Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Cloud-markedet vokser vildt: Her er verdens fem største cloud-leverandører lige nu

Efter forrygende vækst buldrer kinesiske Alibaba ind på listen over verdens fem største cloud-firmaer. Se de fem største leverandører i verden her.

Det globale cloud-marked har i den grad vind i sejlene. Investeringerne i cloud-services er globalt steget med ikke mindre end 46 procent i fjerde kvartal 2017 i forhold til det tilsvarende kvartal året før.

Det viser tal fra analysehuset Synergy.

De fem største public cloud-leverandører er Amazon (markedandel på cirka 33 procent), Microsoft (markedsandel på 12 procent), IBM (markedsandel på cirka otte procent), Google (markedsandel på cirka seks procent) og Alibaba (cirka fire procent) 

De sidder tilsammen på størstedelen af det globale marked for public cloud.

De 46 procent vækst udgør den største væksrate målt længe, og væksten er ikke mindst drevet frem af fire cloud-leverandører, nemlig Amazon, Microsoft, Google samt kinesiske Alibaba.

Det kinesiske selskab er værd at bide mærke i. Dets omsætning af cloud-løsninger er steget ikke mindre end 104 procent og landede på godt en halv milliard dollar i fjerde kvartal.

Væksten betyder, at Alibabas markedsandel er steget en procent, hvilket er nok til, at selskabet nu entrer Top 5-listen over verdens største cloud-leverandører.

Verdens ubetinget største

Verdens ubetinget største cloud-leverandør er dog fortsat Amazon, der med Amazom Web Services sidder solidt på førstepladsen.

Selskabets markedsandel er i perioden steget en halv procent, og omsætningen vokser støt.

Selskabets regnskab viser, at cloud-omsætningen er steget 44,6 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere til godt 5,1 milliarder dollar.

Amazons cloud-omsætning er i dag større end de øvrige fire cloud-selskaber på Top 5-listen tilsammen, så positionen er særdeles solid.

Nummer to på listen er Microsoft, der i kvartalet har halet lidt ind på Amazon, i det selskabets markedsandel er vokset med tre procent.

Microsoft har tidligere meddelt, at selskabets Azure-forretning er vokset med 98 procent i kvartalet i forhold til samme kvartal et år tidligere.

Det kan du læse mere om her: Microsofts cloud-omsætning vokser med enorm fart: Azure-forretning næsten fordoblet på et år

Verdens tredjestørste cloud-leverandør er IBM, der imidlertid er under pres. Selskabets markedsandel er således gået en halv procent tilbage.

Det betyder ikke, at IBM ikke har vækst på området, men alene, at væksten er mindre end det er tilfældet hos konkurrenterne.

IBM meddeler således, at selskabets cloud-forretning er vokset med 30 procent i forhold til samme kvartal et år tidligere. IBM har omsat for 5,5 milliarder dollar på sin cloud-forretning i kvartalet.

Under de fem store selskaber finder vi en bredere vifte af mindre leverandører af public cloud-løsninger.

De tæller selskaber som Fujitsu, NTT, Oracle, Tencent og Salesforce.

Læs også:

Eksplosiv vækst i markedet for public cloud-løsninger - disse industrier vil bruge flest penge i det kommende år

Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

AWS og Microsoft i hård duel på cloud-markedet: Sådan klarer cloud-giganterne sig netop nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere