Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer

Nets, der blandt andet står bag Dankort og NemID, overtages af amerikansk kapitalfond.

Betalingsgiganten Nets får ny ejer. Det meddeler selskabet fredag. Nets skriver i en meddelelse:

“Alle betingelser for det frivillige anbefalede offentlige tilbud på Nets A/S er blevet opfyldt med en endelig aktionærgodkendelse på ca. 94,1 %.”

Det er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedmann, der står bag købet af Nets.

Købet er en realitet, efter at 94,1 procent af aktionærerne har accepteret buddet på 165 kroner per aktie. Det betyder, at det samlede pris for Nets bliver 33,1 milliarder kroner.

Det betyder også, at Nets nu afnoteres fra børsen, hvor man har kunnet handle aktien siden efteråret 2016.

"En ansvarlig ejer"

Inge Hansen, bestyrelsesformand i Nets, udtaler i en fondsbørsmeddelelse, at han er glad for, at størstedelen af aktionærerne nu har accepteret købstilbuddet fra Hellman &
Friedman:

"Jeg tror på, at Hellman & Friedman er en ansvarlig, vækst-orienteret ejer, der vil være i stand til at have en langsigtet strategisk tilgang til udviklingen af Nets til gavn for alle vores mange aktionærer."

Det var tilbage i september, at Hellman & Friedman via det nyetablerede investeringsselskab Evergood 5 AS afleverede købstilbuddet til aktionærerne i Nets.

Allerede dengang accepterede ejerne af 46 procent af aktiekapitalen tilbuddet - det var Nets’ ledelse samt de to kapitalfonde Advent International og Bain Capital.

Det forventes, at Nets bliver afnoteret i løbet af nogle uger. 

Læs også:

Nets-aktionærer kan blive forgyldt: Her er tilbuddet på Nets fra amerikansk kapitalfond

Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere