang i op imod et halvt år længere end Mærsk/IBM-satsningen.

Det gælder blandt andet megarederierne Mitsui, K-Line og NYK.

"Det er en kæmpe udfordring for Mærsk, for det handler altid om at blive standardløsningen med nye teknologier. Det var det samme med kampen mellem Betamax og VHS. Det format, der starter med at få flest følgere, vil helt automatisk udkonkurrere de andre, og det samme vil ske her," siger Bjarke Staun-Olsen, partner i venturefonden Creandum og ekspert i blockchain til Børsen.

Mærsk virker enig og skriver i et skriftligt svar til Børsen, at Mærsk og IBM’s succes afhænger af udviklingen af andre løsninger.

Du kan læse mere om udsigterne i blockchain-teknologien her: Blockchain bliver den helt store killer app for supply chain i 2018: Mindre snyd, mindre spild - har nogen råd til at lade være?

Skærer mellemled væk

Formålet med samarbejdet mellem IBM og Mærsk er at udvikle et handelssystem, der på sigt kan skære nogle af de dyre mellemled i logistikkæden væk.

Den nye platform kommer til at gøre brug af blockchain-teknologien, der i praksis fungerer som en åben transaktionsliste.

Den skal gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig og effektiv måde.

Blockchain er i dag mest kendt som den underliggende teknologi bag kryptovalutaer som bitcoin.

Men det er IBM’s forhåbning, at den nye fragtplatform kan sikre blockchain et gennembrud som den førende teknologi i shipping-industrien.

”Vores joint-venture med IBM betyder, at vi kan nu kan sætte fart under anvendelsen af denne spændende teknologi hos de millioner af organisationer over hele verden, der spiller en så afgørende rolle i en af de mest komplekse netværk i verden, nemlig den globale logistikkæde,” siger Bridget van Kralingen, senior vice president i IBM Global Industries Solutions and Blockchain.

IBM og Mærsk fortæller dog også, at der vil gå flere år at skabe økosystemet.

Læs også: Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere