Artikel top billede

Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig

Spotifys omsætning stiger, men pengene vælter stadig ud ad selskabet, der nærmer sig en børsnotering.

Spotify er verdens mest benyttede musiktjeneste, og tredje kvartal bød på en markant stigning i omsætningen, men tallene på bundlinjen er stadig røde.

Det skriver The Information, der har talt med investorer med kendskab til Spotifys regnskab.

I alt kom den svenske musikgigant ud af tredje kvartal 2017 med en omsætning på én milliard euro svarende til 7,5 millarder danske kroner.

Det er en stigning på 40 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016 og absolut en positiv vækst for selskabet, der de sidste år har kæmpet med pladeselskaber og kunstnere for at hæve sin egen omsætning.

Spotify kan dog ikke hvile på laurbærrene.

Spotify har 70 millioner aktive brugere mod den nærmeste konkurrent Apple Music med sine 36 millioner brugere, men på bundlinjen får Spotify et minus på mellem 70 millioner og 90 millioner euro - op mod 670 millioner kroner.

Det er forventet, at Spotify vil gå på børsen i løbet af det næste halve år, hvor Spotify skal overbevise investorer om, at selskabet kan blive ved med at vækste på omsætningen og reducere  underskudet.

Ifølge The Information tyder opkøb af Spotify-aktier af ansatte og investorer på, at Spotify har en værdi på knap 20 milliarder euro - 148 millarder kroner - eller svarende til 28.000 kroner er aktie.

Spotify er dog stadig truet af Apple Music, der særligt oplever stor vækst i hjemlandet USA, et marked som Spotify ihærdigt forsøger at få positioneret sig på.

Læs også: Apple Music stormer frem: På vej til at overhale Spotify i USA

Ligeles er Spotify truet af retssager fra musik-selskabet Wixen Music Publishing, der trækker den svenske streaming-tjeneste i retten med beskyldninger om at have krænket en række komponisters ophavsret.

Wixen forlanger 1,6 milliarder dollar - 9,9 milliarder kroner - i erstatning fra det svenske selskab.

Læs mere her: Spotify trækkes i retten for massive rettigheds-krænkelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere