Artikel top billede

Intel satser på at harddisken snart forsvinder helt fra din computer: Lynhurtig SSD-teknologi skal blive et nøgleprodukt

Harddiske vil snart forsvinde helt, lyder det fra Intel, der har tilrettelagt sin fremtid efter dette forudsigelse. Istedet vil vi se SSD med Optane. Og masser af cloud, lyder det fra selskabet.

Harddisken på din pc er i den grad på vej ud. I fremtiden vil al storage finde sted i clouden og ikke på den snurrende, lokale disk på brugernes computere.

Sådan lyder det fra Intel, som tror så meget på denne forudsigelse, at selskabet har tilrettelagt sin fremtidige kurs efter den.

Centralt i Intels planer står selskabets teknologiske dobbelt-dækker, som selskabet sætter sin lid til: Kombinationen af den lynhurtige, men dyre, Optane-teknologi og NAND SSD’ere.

Intel udvikler for tiden på selskabets SSD-portefølje og har mange nye produkter på vej. Dermed lægger selskabet sig i kølvandet på mange andre selskaber, der også udvikler på livet løs på dette område.

Men ikke mange andre har noget, der ligner Optane, der som storage-produkt er placeret et sted mellem en harddisk og DRAM og som oprindeligt blev udviklet som en form for caching-teknologi til både harddiske og SSD’er.

Vi skrev om Optane i 2016, da Intel var klar med første udgave. Det kan du læse mere om her: 10 gange hurtigere: Du kan (snart) prøve Intels vilde SSD-teknologi - i skyen

Optane-teknologen er dyr, men kan forbedre systemernes performance ganske betydeligt. Ifølge Intel er netop performance et issue i dag, fordi processorerne i dag mange steder udnyttes maksimalt.

Teknologien kan gemme data for evigt modsat DRAM, men prisen er højk. Det første produkt, Optane SSD DC P4800X med en kapacitet på 375GB, kostede 1.520 dollar, da den blev lanceret.

Det kan du læse mere om her: Intels nye super-SSD'er er klar til salg: Så ekstrem er teknologien - og prisen

Indtil videre er Optane ikke mainstream-teknologi. Det håber Intel vil ændre sig med lanceringen med en række nye produkter - eksempelvis den kommende Optane 800P, som Intel præsenterede på CES-messen fornylig.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det sandsynligt, at Intel vil sammenbygge Optane memory og SSD.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau har Intels Optage for tiden ikke nogen direkte konkurrent.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau arbejder Intels udviklingsafdeling på at gøre Optane-teknologien ‘hurtigere, tættere og mindre strømforbrugende med højere performance.’

“Teknologien kopmmer tættere på en CPU - og vi vil gøre 3D NAND SSD’er hurtigere, tættere og mindre,” siger Intel-manden Rob Crooke til bureauet.

Målet med alle disse initiativer er at forbinde pc’en direkte til clouden, mens den eneste lokale storage på en pc skal være et Optane-drev, skriver nyhedsbureauet.

Dette drev skal cache de mest anvendte data direkte på enheden. Resten skal sendes i skyen.

Intel har længe satset stort på at udvikle sin cloud-forretning. Selskabet satser ikke mindst på at udvikle og levere udstyr til det hastigt voksende marked for datacentre og lægge sin historiske, dybe afhængighed af pc-markedet bag sig.

Selskabets datacenter-division har for tiden forrygende vækst efter selskabet for et par år siden iværksatte en meget stor omstrukturering.

Den kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering.

Læs også:

Cloud-markedet vokser vildt: Her er verdens fem største cloud-leverandører lige nu

Intel lover en revolution med Optane - men hvor bliver de fabelagtige memory-produkter egentlig af?

Intel slået af pinden: Er ikke længere verdens største producent af memory-chip
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere