Artikel top billede

Dell og VMware overvejer at fusionere

Dell Technologies og VMware overvejer at fusionere de to selskaber i en overraskende manøvre, hvor VMware skal overtage Dell.

Mægtige Dell Technologies vender og drejer for tiden mulighederne i at gennemføre en fuld fusion med software-giganten VMware, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kom for nylig frem, at Dell Technologies også overvejer et salg i form af en børsnotering eller lignende.

Bag overvejelserne om en fusion med VMware ligger samme årsag: Dell med den altid risikovillige stifter Michael Dell ved roret vil være større og søger nye vækst-veje.

Dell ejer i dag allerede 80 procent af VMware, men de to selskaber er ikke fuldt integrerede.

Ifølge Reuters vil der blive tale om en såkaldt ‘reverse merger,’ hvor VMware teknisk vil overtage Dell fremfor den anden vej rundt, hvor Dell køber de resterende 20 procent af VMware.

Dette skyldes, at Dell juridisk med en lockup-aftale ikke kan købe hele VMware før til september.

Michael Dell stod i 2016 i spidsen for det største opkøb nogensinde i teknologibranchen, da Dell Technologies købte storagegiganten EMC og blev til Dell EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Gigantkøbet blev ikke mindst finansieret med store lån.

Men det forventede resultat er udeblevet, og Dell EMC har ikke leveret den forventede profitabilitet og de ventede omkostnings-reduktioner.

Samtidig er komponent-priserne stigende på storage-området, ligesom Dell EMC er under stort pres fra ikke mindst de cloud-giganter Amazon og Microsoft, som for alvor ruller ud på cloud-området i disse år.

Dell EMC har netop fået ny landechef i Danmark i skikkelse af Ulrik Kjeldgaard, der har været i Dell i mange år.

Han er den femte landechef for Dell i Danmark siden 2011.

Det kan du læse mere om her: Dell EMC får ny topchef i Danmark: Bliver femte direktør for den danske Dell-forretning på syv år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere