Artikel top billede

Alle i virksomheden taler om, hvor vigtigt it er - men it-organisationens budget står i stampe

It-organisationens budget stiger ikke længere med samme hastighed som virksomhedens omsætning. Overgangen til cloud er en af årsagerne.

Det kan godt være, at alle virksomheder efterhånden taler om digitalisering og de mange forretningsmuligheder, man kan forfølge ved at satse på innovative it-løsninger.

Det er dog ikke nødvendigvis et fokus, der giver udslag i større budgetter hos it-organisationerne.

Det skyldes ikke kun, at man mange steder holder igen med udgifterne, men også at overgangen til cloud-baserede it-løsninger betyder, at der i mindre grad end tidligere er behov for de store køb på it-fronten. 

Det skriver vores amerikanske søstermedie Networkworld med henvisning til nye tal fra analysefirmaet Computer Economics.

“Før overgangen til cloud ville virksomheder typisk øge it-budgettet, så det stort set matchede med den forventede vækst i omsætningen,” udtaler David Wagner, vice president for research hos Computer Economics.

“Sådan er det ikke længere i regioner med en markant udbredelse af cloud, eksempelvis USA og Canada, hvor it-budgetterne ikke følger med væksten i omsætningen."

Læs også: Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

I undersøgelsen fra Computer Economics fremgår det blandt andet, at 17 procent af de nordamerikanske virksomheder vil skære ned på investeringerne i datacenter-løsninger i 2018.

I en global opgørelse fra analysefirmaet Gartner blev det for nylig vurderet, at mens der i 2017 var en vækst på 4,4 procent på markedet for datacenter-løsninger på verdensplan, så vil den i år ryge helt ned på 0,6 procent, og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Læs mere her: Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Læs også:

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Danske it-organisationer står ved en skillevej - og må ikke tøve med at træffe afgørende valg

Stabil it-drift er ikke længere nok: It-chefen og it-organisationerne skal op i gear og fokusere på nye områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere