Artikel top billede

Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Manden er blandt andet dømt for at vejlede danske brugere i at benytte fildelingstjenesten.

For første gang nogensinde er en mand blevet dømt ved en europæisk domstol for at sprede den fildelingstjeneste - og domstolen er dansk.

Ved retten i Odense er en 39-årig mand nemlig blevet idømt en straf på seks måneders betinget fængsel for at udbrede kendskabet til den meget omtalte tjeneste Popcorn Time, der lader brugere streame indhold via bittorrent.

Den dømte har ejet siden popcorntime.dk, hvor han vejledte i at bruge tjenesten og tjente penge på reklamer. De indtægter - nærmere bestemt 506.003 kroner er også blevet konfiskeret.

»Aldrig tidligere er en person blevet dømt for medvirken til at udbrede streamingtjenester. Dommen er derfor et vigtigt skridt i bekæmpelsen af ulovlig streaming på internettet og vil vække genklang i hele Europa,« siger senioranklager Dorte Køhler Frandsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse.

Popcorn time startede i Argentina i 2014, men tjenesten har også været meget omtalt herhjemme. Blandt andet på grund af danske advokaters praksis med at sende trusselsbreve ud til danskere, der har besøgt diverse pirat-hjemmesider, på vegne af rettighedshavere.

Den sag endte i retten, fordi teleselskaberne var utilfredse med at blive tvunget til at udlevere oplysninger om, hvilke sider deres kunder besøgte. Retten på Frederiksberg slog dog fast, at selskaberne fortsat skal udlevere oplysningerne.

Den dømte mand har nu to uger til at anke dommen.

Læs også: Dom i sagen om trusselsbreve: Teleselskaber skal fortsat udlevere oplysninger til advokater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere