Artikel top billede

(Foto: A.P. Moller-Maersk)

Petya-angrebet har åbnet nye muligheder for A.P. Møller-Mærsk: "Der er meget få forretninger på vores størrelse og alder, der har et it-landskab, der kun er seks måneder gammelt. Det er i høj grad standardiseret og splinternyt"

Reportage: Knap havde CIO i A.P. Møller-Mærsk, Adam Banks, sat benene på jorden efter sin bryllupsrejse, før Petya-helvedet brød løs. Det voldsomme angreb åbnede på trods af de store skader for en helt unik mulighed for det store selskab.

Premium Kun for abonnenter
Tirsdag 27. juni var det ikke mange dage siden, at CIO i A.P. Møller Mærsk, Adam Banks, var stemplet ind på arbejde igen efter sin bryllupsrejse. 

Og det skulle vise sig, at der ikke var meget tid til at få tjekket indbakken og indstillet kontorstolen, før det voldsomme Petya-angreb, der bredte sig fra Ukraine, satte ind. 

Selvom tusindvis af pc'er gik gået i baglås og 80 procent af applikationerne meldte pas, så åbnede angrebet en helt unik mulighed for A.P. Møller Mærsk, skulle det efterfølgende vise sig.

"Når man er nået til det stadie, vi var, så er man parat til at løbe en risiko. Ud fra et teknologisk synspunkt, så havde vi intet at miste," siger Adam Banks.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter