Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ubers nordiske topchef bliver disruptionchef i Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet hyrer Ubers tidligere nordiske direktør som disruptionschef.

Erhvervsministeriet har hyret Ubers politiske direktør for Norden og Baltikum, Kåre Riis Nielsen, som chef for ministeriets såkaldte disruption-taskforce, skriver Altinget.

Kåre Riis Nielsen har været politisk chef for Uber i godt et år. Han har tidligere været direktør for Udenrigsministeriets såkaldte Innovation Center og kommunikationsdirektør i Novozymes.

Erhvervsministeriets nye disruption-taskforce skal være med til at fremme brugen af nye teknologier i erhvervslivet.

Den er blevet nedsat som led i regeringens overordnede digitaliseringsplaner, der også omfatter tilretning af dansk lovgivning til en digital virkelighed og andre ting.

”Udfordringen er, hvordan virksomheder og samfundet kan gribe ny teknologi og digitalisering på en smart måde og høste frugterne af det, uden at smide alt over bord. Vi skal optimere mødet med de nye teknologier og samtidig sikre hurtig og effektiv regulering,” siger Kåre Riis Nielsen til Altinget.

Han tiltræder 1. marts.

Uber forlod Danmark sidste forår, fordi virksomheden ikke ønskede at efterleve taxilovens krav om blandt andet fysiske taxametre og sensorer i bilsæderne.

Dengang stod Kåre Riis Nielsen i spidsen for selskabet, og han meddelte, at Uber ville tilbage i Danmark.

”Vi vil gerne reguleres, og vi vil gerne tilpasses. Vi erkender, at der er begået fejl, og det har ikke været helt kønt undervejs. Men vi er klar nu til at spille efter de regler, der er,” sagde han dengang til DR, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid

Små og mellemstore virksomheder forstår ikke mulighederne i it - og har ikke rigtigt råd til digital transformation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere