Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Alle i virksomheden taler om, hvor vigtigt it er - men it-organisationens budget står i stampe

It-organisationens budget stiger ikke længere med samme hastighed som virksomhedens omsætning. Overgangen til cloud er en af årsagerne.

Det kan godt være, at alle virksomheder efterhånden taler om digitalisering og de mange forretningsmuligheder, man kan forfølge ved at satse på innovative it-løsninger.

Det er dog ikke nødvendigvis et fokus, der giver udslag i større budgetter hos it-organisationerne.

Det skyldes ikke kun, at man mange steder holder igen med udgifterne, men også at overgangen til cloud-baserede it-løsninger betyder, at der i mindre grad end tidligere er behov for de store køb på it-fronten. 

Det skriver vores amerikanske søstermedie Networkworld med henvisning til nye tal fra analysefirmaet Computer Economics.

“Før overgangen til cloud ville virksomheder typisk øge it-budgettet, så det stort set matchede med den forventede vækst i omsætningen,” udtaler David Wagner, vice president for research hos Computer Economics.

“Sådan er det ikke længere i regioner med en markant udbredelse af cloud, eksempelvis USA og Canada, hvor it-budgetterne ikke følger med væksten i omsætningen."

Læs også: Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

I undersøgelsen fra Computer Economics fremgår det blandt andet, at 17 procent af de nordamerikanske virksomheder vil skære ned på investeringerne i datacenter-løsninger i 2018.

I en global opgørelse fra analysefirmaet Gartner blev det for nylig vurderet, at mens der i 2017 var en vækst på 4,4 procent på markedet for datacenter-løsninger på verdensplan, så vil den i år ryge helt ned på 0,6 procent, og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Læs mere her: Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Læs også:

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Danske it-organisationer står ved en skillevej - og må ikke tøve med at træffe afgørende valg

Stabil it-drift er ikke længere nok: It-chefen og it-organisationerne skal op i gear og fokusere på nye områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere