Artikel top billede

Foto:Mike Boening/Unsplash

Systematic-direktør: Atea-sagen har fået mange offentligt ansatte til at droppe kendt it-messe

De danske regioner dropper sundheds-it-konferencer i Las Vegas på grund af Atea-sagen. "De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser," siger Michael Holm, der er administrerende direktør iSystematic.

Om lige knap en måned skydes verdens største messe indenfor sundheds-it i gang i syndens by, Las Vegas.

I neonlysenes skær mødes 30.000-40.000 mennesker fra hele verden for at se det fremmeste indenfor for sundheds-it, men årets konference har ikke mange deltagere fra det offentlige Danmark.


De offentligt ansatte i navnligt regionerne er nemlig blevet skræmte over, at skulle deltage i konferencer i Las Vegas, der også er kendt for sit noget udsvævende liv med spilleautomater og letpåklædte kvinder.

Det forklarer Michael Holm, der er administrerende direktør for Systematic.   
"Mange deltagere kommer ikke, fordi det netop er i Las Vegas. De skal ikke fotograferes derovre med en barmfager dame i baggrunden, der går forbi i bikini og små cowboybukser. Derfor kommer de ikke,“ siger han.

Atea-sagen får skylden

Ifølge den danske Systematic direktør, der altså i den kommende tid drager over Atlanterhavet for at se det nyeste sundheds-it, så skal årsagen findes i den verserende retssag, hvor en række offentlige it-chefer og flere tidligere topfolk fra Atea er tiltalt for både bestikkelse og underslæb.

I netop den sag drejer flere af forholdene sig lige netop om rejser til konferencer i spillebyen i Nevada. 

"Efter Atea-sagen er det blevet problematisk for de danske regioner at komme til Las Vegas," forklarer Michael Holm og fortsætter:

“Der er offentligt ansatte, der ikke kommer på grund af Atea-sagen. De er bange for at få taget billeder eller blive misforstået, fordi de er i Las Vegas. Så skal de forklare det overfor lokale journalister, og der søges aktindsigt i, hvad der er brugt penge på i Las Vegas.”

Frankfurt er noget andet

Selvom Systematic-bossen konkluderer, at Atea-sagen har haft en betydelig negativ konsekvens for resten af it-branchen, så er det særligt konferencerne i Las Vegas, der må kigge langt efter deltagere i form af offentligt ansatte fra Danmark. 

Hvis den her messe havde været i Frankfurt - hvordan havde det så været?

“Så havde der sikkert ikke været nogle problemer. Der er også en europæisk messe, men den er ikke ligeså stor. Her i Europa kommer amerikanerne ikke. Det gør asiaterne heller ikke,“ forklarer Michael Holm, der selv i den kommende tid besøger Systeamtics kontorer rundt om i verden og blandt andet lægger vejen forbi HIMSS-messen i Las Vegas. 

Forstår du de offentligt ansattes frygt for at deltage i konferencer i Las Vegas? Giv den mening til kende i kommentarfeltet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere