Artikel top billede

Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

A.P Møller-Mærsk og IBM har annonceret et større samarbejde om at bruge blockchain-teknologi i shippingbranchen, men konkurrenter er klar med lignende løsning

Det er ikke kun Mærsk og IBM, der er på vej med en blockchain-baseret løsning til shipping industrien.

Det skriver Børsen.

Avisen skriver, at analysehuset Alphaliner i en opgørelse viser en række konkurrenter, der også er i færd med at udvikle blockchain-projekter, og flere har været i gang i op imod et halvt år længere end Mærsk/IBM-satsningen.

Det gælder blandt andet megarederierne Mitsui, K-Line og NYK.

"Det er en kæmpe udfordring for Mærsk, for det handler altid om at blive standardløsningen med nye teknologier. Det var det samme med kampen mellem Betamax og VHS. Det format, der starter med at få flest følgere, vil helt automatisk udkonkurrere de andre, og det samme vil ske her," siger Bjarke Staun-Olsen, partner i venturefonden Creandum og ekspert i blockchain til Børsen.

Mærsk virker enig og skriver i et skriftligt svar til Børsen, at Mærsk og IBM’s succes afhænger af udviklingen af andre løsninger.

Du kan læse mere om udsigterne i blockchain-teknologien her: Blockchain bliver den helt store killer app for supply chain i 2018: Mindre snyd, mindre spild - har nogen råd til at lade være?

Skærer mellemled væk

Formålet med samarbejdet mellem IBM og Mærsk er at udvikle et handelssystem, der på sigt kan skære nogle af de dyre mellemled i logistikkæden væk.

Den nye platform kommer til at gøre brug af blockchain-teknologien, der i praksis fungerer som en åben transaktionsliste.

Den skal gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig og effektiv måde.

Blockchain er i dag mest kendt som den underliggende teknologi bag kryptovalutaer som bitcoin.

Men det er IBM’s forhåbning, at den nye fragtplatform kan sikre blockchain et gennembrud som den førende teknologi i shipping-industrien.

”Vores joint-venture med IBM betyder, at vi kan nu kan sætte fart under anvendelsen af denne spændende teknologi hos de millioner af organisationer over hele verden, der spiller en så afgørende rolle i en af de mest komplekse netværk i verden, nemlig den globale logistikkæde,” siger Bridget van Kralingen, senior vice president i IBM Global Industries Solutions and Blockchain.

IBM og Mærsk fortæller dog også, at der vil gå flere år at skabe økosystemet.

Læs også: Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere