Alle i virksomheden taler om, hvor vigtigt it er - men it-organisationens budget står i stampe

It-organisationens budget stiger ikke længere med samme hastighed som virksomhedens omsætning. Overgangen til cloud er en af årsagerne.

Det kan godt være, at alle virksomheder efterhånden taler om digitalisering og de mange forretningsmuligheder, man kan forfølge ved at satse på innovative it-løsninger.

Det er dog ikke nødvendigvis et fokus, der giver udslag i større budgetter hos it-organisationerne.

Det skyldes ikke kun, at man mange steder holder igen med udgifterne, men også at overgangen til cloud-baserede it-løsninger betyder, at der i mindre grad end tidligere er behov for de store køb på it-fronten. 

Det skriver vores amerikanske søstermedie Networkworld med henvisning til nye tal fra analysefirmaet Computer Economics.

“Før overgangen til cloud ville virksomheder typisk øge it-budgettet, så det stort set matchede med den forventede vækst i omsætningen,” udtaler David Wagner, vice president for research hos Computer Economics.

“Sådan er det ikke længere i regioner med en markant udbredelse af cloud, eksempelvis USA og Canada, hvor it-budgetterne ikke følger med væksten i omsætningen."

Læs også: Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

I undersøgelsen fra Computer Economics fremgår det blandt andet, at 17 procent af de nordamerikanske virksomheder vil skære ned på investeringerne i datacenter-løsninger i 2018.

I en global opgørelse fra analysefirmaet Gartner blev det for nylig vurderet, at mens der i 2017 var en vækst på 4,4 procent på markedet for datacenter-løsninger på verdensplan, så vil den i år ryge helt ned på 0,6 procent, og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Læs mere her: Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Læs også:

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Danske it-organisationer står ved en skillevej - og må ikke tøve med at træffe afgørende valg

Stabil it-drift er ikke længere nok: It-chefen og it-organisationerne skal op i gear og fokusere på nye områder

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.