Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Asiatisk chip-kæmpe er klar til at lægge 721 milliarder kroner på bordet for den amerikanske chip-producent Qualcomm, der er lunken ved tanken.

Det har i den grad kunnet svare sig for det amerikanske chip-selskab Qualcomm at have is i maven.

Konkurrenten Broadcom, der har hovedkvarter i Singapore, har i det seneste stykke tid bejlet voldsomt til Qualcomm, som er blevet præsenteret for flere opkøbstilbud, som er blevet afvist.

Nu hæver Broadcom sit tilbud. Selskabet melder sig klar til at betale gigantiske 121 milliarder dollar - 721 milliarder kroner - til Qualcomms aktionærer for selskabet.

Det svarer til en merpris på 24 procent i forhold til den pris, som Qualcomm havde, da børserne lukkede fredag eftermiddag.

Ifølge analytikere stiller tilbuddet Qualcomms bestyrelse over for en hård beslutning. Egentlig vil bestyrelsen gerne takke nej. Men prisen er så god, at det kan blive svært at forsvare et nej overfor aktionærerne.

Går handlen igennem, kan de to selskaber vente et større udredningsarbejde af konkurrencemyndighederne i mange lande, som skal tage stilling til, om købet danner en så stor spiller, at det kan skade konkurrence-situationen.

De to selskaber vil efter en eventuel fusion blive til verdens tredjestørste chipproducent kun overgået af Intel og Samsung. 

Handelen vil ligeledes være det allerstørste nogensinde i den amerikanske tech-sektor. Den hidtidige rekord har Dell, der i 2015 købte EMC for 67 milliarder dollar.

Qualcomm er samtidig ved at købe en anden konkurrent, nemlig NXP Semiconductors i en handel til 38 milliarder dollar.

NXP har indtil videre afvist tilbuddet, som selskabet mener er for lavt.

Qualcomm leverer blandt andet chip til smartphone-producenter som Apple, HTC, LG og Samsung.

Læs også: 

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere