Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Asiatisk chip-kæmpe er klar til at lægge 721 milliarder kroner på bordet for den amerikanske chip-producent Qualcomm, der er lunken ved tanken.

Det har i den grad kunnet svare sig for det amerikanske chip-selskab Qualcomm at have is i maven.

Konkurrenten Broadcom, der har hovedkvarter i Singapore, har i det seneste stykke tid bejlet voldsomt til Qualcomm, som er blevet præsenteret for flere opkøbstilbud, som er blevet afvist.

Nu hæver Broadcom sit tilbud. Selskabet melder sig klar til at betale gigantiske 121 milliarder dollar - 721 milliarder kroner - til Qualcomms aktionærer for selskabet.

Det svarer til en merpris på 24 procent i forhold til den pris, som Qualcomm havde, da børserne lukkede fredag eftermiddag.

Ifølge analytikere stiller tilbuddet Qualcomms bestyrelse over for en hård beslutning. Egentlig vil bestyrelsen gerne takke nej. Men prisen er så god, at det kan blive svært at forsvare et nej overfor aktionærerne.

Går handlen igennem, kan de to selskaber vente et større udredningsarbejde af konkurrencemyndighederne i mange lande, som skal tage stilling til, om købet danner en så stor spiller, at det kan skade konkurrence-situationen.

De to selskaber vil efter en eventuel fusion blive til verdens tredjestørste chipproducent kun overgået af Intel og Samsung. 

Handelen vil ligeledes være det allerstørste nogensinde i den amerikanske tech-sektor. Den hidtidige rekord har Dell, der i 2015 købte EMC for 67 milliarder dollar.

Qualcomm er samtidig ved at købe en anden konkurrent, nemlig NXP Semiconductors i en handel til 38 milliarder dollar.

NXP har indtil videre afvist tilbuddet, som selskabet mener er for lavt.

Qualcomm leverer blandt andet chip til smartphone-producenter som Apple, HTC, LG og Samsung.

Læs også: 

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere