Artikel top billede

Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig

Spotifys omsætning stiger, men pengene vælter stadig ud ad selskabet, der nærmer sig en børsnotering.

Spotify er verdens mest benyttede musiktjeneste, og tredje kvartal bød på en markant stigning i omsætningen, men tallene på bundlinjen er stadig røde.

Det skriver The Information, der har talt med investorer med kendskab til Spotifys regnskab.

I alt kom den svenske musikgigant ud af tredje kvartal 2017 med en omsætning på én milliard euro svarende til 7,5 millarder danske kroner.

Det er en stigning på 40 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016 og absolut en positiv vækst for selskabet, der de sidste år har kæmpet med pladeselskaber og kunstnere for at hæve sin egen omsætning.

Spotify kan dog ikke hvile på laurbærrene.

Spotify har 70 millioner aktive brugere mod den nærmeste konkurrent Apple Music med sine 36 millioner brugere, men på bundlinjen får Spotify et minus på mellem 70 millioner og 90 millioner euro - op mod 670 millioner kroner.

Det er forventet, at Spotify vil gå på børsen i løbet af det næste halve år, hvor Spotify skal overbevise investorer om, at selskabet kan blive ved med at vækste på omsætningen og reducere  underskudet.

Ifølge The Information tyder opkøb af Spotify-aktier af ansatte og investorer på, at Spotify har en værdi på knap 20 milliarder euro - 148 millarder kroner - eller svarende til 28.000 kroner er aktie.

Spotify er dog stadig truet af Apple Music, der særligt oplever stor vækst i hjemlandet USA, et marked som Spotify ihærdigt forsøger at få positioneret sig på.

Læs også: Apple Music stormer frem: På vej til at overhale Spotify i USA

Ligeles er Spotify truet af retssager fra musik-selskabet Wixen Music Publishing, der trækker den svenske streaming-tjeneste i retten med beskyldninger om at have krænket en række komponisters ophavsret.

Wixen forlanger 1,6 milliarder dollar - 9,9 milliarder kroner - i erstatning fra det svenske selskab.

Læs mere her: Spotify trækkes i retten for massive rettigheds-krænkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere