Artikel top billede

Foto: The Verge /YouTube

Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor

Intels nye smart glasses kaldet Vaunt er et nyt forsøg på at få tech helt op til øjenene - og prioritet nummer et er at få dem til at ligne helt almindelige briller

Google fik tæsk tilbage i 2011 for sine dengang revolutionerende Google Glasses - et sæt briller med et visir for det ene øje, der kunne fremvise notifikationer og andre beskeder.

Brillerne fik aldrig medfart, da de hurtigt blev kaldt socialt uacceptable, hvilket særligt skete på grund af muligheden for at filme og tage billeder med brillerne relativt ubemærket.

Nu godt syv år senere prøver Intel så at hoppe på smart glasses-vognen med et nyt sæt briller med navnet Vaunt, der ligesom Google Glasses bliver introduceret i en udviklerversion.

Det amerikanske medie The Verge har eksklusivt kørt historien om Intel nye project, hvilket du kan læse om her.

Intel har lært af Google fejltagelser med Google Glasses, og i stedet for at gøre brillerne så teknologisk avancerede som muligt, har Intel prioriteret at få smart-brillerne til at ligne almindelige briller så meget som muligt.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Der er heller ikke indbygget et kamera eller en mikrofon, så brillerne påvirker ikke dine omgivelser negativt.

De eksisterende udvikler-versioner ligner da også et sæt Philip Stark-briller med lidt tykkere stel, hvor der sidder et indbygget batteri.

I stedet for at vise et motiv på en lille skærm ligesom Google Glasses gjorde det, sidder der i stedet en lille laser-projektor, der skyder et skærmbillede direkte ind i øjet på brugeren.

Intel slår fast, at der intet farligt er i det, da laseren er så svag, at den ikke kan påføre skade på øjnene.

Det er dog et meget enkelt billede, brillerne endnu kan vise.

En rødlig, men skarp tekst vises, når man kigger nedad i brillerne, og Intel forestiller sig, at det eksempelvis kan bruges til navigation, notifikationer eller lignende, men at det er op til udviklerne at komme på ideer.

Vaunt-projektet er stadig ungt, og forvent heller ikke at Intel selv kommer på markedet med Vaunt-briller, men derimod sælger teknologien til andre producenter på samme måde som med sine processorer og computere.

Der er ingen lanceringsdato, men Intel åbner op for “early access” for udviklere senere i år.

Læs også: Snart kan dine tommelfingre slappe af: Stemmestyring klar til det store gennembrud
IT-JOB

Arbejdernes Landsbank

Salesforce-udvikler eller -arkitekt

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere