Artikel top billede

Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Manden er blandt andet dømt for at vejlede danske brugere i at benytte fildelingstjenesten.

For første gang nogensinde er en mand blevet dømt ved en europæisk domstol for at sprede den fildelingstjeneste - og domstolen er dansk.

Ved retten i Odense er en 39-årig mand nemlig blevet idømt en straf på seks måneders betinget fængsel for at udbrede kendskabet til den meget omtalte tjeneste Popcorn Time, der lader brugere streame indhold via bittorrent.

Den dømte har ejet siden popcorntime.dk, hvor han vejledte i at bruge tjenesten og tjente penge på reklamer. De indtægter - nærmere bestemt 506.003 kroner er også blevet konfiskeret.

»Aldrig tidligere er en person blevet dømt for medvirken til at udbrede streamingtjenester. Dommen er derfor et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig streaming på internettet og vil vække genklang i hele Europa,« siger senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

Popcorn time startede i Argentina i 2014, men tjenesten har også været meget omtalt herhjemme. Blandt andet på grund af danske advokaters praksis med at sende trusselsbreve ud til danskere, der har besøgt diverse pirat-hjemmesider, på vegne af rettighedshavere.

Den sag endte i retten, fordi teleselskaberne var utilfredse med at blive tvunget til at udlevere oplysninger om, hvilke sider deres kunder besøgte. Retten på Frederiksberg slog dog fast, at selskaberne fortsat skal udlevere oplysningerne.

Den dømte mand har nu to uger til at anke dommen.

Læs også: Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere