Artikel top billede

Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig

Spotifys omsætning stiger, men pengene vælter stadig ud ad selskabet, der nærmer sig en børsnotering.

Spotify er verdens mest benyttede musiktjeneste, og tredje kvartal bød på en markant stigning i omsætningen, men tallene på bundlinjen er stadig røde.

Det skriver The Information, der har talt med investorer med kendskab til Spotifys regnskab.

I alt kom den svenske musikgigant ud af tredje kvartal 2017 med en omsætning på én milliard euro svarende til 7,5 millarder danske kroner.

Det er en stigning på 40 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016 og absolut en positiv vækst for selskabet, der de sidste år har kæmpet med pladeselskaber og kunstnere for at hæve sin egen omsætning.

Spotify kan dog ikke hvile på laurbærrene.

Spotify har 70 millioner aktive brugere mod den nærmeste konkurrent Apple Music med sine 36 millioner brugere, men på bundlinjen får Spotify et minus på mellem 70 millioner og 90 millioner euro - op mod 670 millioner kroner.

Det er forventet, at Spotify vil gå på børsen i løbet af det næste halve år, hvor Spotify skal overbevise investorer om, at selskabet kan blive ved med at vækste på omsætningen og reducere  underskudet.

Ifølge The Information tyder opkøb af Spotify-aktier af ansatte og investorer på, at Spotify har en værdi på knap 20 milliarder euro - 148 millarder kroner - eller svarende til 28.000 kroner er aktie.

Spotify er dog stadig truet af Apple Music, der særligt oplever stor vækst i hjemlandet USA, et marked som Spotify ihærdigt forsøger at få positioneret sig på.

Læs også: Apple Music stormer frem: På vej til at overhale Spotify i USA

Ligeles er Spotify truet af retssager fra musik-selskabet Wixen Music Publishing, der trækker den svenske streaming-tjeneste i retten med beskyldninger om at have krænket en række komponisters ophavsret.

Wixen forlanger 1,6 milliarder dollar - 9,9 milliarder kroner - i erstatning fra det svenske selskab.

Læs mere her: Spotify trækkes i retten for massive rettigheds-krænkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere