Artikel top billede

TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC

TDC fusionerer med tv-giganten Modern Times Groups nordiske forretning. TDC betaler 2,5 milliarder kroner til MTG, hvis ejere til gengæld overtager 28 procent af TDC.

Dansk TDC Group fusionerer med den store underholdningskoncern Modern Times Groups nordiske forretning, meddeler selskaberne.

TDC lægger 3,3 milliarder svenske kroner - godt 2,5 milliarder danske kroner - på bordet for for MTG-afdelingerne MTG Nordic Entertainment og Studios, der altså nu lægges sammen med TDC.

Det betyder, at TDC kommer til at håndtere både mobil-, bredbånd, fjernsyn samt hele MTG Nordics tv-kanaler, streaming-tjenester og indhold. 

Dermed “skabes Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikations-udbyder,’ lyder det fra selskabet, hvor store tjenester som Viasat, TV3, Get og Viaplay nu samles i et selskab med TDC's topchef Pernille Erenbjerg som direktør.

“MTG Nordics og TDC vil sammen skabe Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder. Derfor vil YouSee, Get, Viasat, TV3, Viaplay og adskillige andre velkendte brands blive kombineret til en ny medie- og kommunikationsvirksomhed,” lyder det fra TDC.

Selskabet meddeler endvidere, at ‘kombinationen vil give den samlede virksomhed endnu stærkere innovationskraft og dermed muligheden for at tilbyde endnu mere attraktivt indhold samt den næste generation af underholdningsprodukter.’

Med købet får det, som TDC kalder for ‘den nye virksomhed’ 1.000 dedikerede it-udviklere. De skal blandt andet arbejde på at udvikle ‘mere personlige tv-oplevelser,’ hedder det.

“Den nye virksomhed vil få glæde af stærkt udvalg af indhold med nordisk rækkevidde. Samlet vil den nye virksomhed have tæt på 3 millioner tv-abonnementer på tværs af Sverige, Danmark, Norge og Finland og en samlet rækkevidde på mere end 10 millioner hjem i den nordiske region,” lyder det fra TDC.

For at finansiere købet gennemgår TDC en aktieemission, hvor der udstedes 309.000 nye aktier, som fordeles til MTG’s aktionærer.

Det betyder, at MTG's aktionærer kommer til at eje 28 procent af TDC-koncernen.

Læs også:

TDC i kæmpe digital satsning: Opretter ny organisation med 500 medarbejdere - skal arbejde med it og digitale løsninger

TDC er blevet til lillebror på det nordiske telemarked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere