Artikel top billede

Foto: Ricky John Molloy

Byggebranchen griber ikke digitale muligheder: Kunne ellers mindske budgetskred og forsinkelser

I den danske byggebranche er man ikke parat til at samle nutidens digitale værktøjer op. Det er ærgerligt, da de kan være med til at sikre, at byggerier bliver leveret til tiden og med færre fejl, mener direktør. Dansk Byggeri er uenige.

Der er for langt fra de flotte digitale byggemodeller på skærmen til virkelighedens byggeplads. Det mener virksomheden Exigo, der rådgiver og hjælper med at digitalisere byggeprocesser. 

Virksomheden arbejder blandt andet med at opføre et helt byggeri virtuelt, inden kranerne sættes op på byggepladsen. Derved kan man forsøge at forudse eventuelle komplikationer i byggeprocessen. Men den slags metoder med 3D-byggeri og digitale forsøg tager man ikke til sig i den danske byggebranche. Det skriver Børsen.

"Der er tit en dygtig ingeniør eller bygningskonstruktør, der er god til at lave bygningsmodellerne, men når man så kommer lidt op i hierarkiet – som f.eks. på projektchefniveau, så begynd­er det at halte. De har meget svært ved at adoptere den nye virkelighed til deres traditionelle arbejdsmetode," siger Kristian Birch Pedersen, der er administrerende direktør hos Exigo til Børsen.

Kritikken vækker ikke genklang hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. Her mener man, at flere af i hvert fald de større virksomheder er godt i gang med at implementere de digitale værktøjer i deres virkelighed. Her peger man dog på, at nogle af de billigere entreprenører fra Sydeuropa ikke er ligeså langt fremme i den digitale bus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere