Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Million-regning på udskældt it-system til domstolene bliver over dobbelt så stor

Et allerede udskældt it-system til Domstolsstyrelsen bliver en dyrere affære end først lovet. Prisen ender på 161 millioner kroner i stedet for 72 millioner kroner

Udviklingen af Domstolsstyrelsens og domstolenes nye it-system begyndte tilbage i 2009. Prisen lød dengang på 72 millioner kroner, men i dag er prisen mere end fordoblet.

Det skriver Finans.

Domstolsstyrelsen forklarer prisstigningen med, at systemet i dag kan langt mere end først planlagt.

It-systemet skulle skabe en bedre kommunikation mellem domstolene, advokater og virksomheder, men det blev bestemt i 2013, at systemet også skulle håndtere sagsbehandlingen i civilsager.

"Resultatet er et nyt, stabilt og sikkert system til civile sager. Et system, hvor vi kan arbejde tidssvarende med sagerne og opnå hurtig og nem sagsbehandling," skriver Sandra Kaae Bauer, projektleder hos Domstolsstyrelsen i en e-mail til AdvokatWatch ifølge Finans.

Læs også: Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Den anden halvdel af brugerne af it-systemet, advokaterne, er dog ikke enige. Her oplever man it-systemet som tungt og bøvlet, og mængden af ligegyldige advarselsbeskeder besværliggør arbejdet med systemet.

”Idéen bag det er fremragende. Det, jeg ser som problemet, er, at man har valgt at prioritere, at det er et system, der skal kunne fungere hos retten. De sidder med én side af systemet og kender ikke til, hvordan det ser ud fra vores side," siger Morten Bünemann Dalsgaard, advokat hos LRP Advokater i Horsens til Finans.

Læs også: Har brugt 4.000 arbejdstimer: Nu har politiet skrottet it-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere