Artikel top billede

Foto:Mike Boening/Unsplash

Systematic-direktør: Atea-sagen har fået mange offentligt ansatte til at droppe kendt it-messe

De danske regioner dropper sundheds-it-konferencer i Las Vegas på grund af Atea-sagen. "De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser," siger Michael Holm, der er administrerende direktør iSystematic.

Om lige knap en måned skydes verdens største messe indenfor sundheds-it i gang i syndens by, Las Vegas.

I neonlysenes skær mødes 30.000-40.000 mennesker fra hele verden for at se det fremmeste indenfor for sundheds-it, men årets konference har ikke mange deltagere fra det offentlige Danmark.


De offentligt ansatte i navnligt regionerne er nemlig blevet skræmte over, at skulle deltage i konferencer i Las Vegas, der også er kendt for sit noget udsvævende liv med spilleautomater og letpåklædte kvinder.

Det forklarer Michael Holm, der er administrerende direktør for Systematic.   
"Mange deltagere kommer ikke, fordi det netop er i Las Vegas. De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser. Derfor kommer de ikke,“ siger han.

Atea-sagen får skylden

Ifølge den danske Systematic direktør, der altså i den kommende tid drager over Atlanterhavet for at se det nyeste sundheds-it, så skal årsagen findes i den verserende retssag, hvor en række offentlige it-chefer og flere tidligere topfolk fra Atea er tiltalt for både bestikkelse og underslæb.

I netop den sag drejer flere af forholdene sig lige netop om rejser til konferencer i spillebyen i Nevada. 

"Efter Atea-sagen er det blevet problematisk for de danske regioner at komme til Las Vegas," forklarer Michael Holm og fortsætter:

“Der er offentligt ansatte, der ikke kommer på grund af Atea-sagen. De er bange for at få taget billeder eller blive misforstået, fordi de er i Las Vegas. Så skal de forklare det overfor lokale journalister, og der søges aktindsigt i, hvad der er brugt penge på i Las Vegas.”

Frankfurt er noget andet

Selvom Systematic-bossen konkluderer, at Atea-sagen har haft en betydelig negativ konsekvens for resten af it-branchen, så er det særligt konferencerne i Las Vegas, der må kigge langt efter deltagere i form af offentligt ansatte fra Danmark. 

Hvis den her messe havde været i Frankfurt - hvordan havde det så været?

“Så havde der sikkert ikke været nogle problemer. Der er også en europæisk messe, men den er ikke ligeså stor. Her i Europa kommer amerikanerne ikke. Det gør asiaterne heller ikke,“ forklarer Michael Holm, der selv i den kommende tid besøger Systeamtics kontorer rundt om i verden og blandt andet lægger vejen forbi HIMSS-messen i Las Vegas. 

Forstår du de offentligt ansattes frygt for at deltage i konferencer i Las Vegas? Giv den mening til kende i kommentarfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere