Artikel top billede

FBI, NSA og CIA om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

Lederne fra seks forskellige amerikanske efterretningstjenester, heriblandt CIA og FBI, fraråder amerikanske borgere at bruge produkter fra Huawei og ZTE af frygt for at blive overvåget af kineserne

Det er ikke let at være verdens tredjestørste producent af smartphones og samtidig stamme fra Kina.

Amerikanske borgere bliver nu frarådet af seks forskellige efterretningstjenester heriblandt FBI, NSA og CIA fra at benytte sig af produkter fra Huawei og ZTE.

Grunden er frygten for spionage, hvilket ikke er nye beskyldninger mod de kinesiske giganter.

Det skriver CNBC.

FBI’s direktør, Chris Wray har blandt andet fortalt, at man er “dybt bekymret over risikoen for, at en enkelt virksomhed under en fremmed regering, og som ikke deler de samme værdier som os (amerikanerne red.), vil kunne få adgang til kritisk information via telenetværket, hvilket vil være spionage.”

Læs også: Huaweis konstante problem: Er det et spion-firma eller ej?

De amerikanske efterretningstjenester har længe været på nakken af Huawei, der oprindeligt er stiftet af en tidligere ingeniør fra den kinesiske hær.

FBI har før beskyldt Huawei for at være en “forlænget arm til den kinesiske regering,” hvilket Huawei gentagne gange har afvist.

Læs også: Sådan holder Huawei styr på sikkerheden: Alle ansatte skal bestå årlig sikkerhedseksamen - "Det er noget, man kan blive fyret på"

Tilbage i 2014 førte det til, at Huawei ikke kan byde på og vinde kontrakter med den amerikanske regering.

I øjeblikket har Huawei også svært ved at bryde igennem på det amerikanske marked for forbrugere.

Det var ellers planlagt, at Huawei skulle debutere med Mate 10 Pro i januar med en stor aftale med det amerikanske tele-selskab AT&T, men teleselskabet trak sig i sidste øjeblik fra aftalen.

Huawei har svaret på kritikken ved at erklære, at "regeringer og kunder i over 170 lande verden over stoler på Huawei, og at selskabet ikke udgør nogen it-sikkerhedsmæssig risiko i højere grad end andre teleselskaber.”

I Danmark er Huawei en af de mest populære smartphone-producenter efter Apple og Samsung, og det er Huawei, der driver TDC’s netværk.

Læs også: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere