Artikel top billede

Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen

HMD Global har haft succes med at genoplive Nokia-brandet som Android-telefoner

I 2007 sad Nokia på knap halvdelen af hele det globale mobilmarked - men så kom smartphonen.

Nokia mistede dengang markedsandele til selskaber som HTC, Apple og ikke mindst Samsung, blev solgt til Microsoft og valgte Windows Phone-platformen, hvilket blev det endegyldige dødsstød til den finske gigant.
Sidste år blev Nokia-navnet dog genoplivet i hænderne på finske HMD-global, ledet af tidligere Nokia-designere og -chefer med Android-systemet som kerne.

Og det har folk åbenbart ventet på.

I hvert fald solgte HMD Global alene i fjerde kvartal 2017 , som er den vigtige julehandel, 4,4 millioner smartphones.

Det er flere end HTC, Sony, Google og OnePlus tilsammen, hvis man skal tro tallene fra analysehuset Counterpoint via Techradar.

Faktisk er det flere smartphones end Google solgte i hele 2017.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge

Artiklen fortsætter under billedet...

HMD Global (med Nokia-brandet) er nu den største mobilleverandør i flere markeder - blandt andet det vietnamesiske - og allerede den tredje-største i Storbritannien.

I alt har HMD Global nået knap én procent af det globale smartphone-marked, hvilket placerer HMD Global på en 11. plads på listen over bedstsælgende smartphone-producenter.

Samsung, Huawei og Apple topper listen.

Ud over den ene procent af smartphone-markedet sidder HMD Global også på 15 procent af det samlede, globale salg af “feature phones,” de klassiske mobiltelefoner i form af den nylancerede Nokia 3310.

HMD Global lancerede sin Nokia 8-flagskibstelefon i efteråret 2017 og fik en blandet modtagelse her hos Computerworld.

Det er dog forventet, at HMD Global lancerer en ny Nokia-telefon ved dette års MWC-messe, der løber af stablen i slutningen af februar måned.

Læs også: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere