Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

De tre danske pensionskasser, der forsøger at købe TDC, har allerede udarbejdet detaljerede planer for selskabet og er klar til at investere massivt. Målet er at bruge TDC til at sikre alle danskere 1GB/s-bredbånd inden for de næste syv år.

Det store konsortie bestående af en række danske pensionskasser samt den australske investeringsbank Macquarie, der forsøger at købe TDC, har allerede udarbejdet detaljerede planer for TDC.

Konsortiet, der består af PFA, PKA, ATP og Macquarie, afleverede i slutningen af januar et opkøbstilbud på TDC, men TDC har takket nej til tilbuddet.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasser forsøger at købe TDC for 38 milliarder kroner - men TDC siger nej.

“Konsortiet har udarbejdet detaljerede planer for TDC. Det er konsortiets intention, at den langsigtede strategi for TDC vil tilskynde og understøtte innovation i den danske telesektor, forbedre kundeservice, TDC´s produkttilbud og øge konkurrencen,” lyder det i en udsendt meddelelse, som du kan læse her.

Her fremgår det, at konsortiet med et køb vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen.’

“Dette vil resultere i en væsentlig opgradering af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark,” lyder det.

Ambitionen er 1GB/s

Pensionskasserne har en ambition om, at de vil bruge TDC som motor til at øge hastigheden og dækningen af fiber-bredbånd i Danmark ganske betydeligt.

Målet er, at alle danskere inden for de kommende syv-otte år skal have adgang til 1GB/s bredbånd 

"Dermed overgår konsortiets planer regeringens mål om 100 mb/s for hele Danmark," lyder det.

Pensionskasserne peger desuden på, at ambitionen er at "reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark."

Pensionskasserne har ingen planer om at afskedige TDC-medarbejdere, hvis et opkøb går igennem.

TDC har afvist tilbuddet, men holder dog fortsat døren åben for videre dialog.

I en fondsbørsmeddelelse meddeler TDC således, at selskabet 'vil forblive åben ift. at overveje alternativer, som leverer den bedste værdiskabelse for aktionærerne fremadrettet.'

Den melding byder pensionskasserne velkommen, meddeler de.

"Konsortiet vurderer, at dets planer og forslaget er attraktivt for aktionærer, TDC og Danmark. Konsortiet anerkender den udvikling selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC velkommen," skriver pensionskasserne.

Læs også: Pensionskasser forsøger at købe TDC for 38 milliarder kroner - men TDC siger nej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere