Artikel top billede

Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Manden er blandt andet dømt for at vejlede danske brugere i at benytte fildelingstjenesten.

For første gang nogensinde er en mand blevet dømt ved en europæisk domstol for at sprede den fildelingstjeneste - og domstolen er dansk.

Ved retten i Odense er en 39-årig mand nemlig blevet idømt en straf på seks måneders betinget fængsel for at udbrede kendskabet til den meget omtalte tjeneste Popcorn Time, der lader brugere streame indhold via bittorrent.

Den dømte har ejet siden popcorntime.dk, hvor han vejledte i at bruge tjenesten og tjente penge på reklamer. De indtægter - nærmere bestemt 506.003 kroner er også blevet konfiskeret.

»Aldrig tidligere er en person blevet dømt for medvirken til at udbrede streamingtjenester. Dommen er derfor et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig streaming på internettet og vil vække genklang i hele Europa,« siger senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

Popcorn time startede i Argentina i 2014, men tjenesten har også været meget omtalt herhjemme. Blandt andet på grund af danske advokaters praksis med at sende trusselsbreve ud til danskere, der har besøgt diverse pirat-hjemmesider, på vegne af rettighedshavere.

Den sag endte i retten, fordi teleselskaberne var utilfredse med at blive tvunget til at udlevere oplysninger om, hvilke sider deres kunder besøgte. Retten på Frederiksberg slog dog fast, at selskaberne fortsat skal udlevere oplysningerne.

Den dømte mand har nu to uger til at anke dommen.

Læs også: Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere