Artikel top billede

Foto: The Verge /YouTube

Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor

Intels nye smart glasses kaldet Vaunt er et nyt forsøg på at få tech helt op til øjenene - og prioritet nummer et er at få dem til at ligne helt almindelige briller

Google fik tæsk tilbage i 2011 for sine dengang revolutionerende Google Glasses - et sæt briller med et visir for det ene øje, der kunne fremvise notifikationer og andre beskeder.

Brillerne fik aldrig medfart, da de hurtigt blev kaldt socialt uacceptable, hvilket særligt skete på grund af muligheden for at filme og tage billeder med brillerne relativt ubemærket.

Nu godt syv år senere prøver Intel så at hoppe på smart glasses-vognen med et nyt sæt briller med navnet Vaunt, der ligesom Google Glasses bliver introduceret i en udviklerversion.

Det amerikanske medie The Verge har eksklusivt kørt historien om Intel nye project, hvilket du kan læse om her.

Intel har lært af Google fejltagelser med Google Glasses, og i stedet for at gøre brillerne så teknologisk avancerede som muligt, har Intel prioriteret at få smart-brillerne til at ligne almindelige briller så meget som muligt.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Der er heller ikke indbygget et kamera eller en mikrofon, så brillerne påvirker ikke dine omgivelser negativt.

De eksisterende udvikler-versioner ligner da også et sæt Philip Stark-briller med lidt tykkere stel, hvor der sidder et indbygget batteri.

I stedet for at vise et motiv på en lille skærm ligesom Google Glasses gjorde det, sidder der i stedet en lille laser-projektor, der skyder et skærmbillede direkte ind i øjet på brugeren.

Intel slår fast, at der intet farligt er i det, da laseren er så svag, at den ikke kan påføre skade på øjnene.

Det er dog et meget enkelt billede, brillerne endnu kan vise.

En rødlig, men skarp tekst vises, når man kigger nedad i brillerne, og Intel forestiller sig, at det eksempelvis kan bruges til navigation, notifikationer eller lignende, men at det er op til udviklerne at komme på ideer.

Vaunt-projektet er stadig ungt, og forvent heller ikke at Intel selv kommer på markedet med Vaunt-briller, men derimod sælger teknologien til andre producenter på samme måde som med sine processorer og computere.

Der er ingen lanceringsdato, men Intel åbner op for “early access” for udviklere senere i år.

Læs også: Snart kan dine tommelfingre slappe af: Stemmestyring klar til det store gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere