Artikel top billede

Intel udsender endelig stabil patch mod Spectre: Og denne gang skulle den virke

Intel omsider klar med en patch mod Spectre-sårbarheden til de nyere Skylake-processorer. Denne gang skulle patchen ikke ødelægge din computer

Hvis du ejer en nyere Intel-baseret pc med Skylake-processor (sjettegeneration), så skal du igang med at opdatere.

Intel har nu udsendt en patch mod Spectre-såbarheden, der ikke vil ødelægge din computer og tvinge den til at genstarte hele tiden.

For to uger siden udsendte Intel ellers en række firmware-opdateringer til sine processorer, men fejl i mikrokoden betød, at systemet blev ustabilt og genstartede hele tiden.

Læs mere her: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Nu er der dog kommet en ny version af opdateringen, der denne gang skulle være stabil og lukke for sårbarheden, der kan give it-kriminelle adgang til fortrolige informationer på din computer via din computers hardware.

Opdateringen er endnu kun til ejere af Skylake Core og Core m-processorer (processorer hvis serienummer starter med et 6-tal som eksempelvis i7-6700k) og ikke til de ældre Haswell og Broadwell-processorer.

Dog burde opdaterede patches komme i løbet af de næste dage, udtaler en talsmand for Intel til PCworld.com.

Både Intel og AMD har meldt ud, at man i arbejder på at eliminere sårbarhederne i kommende produkter.

Intel fortæller, at opdateringerne burde komme til dig via din computer-producents egen opdateringscyklus, så tjek hos HP, Lenovo, Acer, Dell eller hvem end, der står bad din specifikke computer.

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere