Artikel top billede

Foto:Mike Boening/Unsplash

Systematic-direktør: Atea-sagen har fået mange offentligt ansatte til at droppe kendt it-messe

De danske regioner dropper sundheds-it-konferencer i Las Vegas på grund af Atea-sagen. "De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser," siger Michael Holm, der er administrerende direktør iSystematic.

Om lige knap en måned skydes verdens største messe indenfor sundheds-it i gang i syndens by, Las Vegas.

I neonlysenes skær mødes 30.000-40.000 mennesker fra hele verden for at se det fremmeste indenfor for sundheds-it, men årets konference har ikke mange deltagere fra det offentlige Danmark.


De offentligt ansatte i navnligt regionerne er nemlig blevet skræmte over, at skulle deltage i konferencer i Las Vegas, der også er kendt for sit noget udsvævende liv med spilleautomater og letpåklædte kvinder.

Det forklarer Michael Holm, der er administrerende direktør for Systematic.   
"Mange deltagere kommer ikke, fordi det netop er i Las Vegas. De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser. Derfor kommer de ikke,“ siger han.

Atea-sagen får skylden

Ifølge den danske Systematic direktør, der altså i den kommende tid drager over Atlanterhavet for at se det nyeste sundheds-it, så skal årsagen findes i den verserende retssag, hvor en række offentlige it-chefer og flere tidligere topfolk fra Atea er tiltalt for både bestikkelse og underslæb.

I netop den sag drejer flere af forholdene sig lige netop om rejser til konferencer i spillebyen i Nevada. 

"Efter Atea-sagen er det blevet problematisk for de danske regioner at komme til Las Vegas," forklarer Michael Holm og fortsætter:

“Der er offentligt ansatte, der ikke kommer på grund af Atea-sagen. De er bange for at få taget billeder eller blive misforstået, fordi de er i Las Vegas. Så skal de forklare det overfor lokale journalister, og der søges aktindsigt i, hvad der er brugt penge på i Las Vegas.”

Frankfurt er noget andet

Selvom Systematic-bossen konkluderer, at Atea-sagen har haft en betydelig negativ konsekvens for resten af it-branchen, så er det særligt konferencerne i Las Vegas, der må kigge langt efter deltagere i form af offentligt ansatte fra Danmark. 

Hvis den her messe havde været i Frankfurt - hvordan havde det så været?

“Så havde der sikkert ikke været nogle problemer. Der er også en europæisk messe, men den er ikke ligeså stor. Her i Europa kommer amerikanerne ikke. Det gør asiaterne heller ikke,“ forklarer Michael Holm, der selv i den kommende tid besøger Systeamtics kontorer rundt om i verden og blandt andet lægger vejen forbi HIMSS-messen i Las Vegas. 

Forstår du de offentligt ansattes frygt for at deltage i konferencer i Las Vegas? Giv den mening til kende i kommentarfeltet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere