Artikel top billede

(Foto: Aarhus Kommune)

Aarhus Kommune dropper Atea som hardware-leverandør: Vælger konkurrent til hardwareordre på op til 350 millioner kroner

Efter et langt og rodet forløb har Aarhus Kommune nu endelig fundet vinderen af det enorme hardwareudbud til en værdi på op til 350 millioner kroner. Det blev et farvel til Atea og et velkommen til konkurrenten.

Bærbare pc'er, keyboards, skærme og alt muligt andet elektronisk isenkram er en del af hverdagen i danske kommuner. Nu har Aarhus Kommune afgjort sit udbud om en ordre på levering af den slags grej for op til 350 millioner kroner. 

Læs mere om ordren her: Kommunal kæmpeordre på vej: Vil købe hardware og it-udstyr for op mod 350 millioner kroner

Valget er faldet på Comm2ig, der altså skal levere de mange stykker hardware til kommunen. 

Det bekræfter it-chef i kommunen Anders Jøgensen overfor Computerworld. 

"Vi agter at indgå aftale med Comm2ig, fordi selskabet samlet set har leveret det mest fordelagtige tilbud,” siger han.

”Vi har truffet beslutningen på baggrund af de tildelingskriterier, der har været sat op – bedste forhold mellem pris og kvalitet”

Comm2ig vinder millionordren for næsen af to andre store leverandører, nemlig Dustin og Atea.

Atea ryger ud

Og netop Atea var leverandør på den tidligere aftale med kommunen. Men den stormomsuste virksomhed må altså nu vinke farvel til en muligheden for at skrive fakturaer for op imod 350 millioner kroner til Aarhus Kommune. 

Det er et slag for Atea, der på trods af den meget uheldige omtale i forbindelse med den store retssag om bestikkelse og underslæb faktisk havde haft en form for kommunalt comeback. 

Det her dog været et forløb, hvor alle leverandører har gjort deres yderste for at vinde Aarhus Kommunes gunst, siger it-chefen.

”Det er vores oplevelse, at der er konkurrence på markedet, så derfor vil det altid variere, hvem der kan give det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Det er vores fornemmelse, at vi har haft tre leverandører, der alle tre gerne vil byde på ordren. Alle har gjort deres bedste for at vinde”.

Læs mere om det her: Atea er tilbage i topform: To år efter bestikkelsessagen boomer salget til de danske kommuner

Vinder terræn

Alt imens Atea kan se ordren til Aarhus Kommune glide dem af hænde, så er udbudssejren endnu et kommunalt stik til Comm2ig, der de seneste år har oplevet fremgang i salget til de danske kommuner. 

Sidste år kunne Computerworld berette, at netop Comm2ig var i betydelig fremgang, når det kommer til at levere til de danske kommuner.

Fra at være den sjette største leverandør i 2014, havde virksomheden indtaget en plads som nummer tre sidste år. 

Læs mere om det her: Disse it-virksomheder leverer mest til de danske kommuner: Ny virksomhed maser sig ind i toppen

Rodet udbud

Udbuddet har som tidligere nævnt været præget af et rodet forløb, hvor kommunen blandt andet har måtte sende ordren i udbud igen efter leverandørerne ikke overholdt en række mindstekrav. 

Læs mere om det her: Først var det forkerte maskiner, nu dumper leverandørerne: Aarhus Kommune tvunget til at udskyde kæmpe-udbud for anden gang

Kommunen blev også gjort opmærksom på, at en type af skærme, man havde ønsket var ved at blive udfaset af markedet, hvilket betød, at udbudsmaterialet måtte rettes til.

Læs mere om det her: Aarhus Kommune udskyder hardware-udbud til 350 millioner kroner efter skærm-bommert 

Oprindeligt skulle ordren være underskrevet i maj sidste år, men efter al den tumult, der har været med det østjyske udbud, så lyder det fra it-chefen, at kontakten endeligt underskrives fredag den 23. februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere