Artikel top billede

(Foto: Dell, Michael Dell 20120418Foto: Torben Klint /)

Dell og VMware overvejer at fusionere

Dell Technologies og VMware overvejer at fusionere de to selskaber i en overraskende manøvre, hvor VMware skal overtage Dell.

Mægtige Dell Technologies vender og drejer for tiden mulighederne i at gennemføre en fuld fusion med software-giganten VMware, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kom for nylig frem, at Dell Technologies også overvejer et salg i form af en børsnotering eller lignende.

Bag overvejelserne om en fusion med VMware ligger samme årsag: Dell med den altid risikovillige stifter Michael Dell ved roret vil være større og søger nye vækst-veje.

Dell ejer i dag allerede 80 procent af VMware, men de to selskaber er ikke fuldt integrerede.

Ifølge Reuters vil der blive tale om en såkaldt ‘reverse merger,’ hvor VMware teknisk vil overtage Dell fremfor den anden vej rundt, hvor Dell køber de resterende 20 procent af VMware.

Dette skyldes, at Dell juridisk med en lockup-aftale ikke kan købe hele VMware før til september.

Michael Dell stod i 2016 i spidsen for det største opkøb nogensinde i teknologibranchen, da Dell Technologies købte storagegiganten EMC og blev til Dell EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Gigantkøbet blev ikke mindst finansieret med store lån.

Men det forventede resultat er udeblevet, og Dell EMC har ikke leveret den forventede profitabilitet og de ventede omkostnings-reduktioner.

Samtidig er komponent-priserne stigende på storage-området, ligesom Dell EMC er under stort pres fra ikke mindst de cloud-giganter Amazon og Microsoft, som for alvor ruller ud på cloud-området i disse år.

Dell EMC har netop fået ny landechef i Danmark i skikkelse af Ulrik Kjeldgaard, der har været i Dell i mange år.

Han er den femte landechef for Dell i Danmark siden 2011.

Det kan du læse mere om her: Dell EMC får ny topchef i Danmark: Bliver femte direktør for den danske Dell-forretning på syv år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere