Artikel top billede

Foto: Ricky John Molloy (Foto: Ricky John Molloy)

Byggebranchen griber ikke digitale muligheder: Kunne ellers mindske budgetskred og forsinkelser

I den danske byggebranche er man ikke parat til at samle nutidens digitale værktøjer op. Det er ærgerligt, da de kan være med til at sikre, at byggerier bliver leveret til tiden og med færre fejl, mener direktør. Dansk Byggeri er uenige.

Der er for langt fra de flotte digitale byggemodeller på skærmen til virkelighedens byggeplads. Det mener virksomheden Exigo, der rådgiver og hjælper med at digitalisere byggeprocesser. 

Virksomheden arbejder blandt andet med at opføre et helt byggeri virtuelt, inden kranerne sættes op på byggepladsen. Derved kan man forsøge at forudse eventuelle komplikationer i byggeprocessen. Men den slags metoder med 3D-byggeri og digitale forsøg tager man ikke til sig i den danske byggebranche. Det skriver Børsen.

"Der er tit en dygtig ingeniør eller bygningskonstruktør, der er god til at lave bygningsmodellerne, men når man så kommer lidt op i hierarkiet – som f.eks. på projektchefniveau, så begynd­er det at halte. De har meget svært ved at adoptere den nye virkelighed til deres traditionelle arbejdsmetode," siger Kristian Birch Pedersen, der er administrerende direktør hos Exigo til Børsen.

Kritikken vækker ikke genklang hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. Her mener man, at flere af i hvert fald de større virksomheder er godt i gang med at implementere de digitale værktøjer i deres virkelighed. Her peger man dog på, at nogle af de billigere entreprenører fra Sydeuropa ikke er ligeså langt fremme i den digitale bus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere