Artikel top billede

Foto:Mike Boening/Unsplash

Systematic-direktør: Atea-sagen har fået mange offentligt ansatte til at droppe kendt it-messe

De danske regioner dropper sundheds-it-konferencer i Las Vegas på grund af Atea-sagen. "De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser," siger Michael Holm, der er administrerende direktør iSystematic.

Om lige knap en måned skydes verdens største messe indenfor sundheds-it i gang i syndens by, Las Vegas.

I neonlysenes skær mødes 30.000-40.000 mennesker fra hele verden for at se det fremmeste indenfor for sundheds-it, men årets konference har ikke mange deltagere fra det offentlige Danmark.


De offentligt ansatte i navnligt regionerne er nemlig blevet skræmte over, at skulle deltage i konferencer i Las Vegas, der også er kendt for sit noget udsvævende liv med spilleautomater og letpåklædte kvinder.

Det forklarer Michael Holm, der er administrerende direktør for Systematic.   
"Mange deltagere kommer ikke, fordi det netop er i Las Vegas. De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser. Derfor kommer de ikke,“ siger han.

Atea-sagen får skylden

Ifølge den danske Systematic direktør, der altså i den kommende tid drager over Atlanterhavet for at se det nyeste sundheds-it, så skal årsagen findes i den verserende retssag, hvor en række offentlige it-chefer og flere tidligere topfolk fra Atea er tiltalt for både bestikkelse og underslæb.

I netop den sag drejer flere af forholdene sig lige netop om rejser til konferencer i spillebyen i Nevada. 

"Efter Atea-sagen er det blevet problematisk for de danske regioner at komme til Las Vegas," forklarer Michael Holm og fortsætter:

“Der er offentligt ansatte, der ikke kommer på grund af Atea-sagen. De er bange for at få taget billeder eller blive misforstået, fordi de er i Las Vegas. Så skal de forklare det overfor lokale journalister, og der søges aktindsigt i, hvad der er brugt penge på i Las Vegas.”

Frankfurt er noget andet

Selvom Systematic-bossen konkluderer, at Atea-sagen har haft en betydelig negativ konsekvens for resten af it-branchen, så er det særligt konferencerne i Las Vegas, der må kigge langt efter deltagere i form af offentligt ansatte fra Danmark. 

Hvis den her messe havde været i Frankfurt - hvordan havde det så været?

“Så havde der sikkert ikke været nogle problemer. Der er også en europæisk messe, men den er ikke ligeså stor. Her i Europa kommer amerikanerne ikke. Det gør asiaterne heller ikke,“ forklarer Michael Holm, der selv i den kommende tid besøger Systeamtics kontorer rundt om i verden og blandt andet lægger vejen forbi HIMSS-messen i Las Vegas. 

Forstår du de offentligt ansattes frygt for at deltage i konferencer i Las Vegas? Giv den mening til kende i kommentarfeltet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere