Artikel top billede

FBI, NSA og CIA om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

Lederne fra seks forskellige amerikanske efterretningstjenester, heriblandt CIA og FBI, fraråder amerikanske borgere at bruge produkter fra Huawei og ZTE af frygt for at blive overvåget af kineserne

Det er ikke let at være verdens tredjestørste producent af smartphones og samtidig stamme fra Kina.

Amerikanske borgere bliver nu frarådet af seks forskellige efterretningstjenester heriblandt FBI, NSA og CIA fra at benytte sig af produkter fra Huawei og ZTE.

Grunden er frygten for spionage, hvilket ikke er nye beskyldninger mod de kinesiske giganter.

Det skriver CNBC.

FBI’s direktør, Chris Wray har blandt andet fortalt, at man er “dybt bekymret over risikoen for, at en enkelt virksomhed under en fremmed regering, og som ikke deler de samme værdier som os (amerikanerne red.), vil kunne få adgang til kritisk information via telenetværket, hvilket vil være spionage.”

Læs også: Huaweis konstante problem: Er det et spion-firma eller ej?

De amerikanske efterretningstjenester har længe været på nakken af Huawei, der oprindeligt er stiftet af en tidligere ingeniør fra den kinesiske hær.

FBI har før beskyldt Huawei for at være en “forlænget arm til den kinesiske regering,” hvilket Huawei gentagne gange har afvist.

Læs også: Sådan holder Huawei styr på sikkerheden: Alle ansatte skal bestå årlig sikkerhedseksamen - "Det er noget, man kan blive fyret på"

Tilbage i 2014 førte det til, at Huawei ikke kan byde på og vinde kontrakter med den amerikanske regering.

I øjeblikket har Huawei også svært ved at bryde igennem på det amerikanske marked for forbrugere.

Det var ellers planlagt, at Huawei skulle debutere med Mate 10 Pro i januar med en stor aftale med det amerikanske tele-selskab AT&T, men teleselskabet trak sig i sidste øjeblik fra aftalen.

Huawei har svaret på kritikken ved at erklære, at "regeringer og kunder i over 170 lande verden over stoler på Huawei, og at selskabet ikke udgør nogen it-sikkerhedsmæssig risiko i højere grad end andre teleselskaber.”

I Danmark er Huawei en af de mest populære smartphone-producenter efter Apple og Samsung, og det er Huawei, der driver TDC’s netværk.

Læs også: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere