Artikel top billede

Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen

HMD Global har haft succes med at genoplive Nokia-brandet som Android-telefoner

I 2007 sad Nokia på knap halvdelen af hele det globale mobilmarked - men så kom smartphonen.

Nokia mistede dengang markedsandele til selskaber som HTC, Apple og ikke mindst Samsung, blev solgt til Microsoft og valgte Windows Phone-platformen, hvilket blev det endegyldige dødsstød til den finske gigant.
Sidste år blev Nokia-navnet dog genoplivet i hænderne på finske HMD-global, ledet af tidligere Nokia-designere og -chefer med Android-systemet som kerne.

Og det har folk åbenbart ventet på.

I hvert fald solgte HMD Global alene i fjerde kvartal 2017 , som er den vigtige julehandel, 4,4 millioner smartphones.

Det er flere end HTC, Sony, Google og OnePlus tilsammen, hvis man skal tro tallene fra analysehuset Counterpoint via Techradar.

Faktisk er det flere smartphones end Google solgte i hele 2017.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge

Artiklen fortsætter under billedet...

HMD Global (med Nokia-brandet) er nu den største mobilleverandør i flere markeder - blandt andet det vietnamesiske - og allerede den tredje-største i Storbritannien.

I alt har HMD Global nået knap én procent af det globale smartphone-marked, hvilket placerer HMD Global på en 11. plads på listen over bedstsælgende smartphone-producenter.

Samsung, Huawei og Apple topper listen.

Ud over den ene procent af smartphone-markedet sidder HMD Global også på 15 procent af det samlede, globale salg af “feature phones,” de klassiske mobiltelefoner i form af den nylancerede Nokia 3310.

HMD Global lancerede sin Nokia 8-flagskibstelefon i efteråret 2017 og fik en blandet modtagelse her hos Computerworld.

Det er dog forventet, at HMD Global lancerer en ny Nokia-telefon ved dette års MWC-messe, der løber af stablen i slutningen af februar måned.

Læs også: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere