Artikel top billede

Cloud-markedet vokser vildt: Her er verdens fem største cloud-leverandører lige nu

Efter forrygende vækst buldrer kinesiske Alibaba ind på listen over verdens fem største cloud-firmaer. Se de fem største leverandører i verden her.

Det globale cloud-marked har i den grad vind i sejlene. Investeringerne i cloud-services er globalt steget med ikke mindre end 46 procent i fjerde kvartal 2017 i forhold til det tilsvarende kvartal året før.

Det viser tal fra analysehuset Synergy.

De fem største public cloud-leverandører er Amazon (markedandel på cirka 33 procent), Microsoft (markedsandel på 12 procent), IBM (markedsandel på cirka otte procent), Google (markedsandel på cirka seks procent) og Alibaba (cirka fire procent) 

De sidder tilsammen på størstedelen af det globale marked for public cloud.

De 46 procent vækst udgør den største væksrate målt længe, og væksten er ikke mindst drevet frem af fire cloud-leverandører, nemlig Amazon, Microsoft, Google samt kinesiske Alibaba.

Det kinesiske selskab er værd at bide mærke i. Dets omsætning af cloud-løsninger er steget ikke mindre end 104 procent og landede på godt en halv milliard dollar i fjerde kvartal.

Væksten betyder, at Alibabas markedsandel er steget en procent, hvilket er nok til, at selskabet nu entrer Top 5-listen over verdens største cloud-leverandører.

Verdens ubetinget største

Verdens ubetinget største cloud-leverandør er dog fortsat Amazon, der med Amazom Web Services sidder solidt på førstepladsen.

Selskabets markedsandel er i perioden steget en halv procent, og omsætningen vokser støt.

Selskabets regnskab viser, at cloud-omsætningen er steget 44,6 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere til godt 5,1 milliarder dollar.

Amazons cloud-omsætning er i dag større end de øvrige fire cloud-selskaber på Top 5-listen tilsammen, så positionen er særdeles solid.

Nummer to på listen er Microsoft, der i kvartalet har halet lidt ind på Amazon, i det selskabets markedsandel er vokset med tre procent.

Microsoft har tidligere meddelt, at selskabets Azure-forretning er vokset med 98 procent i kvartalet i forhold til samme kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her: Microsofts cloud-omsætning vokser med enorm fart: Azure-forretning næsten fordoblet på et år

Verdens tredjestørste cloud-leverandør er IBM, der imidlertid er under pres. Selskabets markedsandel er således gået en halv procent tilbage.

Det betyder ikke, at IBM ikke har vækst på området, men alene, at væksten er mindre end det er tilfældet hos konkurrenterne.

IBM meddeler således, at selskabets cloud-forretning er vokset med 30 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere. IBM har omsat for 5,5 milliarder dollar på sin cloud-forretning i kvartalet.

Under de fem store selskaber finder vi en bredere vifte af mindre leverandører af public cloud-løsninger.

De tæller selskaber som Fujitsu, NTT, Oracle, Tencent og Salesforce.

Læs også:

Eksplosiv vækst i markedet for public cloud-løsninger - disse industrier vil bruge flest penge i det kommende år

Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

AWS og Microsoft i hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer cloud-giganterne sig netop nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere