Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel / Dansk IT skal have ny formand / Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig

Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel. Dansk IT skal have ny formand. Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig. Stor vækst i salget af ‘smart home’-devices i Danmark. Ciscos kvartals-omsætning vokser for første gang i to år. Millioner til danske Yourpay.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel

Interpol efterforsker flere danskere, som menes at være involveret i et stort bitcoin-svindelnummer med navnet ‘Optioment.’

Efterforskningen er ifølge Bloomberg blevet sat i værk på anmodning af østrigsk politi, der har modtaget flere hundrede anmeldelser i sagen. 

Ifølge tyske ‘Die Presse’ kan mere end 10.000 personer være blevet snydt og franarret op til 12.000 bitcoin.

Det østrigske politi har anmodet Interpol om at ‘efterforske mistænkte i Danmark, Letland og Tyskland. Ingen er blevet anholdt,” skriver Bloomberg.

Dansk IT skal have ny formand

Dansk IT’s formand, Carsten Nørgaard, stopper som formand, når organisationen holder generalforsamling 28. februar, da han her har siddet som formand i den maksimalt tilladte periode, nemlig to perioder á tre år.

Det meddeler Dansk IT i denne pressemeddelelse.

Et af organisationens bestyrelsesmedlemmer, Lisa Herold Ferbing, har nu meldt sit kandidatur. Hun er i dag formand for DJØF, men stopper på denne post til marts.

Hun har været medlem af Dansk IT siden slutningen af 1980’erne. Dansk IT meddeler, at hun ‘ønsker, at Dansk IT skal udvikle sig som en forening, der binder mange forskellige fagprofessionelle sammen, og hvor man kan sætte it-faglighed i spil overfor andre it-professionelle, organisationer og politikere.’

Dansk IT oplyser ikke, om der er flere kandidater til posten som bestyrelsesformand. Formanden vælges af bestyrelsen efter generalforsamlingen.

Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig

Den er gal med Apples nye home-device, HomePod, som selskabet lancerede for kort tid siden som et modsvar til ikke mindst Google Home og Amazon Alexa.

Den lille HomePod - der er væsentligt dyrere end de to rivalers home-devices - ser nemlig ud til at efterlade en hvid ring under sig, skriver Cnet.

Apple erkender, at det er ‘udbredt problem’ med højttalere i silikone-hylster.

Læs også: Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Stor vækst i salget af ‘smart home’-devices i Danmark

Der er rigtig godt gang t i salget af såkaldte ‘smart home’-teknologier herhjemme, lyder det fra onlinebutikken Proshop.

Selskabet meddeler, at det i fjerde kvartal 10-doblede salget af ‘smart home’-udstyr i forhold til samme kvartal et år tidligere.

“Det er først og fremmest salget af smart belysning, intelligent strømstyring og varmeregulering, der boomer,” lyder det fra Proshop.

Især har intelligent belysning været med til at bane vejen for mange danskere. “Philips Hue-pærer er den klart mest populære vare, når det handler om smarte hjem,” lyder det fra Proshop.

Ciscos kvartals-omsætning vokser for første gang i to år

Nedturen er måske ved at være slut for Cisco. I hvert fald er selskabets omsætning for andet regnskabskvartal steget med 2,7 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. 

Selv om det må betegnes som en beskeden vækst, er det første gang i mere end to år, at Ciscos omsætning vokser. 

Selskabet har i flere år været i gang med at omlægge forretningen fra et ensidigt hardware-fokus til nu at handle om software-forretning.

Selskabets bundlinie er dog fortsat flammende rødt. Nettoresultatet i kvartalet landede på minus 8,8 milliarder dollar. Et år tidligere fik Cisco et overskud på 2,3 milliarder dollar. Underskuddet skyldes blandt andet et skattesmæk som følge af Donald Trumps skattereform.

Millioner til danske Yourpay

Den danske fintech-virksomhed Yourpay har landet en ‘tocifret millioninvestering og tager kampen op mod markedsgiganter,’ lyder det fra selskabet. 

Pengene kommer fra Nordica Capital Partners og skal investeres i udviklingen af selskabets produkter

”Den nye kapitalindsprøjtning gør det muligt at tænke større, og forsætte vækstplanen, der revolutionerer det europæiske samfund. Med den nuværende udvikling skal betaling indenfor en overskuelig fremtid være noget som automatisk sker. Det er eksempelvis automatisk betaling, når du tanker din bil,” lyder det fra direktør og stifter Mathias Gajhede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere