Artikel top billede

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Asiatisk chip-kæmpe er klar til at lægge 721 milliarder kroner på bordet for den amerikanske chip-producent Qualcomm, der er lunken ved tanken.

Det har i den grad kunnet svare sig for det amerikanske chip-selskab Qualcomm at have is i maven.

Konkurrenten Broadcom, der har hovedkvarter i Singapore, har i det seneste stykke tid bejlet voldsomt til Qualcomm, som er blevet præsenteret for flere opkøbstilbud, som er blevet afvist.

Nu hæver Broadcom sit tilbud. Selskabet melder sig klar til at betale gigantiske 121 milliarder dollar - 721 milliarder kroner - til Qualcomms aktionærer for selskabet.

Det svarer til en merpris på 24 procent i forhold til den pris, som Qualcomm havde, da børserne lukkede fredag eftermiddag.

Ifølge analytikere stiller tilbuddet Qualcomms bestyrelse over for en hård beslutning. Egentlig vil bestyrelsen gerne takke nej. Men prisen er så god, at det kan blive svært at forsvare et nej overfor aktionærerne.

Går handlen igennem, kan de to selskaber vente et større udredningsarbejde af konkurrencemyndighederne i mange lande, som skal tage stilling til, om købet danner en så stor spiller, at det kan skade konkurrence-situationen.

De to selskaber vil efter en eventuel fusion blive til verdens tredjestørste chipproducent kun overgået af Intel og Samsung. 

Handelen vil ligeledes være det allerstørste nogensinde i den amerikanske tech-sektor. Den hidtidige rekord har Dell, der i 2015 købte EMC for 67 milliarder dollar.

Qualcomm er samtidig ved at købe en anden konkurrent, nemlig NXP Semiconductors i en handel til 38 milliarder dollar.

NXP har indtil videre afvist tilbuddet, som selskabet mener er for lavt.

Qualcomm leverer blandt andet chip til smartphone-producenter som Apple, HTC, LG og Samsung.

Læs også: 

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere