Artikel top billede

Pengene vælter ud ad Spotifys kasse - børsnotering nærmer sig

Spotifys omsætning stiger, men pengene vælter stadig ud ad selskabet, der nærmer sig en børsnotering.

Spotify er verdens mest benyttede musiktjeneste, og tredje kvartal bød på en markant stigning i omsætningen, men tallene på bundlinjen er stadig røde.

Det skriver The Information, der har talt med investorer med kendskab til Spotifys regnskab.

I alt kom den svenske musikgigant ud af tredje kvartal 2017 med en omsætning på én milliard euro svarende til 7,5 millarder danske kroner.

Det er en stigning på 40 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016 og absolut en positiv vækst for selskabet, der de sidste år har kæmpet med pladeselskaber og kunstnere for at hæve sin egen omsætning.

Spotify kan dog ikke hvile på laurbærrene.

Spotify har 70 millioner aktive brugere mod den nærmeste konkurrent Apple Music med sine 36 millioner brugere, men på bundlinjen får Spotify et minus på mellem 70 millioner og 90 millioner euro - op mod 670 millioner kroner.

Det er forventet, at Spotify vil gå på børsen i løbet af det næste halve år, hvor Spotify skal overbevise investorer om, at selskabet kan blive ved med at vækste på omsætningen og reducere  underskudet.

Ifølge The Information tyder opkøb af Spotify-aktier af ansatte og investorer på, at Spotify har en værdi på knap 20 milliarder euro - 148 millarder kroner - eller svarende til 28.000 kroner er aktie.

Spotify er dog stadig truet af Apple Music, der særligt oplever stor vækst i hjemlandet USA, et marked som Spotify ihærdigt forsøger at få positioneret sig på.

Læs også: Apple Music stormer frem: På vej til at overhale Spotify i USA

Ligeles er Spotify truet af retssager fra musik-selskabet Wixen Music Publishing, der trækker den svenske streaming-tjeneste i retten med beskyldninger om at have krænket en række komponisters ophavsret.

Wixen forlanger 1,6 milliarder dollar - 9,9 milliarder kroner - i erstatning fra det svenske selskab.

Læs mere her: Spotify trækkes i retten for massive rettigheds-krænkelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere