Artikel top billede

Nets solgt: Overtages af kapitalfond - dit Dankort og NemID får ny ejer

Nets, der blandt andet står bag Dankort og NemID, overtages af amerikansk kapitalfond.

Betalingsgiganten Nets får ny ejer. Det meddeler selskabet fredag. Nets skriver i en meddelelse:

“Alle betingelser for det frivillige anbefalede offentlige tilbud på Nets A/S er blevet opfyldt med en endelig aktionærgodkendelse på ca. 94,1 %.”

Det er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedmann, der står bag købet af Nets.

Købet er en realitet, efter at 94,1 procent af aktionærerne har accepteret buddet på 165 kroner per aktie. Det betyder, at det samlede pris for Nets bliver 33,1 milliarder kroner.

Det betyder også, at Nets nu afnoteres fra børsen, hvor man har kunnet handle aktien siden efteråret 2016.

"En ansvarlig ejer"

Inge Hansen, bestyrelsesformand i Nets, udtaler i en fondsbørsmeddelelse, at han er glad for, at størstedelen af aktionærerne nu har accepteret købstilbuddet fra Hellman &
Friedman:

"Jeg tror på, at Hellman & Friedman er en ansvarlig, vækst-orienteret ejer, der vil være i stand til at have en langsigtet strategisk tilgang til udviklingen af Nets til gavn for alle vores mange aktionærer."

Det var tilbage i september, at Hellman & Friedman via det nyetablerede investeringsselskab Evergood 5 AS afleverede købstilbuddet til aktionærerne i Nets.

Allerede dengang accepterede ejerne af 46 procent af aktiekapitalen tilbuddet - det var Nets’ ledelse samt de to kapitalfonde Advent International og Bain Capital.

Det forventes, at Nets bliver afnoteret i løbet af nogle uger. 

Læs også:

Nets-aktionærer kan blive forgyldt: Her er tilbuddet på Nets fra amerikansk kapitalfond

Nets opruster i kampen mod MobilePay, men gider danskerne overhovedet mobilbetalinger?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere