Artikel top billede

Google åbner for 17 nye sprog i Google Assistent - men vi må stadig vente på dansk

Google Assistant bliver tilgængelige i vores nabolande og kan snart tale 21 sprog, men danske brugere bliver nok engang overset.

Googles digitale assistent, Google Assistant, bliver i løbet af 2018 udrullet til 38 nye lande og skal lære 17 nye sprog. Men alligevel må danske Android-brugere stadigvæk vente forgæves på den digitale assistent.

For ifølge Android-siden Android Central er dansk hverken på listen over nye sprog eller nye lande.

Android Central hæfter sig helt specifikt ved, at hverken Danmark eller Østrig er at finde på listen, mens både Sverige og Norge vil få adgang til assistenten.

Google Assistant er indbygget i de fleste Android-telefoner, men spiller også en helt central rolle for Googles Home-højttalere. Flere tredjeparts producenter som eksempelvis danske B&O har valgt at lade deres højttalere understøtte Google Assistant i sine produkter.

Læs også: B&O-chef om ny strategi: "Vi kan ikke konkurrere med giganter som Apple, Google og Amazon"

Magtkamp er i gang

Google Assistant befinder sig i en hård kamp med Amazons assistent Alexa og Apples Siri om at blive førende digitale assistent på markedet.

En væsentlig del af den kamp handler om tilgængeligheden af sprog.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så har de digitale assistenter indtil nu primært understøttet engelsk, men i kampen om at få globalt herredømme satser de nu alle på at understøtte stadig flere sprog.

Når de nye sprog bliver tilgængelige i løbet af 2018 vil Google Assistant være tilgængelig i intet mindre end 52 lande og i alt understøtte 21 forskellige sprog. Dermed vil Google Assistant understøtte ligeså mange sprog, som Apples Siri gør i dag.

Siri understøtter i dag 21 sprog og er tilgængelig i 36 lande.

Læs også: It-giganterne storsatser på stemme-løsninger - nu handler kapløbet (heldigvis) om at understøtte nye sprog




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere