Artikel top billede

Ny podcast fra Computerworld: Danske virksomheder er alvorligt truet på indtjening og vækst - hør Tech fra Toppen

Tech fra Toppen: Professor Jan Damsgaard er medlem af Disruptionrådet og ser en nær fremtid, hvor store danske virksomheder er truet på indtjeningen og væksten. Hør mere om hvorfor i Computerworlds nye podcast med Lars Jacobsen og Torben Ruberg, Tech fra Toppen.

Hvad blev der af disruption? Den teknologi-drevne udvikling, der knækkede nakken på Nokia og Kodak – og som for et par år siden var den store trussel mod de etablerede virksomheder.

Var det bare en gang varm luft skabt af smarte amerikanske it-folk - eller er der faktisk noget om snakken?

Det kan professor, forfatter og medlem af Disruptionrådet, Jan Damsgaard fra CBS, svare på.

Og han er bekymret. For Jan Damsgaard ser en nær fremtid, hvor store danske virksomheder er truet på indtjening og væksten:

”Vi står i orkanens øje. På vej ind i orkanen er der meget turbulent, og det er der, hvor vi har set små virksomheder vokse op og blive utroligt værdifulde."

"Vejen ud af orkanens øje vil være kendetegnet ved, at nogle af de store velrenomerede virksomheders forretningsmodeller bliver disruptet. Og så får de meget svært ved at holde indtjeningen og væksten. Det kan endda være, at nogle af dem vil gå under."

Det er nogle af de pointer, som Jan Damsgaard uddyber som gæst i den første episode af Computerworlds nye podcast ”Tech fra toppen”, en podcast om ledelse, teknologi og forretning.

Her peger han blandt andet på finanssektoren, som en sektor hvor indtjeningen kan falde drastisk i fremtiden.

Værter på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Torben Ruberg, en af Danmarks mest erfarne CIO'er  - og kåret som årets CIO 2015 og senest CIO for Falck.

Du kan lytte til første episode (32 minutter i alt) lige herunder - eller finde den på iTunes (link) eller via RSS (link).

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt med igen fordi: Næste gang taler vi om den agile organisation med it- og digitaliseringsdirektør Thomas Erichsen fra Alm. Brand.

Det gør vi, fordi fremtiden er umulig at spå om - ikke mindst fordi den teknologiske udvikling hurtigt kan overhale selv den bedste strategi.

Svaret er tilsyneladende at være mere omstillingsparat samtidig med, at kbegreber som DevOps og agil udvikling - der længe har været brugt i softwareudvikling - er begyndt at sive over i organisationsplanerne.

Hvordan håndterer du lige det? Og hvad med strategien og budgetterne, når alting hele tiden skal være parat til noget nyt?

Hør Tech fra Toppen næste gang.

Du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)