Artikel top billede

Google åbner for 17 nye sprog i Google Assistent - men vi må stadig vente på dansk

Google Assistant bliver tilgængelige i vores nabolande og kan snart tale 21 sprog, men danske brugere bliver nok engang overset.

Googles digitale assistent, Google Assistant, bliver i løbet af 2018 udrullet til 38 nye lande og skal lære 17 nye sprog. Men alligevel må danske Android-brugere stadigvæk vente forgæves på den digitale assistent.

For ifølge Android-siden Android Central er dansk hverken på listen over nye sprog eller nye lande.

Android Central hæfter sig helt specifikt ved, at hverken Danmark eller Østrig er at finde på listen, mens både Sverige og Norge vil få adgang til assistenten.

Google Assistant er indbygget i de fleste Android-telefoner, men spiller også en helt central rolle for Googles Home-højttalere. Flere tredjeparts producenter som eksempelvis danske B&O har valgt at lade deres højttalere understøtte Google Assistant i sine produkter.

Læs også: B&O-chef om ny strategi: "Vi kan ikke konkurrere med giganter som Apple, Google og Amazon"

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Når de nye sprog bliver tilgængelige i løbet af 2018 vil Google Assistant være tilgængelig i intet mindre end 52 lande og i alt understøtte 21 forskellige sprog. Dermed vil Google Assistant understøtte ligeså mange sprog, som Apples Siri gør i dag.

Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også: It-giganterne storsatser på stemme-løsninger - nu handler kapløbet (heldigvis) om at understøtte nye sprog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere