Artikel top billede

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

De tre danske pensionskasser, der forsøger at købe TDC, har allerede udarbejdet detaljerede planer for selskabet og er klar til at investere massivt. Målet er at bruge TDC til at sikre alle danskere 1GB/s-bredbånd inden for de næste syv år.

Det store konsortie bestående af en række danske pensionskasser samt den australske investeringsbank Macquarie, der forsøger at købe TDC, har allerede udarbejdet detaljerede planer for TDC.

Konsortiet, der består af PFA, PKA, ATP og Macquarie, afleverede i slutningen af januar et opkøbstilbud på TDC, men TDC har takket nej til tilbuddet.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasser forsøger at købe TDC for 38 milliarder kroner - men TDC siger nej.

“Konsortiet har udarbejdet detaljerede planer for TDC. Det er konsortiets intention, at den langsigtede strategi for TDC vil tilskynde og understøtte innovation i den danske telesektor, forbedre kundeservice, TDC´s produkttilbud og øge konkurrencen,” lyder det i en udsendt meddelelse, som du kan læse her.

Her fremgår det, at konsortiet med et køb vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen.’

“Dette vil resultere i en væsentlig opgradering af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark,” lyder det.

Ambitionen er 1GB/s

Pensionskasserne har en ambition om, at de vil bruge TDC som motor til at øge hastigheden og dækningen af fiber-bredbånd i Danmark ganske betydeligt.

Målet er, at alle danskere inden for de kommende syv-otte år skal have adgang til 1GB/s bredbånd 

"Dermed overgår konsortiets planer regeringens mål om 100 mb/s for hele Danmark," lyder det.

Pensionskasserne peger desuden på, at ambitionen er at "reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark."

Pensionskasserne har ingen planer om at afskedige TDC-medarbejdere, hvis et opkøb går igennem.

TDC har afvist tilbuddet, men holder dog fortsat døren åben for videre dialog.

I en fondsbørsmeddelelse meddeler TDC således, at selskabet 'vil forblive åben ift. at overveje alternativer, som leverer den bedste værdiskabelse for aktionærerne fremadrettet.'

Den melding byder pensionskasserne velkommen, meddeler de.

"Konsortiet vurderer, at dets planer og forslaget er attraktivt for aktionærer, TDC og Danmark. Konsortiet anerkender den udvikling selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC velkommen," skriver pensionskasserne.

Læs også: Pensionskasser forsøger at købe TDC for 38 milliarder kroner - men TDC siger nej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere