Intel satser på at harddisken snart forsvinder helt fra din computer: Lynhurtig SSD-teknologi skal blive et nøgleprodukt

Harddiske vil snart forsvinde helt, lyder det fra Intel, der har tilrettelagt sin fremtid efter dette forudsigelse. Istedet vil vi se SSD med Optane. Og masser af cloud, lyder det fra selskabet.

Harddisken på din pc er i den grad på vej ud. I fremtiden vil al storage finde sted i clouden og ikke på den snurrende, lokale disk på brugernes computere.

Sådan lyder det fra Intel, som tror så meget på denne forudsigelse, at selskabet har tilrettelagt sin fremtidige kurs efter den.

Centralt i Intels planer står selskabets teknologiske dobbelt-dækker, som selskabet sætter sin lid til: Kombinationen af den lynhurtige, men dyre, Optane-teknologi og NAND SSD’ere.

Intel udvikler for tiden på selskabets SSD-portefølje og har mange nye produkter på vej. Dermed lægger selskabet sig i kølvandet på mange andre selskaber, der også udvikler på livet løs på dette område.

Men ikke mange andre har noget, der ligner Optane, der som storage-produkt er placeret et sted mellem en harddisk og DRAM og som oprindeligt blev udviklet som en form for caching-teknologi til både harddiske og SSD’er.

Vi skrev om Optane i 2016, da Intel var klar med første udgave. Det kan du læse mere om her: 10 gange hurtigere: Du kan (snart) prøve Intels vilde SSD-teknologi - i skyen

Optane-teknologen er dyr, men kan forbedre systemernes performance ganske betydeligt. Ifølge Intel er netop performance et issue i dag, fordi processorerne i dag mange steder udnyttes maksimalt.

Teknologien kan gemme data for evigt modsat DRAM, men prisen er højk. Det første produkt, Optane SSD DC P4800X med en kapacitet på 375GB, kostede 1.520 dollar, da den blev lanceret.

Det kan du læse mere om her: Intels nye super-SSD'er er klar til salg: Så ekstrem er teknologien - og prisen

Indtil videre er Optane ikke mainstream-teknologi. Det håber Intel vil ændre sig med lanceringen med en række nye produkter - eksempelvis den kommende Optane 800P, som Intel præsenterede på CES-messen fornylig.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det sandsynligt, at Intel vil sammenbygge Optane memory og SSD.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau har Intels Optage for tiden ikke nogen direkte konkurrent.

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau arbejder Intels udviklingsafdeling på at gøre Optane-teknologien ‘hurtigere, tættere og mindre strømforbrugende med højere performance.’

“Teknologien kopmmer tættere på en CPU - og vi vil gøre 3D NAND SSD’er hurtigere, tættere og mindre,” siger Intel-manden Rob Crooke til bureauet.

Målet med alle disse initiativer er at forbinde pc’en direkte til clouden, mens den eneste lokale storage på en pc skal være et Optane-drev, skriver nyhedsbureauet.

Dette drev skal cache de mest anvendte data direkte på enheden. Resten skal sendes i skyen.

Intel har længe satset stort på at udvikle sin cloud-forretning. Selskabet satser ikke mindst på at udvikle og levere udstyr til det hastigt voksende marked for datacentre og lægge sin historiske, dybe afhængighed af pc-markedet bag sig.

Selskabets datacenter-division har for tiden forrygende vækst efter selskabet for et par år siden iværksatte en meget stor omstrukturering.

Den kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering.

Læs også:

Cloud-markedet vokser vildt: Her er verdens fem største cloud-leverandører lige nu

Intel lover en revolution med Optane - men hvor bliver de fabelagtige memory-produkter egentlig af?

Intel slået af pinden: Er ikke længere verdens største producent af memory-chip

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.