Artikel top billede

Million-regning på udskældt it-system til domstolene bliver over dobbelt så stor

Et allerede udskældt it-system til Domstolsstyrelsen bliver en dyrere affære end først lovet. Prisen ender på 161 millioner kroner i stedet for 72 millioner kroner

Udviklingen af Domstolsstyrelsens og domstolenes nye it-system begyndte tilbage i 2009. Prisen lød dengang på 72 millioner kroner, men i dag er prisen mere end fordoblet.

Det skriver Finans.

Domstolsstyrelsen forklarer prisstigningen med, at systemet i dag kan langt mere end først planlagt.

It-systemet skulle skabe en bedre kommunikation mellem domstolene, advokater og virksomheder, men det blev bestemt i 2013, at systemet også skulle håndtere sagsbehandlingen i civilsager.

"Resultatet er et nyt, stabilt og sikkert system til civile sager. Et system, hvor vi kan arbejde tidssvarende med sagerne og opnå hurtig og nem sagsbehandling," skriver Sandra Kaae Bauer, projektleder hos Domstolsstyrelsen i en e-mail til AdvokatWatch ifølge Finans.

Læs også: Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI

Den anden halvdel af brugerne af it-systemet, advokaterne, er dog ikke enige. Her oplever man it-systemet som tungt og bøvlet, og mængden af ligegyldige advarselsbeskeder besværliggør arbejdet med systemet.

”Idéen bag det er fremragende. Det, jeg ser som problemet, er, at man har valgt at prioritere, at det er et system, der skal kunne fungere hos retten. De sidder med én side af systemet og kender ikke til, hvordan det ser ud fra vores side," siger Morten Bünemann Dalsgaard, advokat hos LRP Advokater i Horsens til Finans.

Læs også: Har brugt 4.000 arbejdstimer: Nu har politiet skrottet it-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere