Artikel top billede

(Foto: Dell, Michael Dell 20120418Foto: Torben Klint /)

Dell og VMware overvejer at fusionere

Dell Technologies og VMware overvejer at fusionere de to selskaber i en overraskende manøvre, hvor VMware skal overtage Dell.

Mægtige Dell Technologies vender og drejer for tiden mulighederne i at gennemføre en fuld fusion med software-giganten VMware, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kom for nylig frem, at Dell Technologies også overvejer et salg i form af en børsnotering eller lignende.

Bag overvejelserne om en fusion med VMware ligger samme årsag: Dell med den altid risikovillige stifter Michael Dell ved roret vil være større og søger nye vækst-veje.

Dell ejer i dag allerede 80 procent af VMware, men de to selskaber er ikke fuldt integrerede.

Ifølge Reuters vil der blive tale om en såkaldt ‘reverse merger,’ hvor VMware teknisk vil overtage Dell fremfor den anden vej rundt, hvor Dell køber de resterende 20 procent af VMware.

Dette skyldes, at Dell juridisk med en lockup-aftale ikke kan købe hele VMware før til september.

Michael Dell stod i 2016 i spidsen for det største opkøb nogensinde i teknologibranchen, da Dell Technologies købte storagegiganten EMC og blev til Dell EMC.

Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Gigantkøbet blev ikke mindst finansieret med store lån.

Men det forventede resultat er udeblevet, og Dell EMC har ikke leveret den forventede profitabilitet og de ventede omkostnings-reduktioner.

Samtidig er komponent-priserne stigende på storage-området, ligesom Dell EMC er under stort pres fra ikke mindst de cloud-giganter Amazon og Microsoft, som for alvor ruller ud på cloud-området i disse år.

Dell EMC har netop fået ny landechef i Danmark i skikkelse af Ulrik Kjeldgaard, der har været i Dell i mange år.

Han er den femte landechef for Dell i Danmark siden 2011.

Det kan du læse mere om her: Dell EMC får ny topchef i Danmark: Bliver femte direktør for den danske Dell-forretning på syv år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere