Artikel top billede

Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

A.P Møller-Mærsk og IBM har annonceret et større samarbejde om at bruge blockchain-teknologi i shippingbranchen, men konkurrenter er klar med lignende løsning

Det er ikke kun Mærsk og IBM, der er på vej med en blockchain-baseret løsning til shipping industrien.

Det skriver Børsen.

Avisen skriver, at analysehuset Alphaliner i en opgørelse viser en række konkurrenter, der også er i færd med at udvikle blockchain-projekter, og flere har været i gang i op imod et halvt år længere end Mærsk/IBM-satsningen.

Det gælder blandt andet megarederierne Mitsui, K-Line og NYK.

"Det er en kæmpe udfordring for Mærsk, for det handler altid om at blive standardløsningen med nye teknologier. Det var det samme med kampen mellem Betamax og VHS. Det format, der starter med at få flest følgere, vil helt automatisk udkonkurrere de andre, og det samme vil ske her," siger Bjarke Staun-Olsen, partner i venturefonden Creandum og ekspert i blockchain til Børsen.

Mærsk virker enig og skriver i et skriftligt svar til Børsen, at Mærsk og IBM’s succes afhænger af udviklingen af andre løsninger.

Du kan læse mere om udsigterne i blockchain-teknologien her: Blockchain bliver den helt store killer app for supply chain i 2018: Mindre snyd, mindre spild - har nogen råd til at lade være?

Skærer mellemled væk

Formålet med samarbejdet mellem IBM og Mærsk er at udvikle et handelssystem, der på sigt kan skære nogle af de dyre mellemled i logistikkæden væk.

Den nye platform kommer til at gøre brug af blockchain-teknologien, der i praksis fungerer som en åben transaktionsliste.

Den skal gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtig og effektiv måde.

Blockchain er i dag mest kendt som den underliggende teknologi bag kryptovalutaer som bitcoin.

Men det er IBM’s forhåbning, at den nye fragtplatform kan sikre blockchain et gennembrud som den førende teknologi i shipping-industrien.

”Vores joint-venture med IBM betyder, at vi kan nu kan sætte fart under anvendelsen af denne spændende teknologi hos de millioner af organisationer over hele verden, der spiller en så afgørende rolle i en af de mest komplekse netværk i verden, nemlig den globale logistikkæde,” siger Bridget van Kralingen, senior vice president i IBM Global Industries Solutions and Blockchain.

IBM og Mærsk fortæller dog også, at der vil gå flere år at skabe økosystemet.

Læs også: Mærsk om ny blockchain-platform: Det tager flere år at skabe økosystemet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere