Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Asiatisk chip-kæmpe er klar til at lægge 721 milliarder kroner på bordet for den amerikanske chip-producent Qualcomm, der er lunken ved tanken.

Det har i den grad kunnet svare sig for det amerikanske chip-selskab Qualcomm at have is i maven.

Konkurrenten Broadcom, der har hovedkvarter i Singapore, har i det seneste stykke tid bejlet voldsomt til Qualcomm, som er blevet præsenteret for flere opkøbstilbud, som er blevet afvist.

Nu hæver Broadcom sit tilbud. Selskabet melder sig klar til at betale gigantiske 121 milliarder dollar - 721 milliarder kroner - til Qualcomms aktionærer for selskabet.

Det svarer til en merpris på 24 procent i forhold til den pris, som Qualcomm havde, da børserne lukkede fredag eftermiddag.

Ifølge analytikere stiller tilbuddet Qualcomms bestyrelse over for en hård beslutning. Egentlig vil bestyrelsen gerne takke nej. Men prisen er så god, at det kan blive svært at forsvare et nej overfor aktionærerne.

Går handlen igennem, kan de to selskaber vente et større udredningsarbejde af konkurrencemyndighederne i mange lande, som skal tage stilling til, om købet danner en så stor spiller, at det kan skade konkurrence-situationen.

De to selskaber vil efter en eventuel fusion blive til verdens tredjestørste chipproducent kun overgået af Intel og Samsung. 

Handelen vil ligeledes være det allerstørste nogensinde i den amerikanske tech-sektor. Den hidtidige rekord har Dell, der i 2015 købte EMC for 67 milliarder dollar.

Qualcomm er samtidig ved at købe en anden konkurrent, nemlig NXP Semiconductors i en handel til 38 milliarder dollar.

NXP har indtil videre afvist tilbuddet, som selskabet mener er for lavt.

Qualcomm leverer blandt andet chip til smartphone-producenter som Apple, HTC, LG og Samsung.

Læs også: 

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere