Artikel top billede

(Foto: Dell, Michael Dell 20120418Foto: Torben Klint /)

Dell og VMware overvejer at fusionere

Dell Technologies og VMware overvejer at fusionere de to selskaber i en overraskende manøvre, hvor VMware skal overtage Dell.

Mægtige Dell Technologies vender og drejer for tiden mulighederne i at gennemføre en fuld fusion med software-giganten VMware, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kom for nylig frem, at Dell Technologies også overvejer et salg i form af en børsnotering eller lignende.

Bag overvejelserne om en fusion med VMware ligger samme årsag: Dell med den altid risikovillige stifter Michael Dell ved roret vil være større og søger nye vækst-veje.

Dell ejer i dag allerede 80 procent af VMware, men de to selskaber er ikke fuldt integrerede.

Ifølge Reuters vil der blive tale om en såkaldt ‘reverse merger,’ hvor VMware teknisk vil overtage Dell fremfor den anden vej rundt, hvor Dell køber de resterende 20 procent af VMware.

Dette skyldes, at Dell juridisk med en lockup-aftale ikke kan købe hele VMware før til september.

Michael Dell stod i 2016 i spidsen for det største opkøb nogensinde i teknologibranchen, da Dell Technologies købte storagegiganten EMC og blev til Dell EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Gigantkøbet blev ikke mindst finansieret med store lån.

Men det forventede resultat er udeblevet, og Dell EMC har ikke leveret den forventede profitabilitet og de ventede omkostnings-reduktioner.

Samtidig er komponent-priserne stigende på storage-området, ligesom Dell EMC er under stort pres fra ikke mindst de cloud-giganter Amazon og Microsoft, som for alvor ruller ud på cloud-området i disse år.

Dell EMC har netop fået ny landechef i Danmark i skikkelse af Ulrik Kjeldgaard, der har været i Dell i mange år.

Han er den femte landechef for Dell i Danmark siden 2011.

Det kan du læse mere om her: Dell EMC får ny topchef i Danmark: Bliver femte direktør for den danske Dell-forretning på syv år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere