Alle i virksomheden taler om, hvor vigtigt it er - men it-organisationens budget står i stampe

It-organisationens budget stiger ikke længere med samme hastighed som virksomhedens omsætning. Overgangen til cloud er en af årsagerne.

Det kan godt være, at alle virksomheder efterhånden taler om digitalisering og de mange forretningsmuligheder, man kan forfølge ved at satse på innovative it-løsninger.

Det er dog ikke nødvendigvis et fokus, der giver udslag i større budgetter hos it-organisationerne.

Det skyldes ikke kun, at man mange steder holder igen med udgifterne, men også at overgangen til cloud-baserede it-løsninger betyder, at der i mindre grad end tidligere er behov for de store køb på it-fronten. 

Det skriver vores amerikanske søstermedie Networkworld med henvisning til nye tal fra analysefirmaet Computer Economics.

“Før overgangen til cloud ville virksomheder typisk øge it-budgettet, så det stort set matchede med den forventede vækst i omsætningen,” udtaler David Wagner, vice president for research hos Computer Economics.

“Sådan er det ikke længere i regioner med en markant udbredelse af cloud, eksempelvis USA og Canada, hvor it-budgetterne ikke følger med væksten i omsætningen."

Læs også: Dit svære og afgørende valg: Satser du på cloud computing - eller lokal hardware, der afregnes som 'flex pay'

I undersøgelsen fra Computer Economics fremgår det blandt andet, at 17 procent af de nordamerikanske virksomheder vil skære ned på investeringerne i datacenter-løsninger i 2018.

I en global opgørelse fra analysefirmaet Gartner blev det for nylig vurderet, at mens der i 2017 var en vækst på 4,4 procent på markedet for datacenter-løsninger på verdensplan, så vil den i år ryge helt ned på 0,6 procent, og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Læs mere her: Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Læs også:

Fem helt nødvendige projekter i danske it-organisationer i 2018: Her skal der satses

Danske it-organisationer står ved en skillevej - og må ikke tøve med at træffe afgørende valg

Stabil it-drift er ikke længere nok: It-chefen og it-organisationerne skal op i gear og fokusere på nye områder

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen, men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.