Artikel top billede

Pensionskasser forsøger at købe TDC for 38 milliarder kroner - men TDC siger blankt nej

En række danske pensionsselskaber forsøger at overtage TDC i et offensivt opkøbsforsøg. TDC siger nej til tilbuddet på 38 milliarder kroner.

TDC afviser blankt et friskt opkøbstilbud fra et konsortium af pensionskasser, som i et offensivt opkøbstilbud ellers byder godt 38 milliarder kroner på TDC.

“Efter gennemgang af vilkårene for forslaget konkluderede TDC Group's bestyrelse, at forslaget ikke var i TDC's aktionærers og interessenters bedste interesse, og forslaget er blevet afvist,” lyder det fra TDC i en udsendt fondsbørsmeddelelse.

Du kan læse hele meddelelsen her.

Tilbuddet kommer fra et konsortium bestående af PFA, PKA, ATP samt den australske investeringsbank Macquarie Infrastructure.

Ifølge flere medier modtog TDC opkøbstilbuddet i slutningen af januar. Det lød på 48 kroner per aktie - eller i alt 38,2 milliarder kroner. 

Tilbuddet er blevet lækket til både Børsen og Finans. De skriver begge, at det blev overdraget til TDC's bestyrelsesformand, franskmanden Pierre Danon, enten 26. eller 27. januar.

TDC meddelte i sidste uge, at selskabet fusionerede med den store nordiske TV3-ejer MTG’s nordiske division i en handel, hvor TDC lægger 2,5 milliarder kroenr på bordet for MTG, der til gengæld overtager 28 procent af TDC.

Det kan du læse mere om her: TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC

TDC meddeler, at grunden til, at selskabet afviser det ellers lukrativt tilbud fra pensionskasserne skal findes i ikke mindst denne nye aftale med MTG.

“Vi er trygge ved udsigterne for TDC på stand-alone basis og overbeviste om det fortløbende potentiale for værdiskabelse forbundet med den tidligere annoncerede sammenlægning med MTG’s Nordic Entertainment & Studio-divsion,” lyder det fra TDC.

Selskabet meddeler dog samtidig, at det vil ‘forblive åbent’ i forhold til at overveje alternativer’ til ejerskabet over selskabet.

TDC er blevet handlet flere gange i de senere år, hvor selskabet har kæmpet for at finde en stabil plads i markedet i takt med, at værdien er raslet ned og organisationen er blevet tilpasset mange gange.

Selskabet blev i 2005 solgt til fem kapitalfonde samlet i Nordic Telephone Company for små 100 milllioner kroner.

De fem fonde begyndte nogle år senere at sælge ud ad selskabet og meddelte i slutningen af november 2010, at TDC skulle børsnoteres.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfonde klar til at sælge TDC.

Der har gennem de senere år løbende været meldinger om interesserede bejlere, der har været interesseret i TDC, ligesom TDC også har opkøbt mindre selskaber.

Læs også: 

TDC i kæmpe digital satsning: Opretter ny organisation med 500 medarbejdere - skal arbejde med it og digitale løsninger

Hård kamp om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

Telia kan være på vej til at købe TDC

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere