Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Alle i virksomheden taler om, hvor vigtigt it er - men it-organisationens budget står i stampe

It-organisationens budget stiger ikke længere med samme hastighed som virksomhedens omsætning. Overgangen til cloud er en af årsagerne.

Det kan godt være, at alle virksomheder efterhånden taler om digitalisering og de mange forretningsmuligheder, man kan forfølge ved at satse på innovative it-løsninger.

Det er dog ikke nødvendigvis et fokus, der giver udslag i større budgetter hos it-organisationerne.

Det skyldes ikke kun, at man mange steder holder igen med udgifterne, men også at overgangen til cloud-baserede it-løsninger betyder, at der i mindre grad end tidligere er behov for de store køb på it-fronten. 

Det skriver vores amerikanske søstermedie Networkworld med henvisning til nye tal fra analysefirmaet Computer Economics.

“Før overgangen til cloud ville virksomheder typisk øge it-budgettet, så det stort set matchede med den forventede vækst i omsætningen,” udtaler David Wagner, vice president for research hos Computer Economics.

“Sådan er det ikke længere i regioner med en markant udbredelse af cloud, eksempelvis USA og Canada, hvor it-budgetterne ikke følger med væksten i omsætningen."

Læs også: Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

I undersøgelsen fra Computer Economics fremgår det blandt andet, at 17 procent af de nordamerikanske virksomheder vil skære ned på investeringerne i datacenter-løsninger i 2018.

I en global opgørelse fra analysefirmaet Gartner blev det for nylig vurderet, at mens der i 2017 var en vækst på 4,4 procent på markedet for datacenter-løsninger på verdensplan, så vil den i år ryge helt ned på 0,6 procent, og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Læs mere her: Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Læs også:

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Danske it-organisationer står ved en skillevej - og må ikke tøve med at træffe afgørende valg

Stabil it-drift er ikke længere nok: It-chefen og it-organisationerne skal op i gear og fokusere på nye områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere