Artikel top billede

Morgen-briefing: Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel / Dansk IT skal have ny formand / Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig

Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel. Dansk IT skal have ny formand. Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig. Stor vækst i salget af ‘smart home’-devices i Danmark. Ciscos kvartals-omsætning vokser for første gang i to år. Millioner til danske Yourpay.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Interpol på jagt efter danskere for bitcoin-svindel

Interpol efterforsker flere danskere, som menes at være involveret i et stort bitcoin-svindelnummer med navnet ‘Optioment.’

Efterforskningen er ifølge Bloomberg blevet sat i værk på anmodning af østrigsk politi, der har modtaget flere hundrede anmeldelser i sagen. 

Ifølge tyske ‘Die Presse’ kan mere end 10.000 personer være blevet snydt og franarret op til 12.000 bitcoin.

Det østrigske politi har anmodet Interpol om at ‘efterforske mistænkte i Danmark, Letland og Tyskland. Ingen er blevet anholdt,” skriver Bloomberg.

Dansk IT skal have ny formand

Dansk IT’s formand, Carsten Nørgaard, stopper som formand, når organisationen holder generalforsamling 28. februar, da han her har siddet som formand i den maksimalt tilladte periode, nemlig to perioder á tre år.

Det meddeler Dansk IT i denne pressemeddelelse.

Et af organisationens bestyrelsesmedlemmer, Lisa Herold Ferbing, har nu meldt sit kandidatur. Hun er i dag formand for DJØF, men stopper på denne post til marts.

Hun har været medlem af Dansk IT siden slutningen af 1980’erne. Dansk IT meddeler, at hun ‘ønsker, at Dansk IT skal udvikle sig som en forening, der binder mange forskellige fagprofessionelle sammen, og hvor man kan sætte it-faglighed i spil overfor andre it-professionelle, organisationer og politikere.’

Dansk IT oplyser ikke, om der er flere kandidater til posten som bestyrelsesformand. Formanden vælges af bestyrelsen efter generalforsamlingen.

Apple: Ja, HomePod efterlader en hvid ring under sig

Den er gal med Apples nye home-device, HomePod, som selskabet lancerede for kort tid siden som et modsvar til ikke mindst Google Home og Amazon Alexa.

Den lille HomePod - der er væsentligt dyrere end de to rivalers home-devices - ser nemlig ud til at efterlade en hvid ring under sig, skriver Cnet.

Apple erkender, at det er ‘udbredt problem’ med højttalere i silikone-hylster.

Læs også: Apples HomePod ankommer sent til festen: Kan den blive Apples svar på fiaskoen Microsoft Zune?

Stor vækst i salget af ‘smart home’-devices i Danmark

Der er rigtig godt gang t i salget af såkaldte ‘smart home’-teknologier herhjemme, lyder det fra onlinebutikken Proshop.

Selskabet meddeler, at det i fjerde kvartal 10-doblede salget af ‘smart home’-udstyr i forhold til samme kvartal et år tidligere.

“Det er først og fremmest salget af smart belysning, intelligent strømstyring og varmeregulering, der boomer,” lyder det fra Proshop.

Især har intelligent belysning været med til at bane vejen for mange danskere. “Philips Hue-pærer er den klart mest populære vare, når det handler om smarte hjem,” lyder det fra Proshop.

Ciscos kvartals-omsætning vokser for første gang i to år

Nedturen er måske ved at være slut for Cisco. I hvert fald er selskabets omsætning for andet regnskabskvartal steget med 2,7 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere. 

Selv om det må betegnes som en beskeden vækst, er det første gang i mere end to år, at Ciscos omsætning vokser. 

Selskabet har i flere år været i gang med at omlægge forretningen fra et ensidigt hardware-fokus til nu at handle om software-forretning.

Selskabets bundlinie er dog fortsat flammende rødt. Nettoresultatet i kvartalet landede på minus 8,8 milliarder dollar. Et år tidligere fik Cisco et overskud på 2,3 milliarder dollar. Underskuddet skyldes blandt andet et skattesmæk som følge af Donald Trumps skattereform.

Millioner til danske Yourpay

Den danske fintech-virksomhed Yourpay har landet en ‘tocifret millioninvestering og tager kampen op mod markedsgiganter,’ lyder det fra selskabet. 

Pengene kommer fra Nordica Capital Partners og skal investeres i udviklingen af selskabets produkter

”Den nye kapitalindsprøjtning gør det muligt at tænke større, og forsætte vækstplanen, der revolutionerer det europæiske samfund. Med den nuværende udvikling skal betaling indenfor en overskuelig fremtid være noget som automatisk sker. Det er eksempelvis automatisk betaling, når du tanker din bil,” lyder det fra direktør og stifter Mathias Gajhede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere