Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ubers nordiske topchef bliver disruptionchef i Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet hyrer Ubers tidligere nordiske direktør som disruptionschef.

Erhvervsministeriet har hyret Ubers politiske direktør for Norden og Baltikum, Kåre Riis Nielsen, som chef for ministeriets såkaldte disruption-taskforce, skriver Altinget.

Kåre Riis Nielsen har været politisk chef for Uber i godt et år. Han har tidligere været direktør for Udenrigsministeriets såkaldte Innovation Center og kommunikationsdirektør i Novozymes.

Erhvervsministeriets nye disruption-taskforce skal være med til at fremme brugen af nye teknologier i erhvervslivet.

Den er blevet nedsat som led i regeringens overordnede digitaliseringsplaner, der også omfatter tilretning af dansk lovgivning til en digital virkelighed og andre ting.

”Udfordringen er, hvordan virksomheder og samfundet kan gribe ny teknologi og digitalisering på en smart måde og høste frugterne af det, uden at smide alt over bord. Vi skal optimere mødet med de nye teknologier og samtidig sikre hurtig og effektiv regulering,” siger Kåre Riis Nielsen til Altinget.

Han tiltræder 1. marts.

Uber forlod Danmark sidste forår, fordi virksomheden ikke ønskede at efterleve taxilovens krav om blandt andet fysiske taxametre og sensorer i bilsæderne.

Dengang stod Kåre Riis Nielsen i spidsen for selskabet, og han meddelte, at Uber ville tilbage i Danmark.

”Vi vil gerne reguleres, og vi vil gerne tilpasses. Vi erkender, at der er begået fejl, og det har ikke været helt kønt undervejs. Men vi er klar nu til at spille efter de regler, der er,” sagde han dengang til DR, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid

Små og mellemstore virksomheder forstår ikke mulighederne i it - og har ikke rigtigt råd til digital transformation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere