Artikel top billede

Foto: Ricky John Molloy (Foto: Ricky John Molloy)

Byggebranchen griber ikke digitale muligheder: Kunne ellers mindske budgetskred og forsinkelser

I den danske byggebranche er man ikke parat til at samle nutidens digitale værktøjer op. Det er ærgerligt, da de kan være med til at sikre, at byggerier bliver leveret til tiden og med færre fejl, mener direktør. Dansk Byggeri er uenige.

Der er for langt fra de flotte digitale byggemodeller på skærmen til virkelighedens byggeplads. Det mener virksomheden Exigo, der rådgiver og hjælper med at digitalisere byggeprocesser. 

Virksomheden arbejder blandt andet med at opføre et helt byggeri virtuelt, inden kranerne sættes op på byggepladsen. Derved kan man forsøge at forudse eventuelle komplikationer i byggeprocessen. Men den slags metoder med 3D-byggeri og digitale forsøg tager man ikke til sig i den danske byggebranche. Det skriver Børsen.

"Der er tit en dygtig ingeniør eller bygningskonstruktør, der er god til at lave bygningsmodellerne, men når man så kommer lidt op i hierarkiet – som f.eks. på projektchefniveau, så begynd­er det at halte. De har meget svært ved at adoptere den nye virkelighed til deres traditionelle arbejdsmetode," siger Kristian Birch Pedersen, der er administrerende direktør hos Exigo til Børsen.

Kritikken vækker ikke genklang hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. Her mener man, at flere af i hvert fald de større virksomheder er godt i gang med at implementere de digitale værktøjer i deres virkelighed. Her peger man dog på, at nogle af de billigere entreprenører fra Sydeuropa ikke er ligeså langt fremme i den digitale bus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere