Artikel top billede

Foto: The Verge /YouTube

Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor

Intels nye smart glasses kaldet Vaunt er et nyt forsøg på at få tech helt op til øjenene - og prioritet nummer et er at få dem til at ligne helt almindelige briller

Google fik tæsk tilbage i 2011 for sine dengang revolutionerende Google Glasses - et sæt briller med et visir for det ene øje, der kunne fremvise notifikationer og andre beskeder.

Brillerne fik aldrig medfart, da de hurtigt blev kaldt socialt uacceptable, hvilket særligt skete på grund af muligheden for at filme og tage billeder med brillerne relativt ubemærket.

Nu godt syv år senere prøver Intel så at hoppe på smart glasses-vognen med et nyt sæt briller med navnet Vaunt, der ligesom Google Glasses bliver introduceret i en udviklerversion.

Det amerikanske medie The Verge har eksklusivt kørt historien om Intel nye project, hvilket du kan læse om her.

Intel har lært af Google fejltagelser med Google Glasses, og i stedet for at gøre brillerne så teknologisk avancerede som muligt, har Intel prioriteret at få smart-brillerne til at ligne almindelige briller så meget som muligt.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Der er heller ikke indbygget et kamera eller en mikrofon, så brillerne påvirker ikke dine omgivelser negativt.

De eksisterende udvikler-versioner ligner da også et sæt Philip Stark-briller med lidt tykkere stel, hvor der sidder et indbygget batteri.

I stedet for at vise et motiv på en lille skærm ligesom Google Glasses gjorde det, sidder der i stedet en lille laser-projektor, der skyder et skærmbillede direkte ind i øjet på brugeren.

Intel slår fast, at der intet farligt er i det, da laseren er så svag, at den ikke kan påføre skade på øjnene.

Det er dog et meget enkelt billede, brillerne endnu kan vise.

En rødlig, men skarp tekst vises, når man kigger nedad i brillerne, og Intel forestiller sig, at det eksempelvis kan bruges til navigation, notifikationer eller lignende, men at det er op til udviklerne at komme på ideer.

Vaunt-projektet er stadig ungt, og forvent heller ikke at Intel selv kommer på markedet med Vaunt-briller, men derimod sælger teknologien til andre producenter på samme måde som med sine processorer og computere.

Der er ingen lanceringsdato, men Intel åbner op for “early access” for udviklere senere i år.

Læs også: Snart kan dine tommelfingre slappe af: Stemmestyring klar til det store gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere