Test: Razer Naga Trinity kan transformeres til den perfekte mus til alle opgaver og spil

Hvad end du er til moba, fps eller mmorpg-spil, så kan Razer Naga tilpasses netop din spillestil - eller bruges til at forenkle din workstation

En mus er ikke bare en mus længere, og der findes flere yderst specialiserede mus, både hvad angår ergonomi, formål og pasform.

Nogle er trådløse, nogle har et utal af knapper og andre ser mystiske ud.

Problemet er, at hvis du køber en særlig mus med ekstra taster til eksempelvis dit World of Warcraft-spil, så er musen lettere upraktisk, hvis du skifter til League of Legends eller CS:GO senere.

Razers Naga Trinity-mus forsøger lidt at være den perfekte mus med særlige plader med taster, der kan sættes på musen.

Og det fungerer faktisk overbevisende godt og betyder reelt set, at du får tre muse for en mus’ pris.

Artiklen fortsætter under billedet... Ligger godt i hånden
Naga Trinity er en mus fra verdens største gamer-brand, så selvfølgelig stråler musen også af gamer-attitude. Det særlige Razer-logo lyser i askens farver på toppen sammen med scroll-hjulet, imens den matsorte plast føles behagelig.

Selve musen er relativt høj, og for mig ligger den godt i hånden. Hvis du i stedet foretrækker mere aflange mus, så tag at kig efter Razer Lancehead.

På den højre side finder du en lille afsats på musen, der agerer støtte for din lillefinger. Jeg anede ikke, at jeg manglede det, når jeg sidder med en mus, mendet får mig til at slappe af i hånden.

Læs også: Test af Razer Phone: Hvem havde troet, at et gaming-brand ville lancere årets mobiloverraskelse?

Modulær mus
På den anden side sidder det modulære område.

Via stærke magneter fastholdes et stykke plast på siden, hvor din tommel vil være. Det er en mus kun for højrehåndede.

Der findes tre moduler til musen, som alle følger med i pakken: Et standardmodul med to ekstra museknapper, et modul med 12 taster i et net og en med syv taster i en cirkel omkring din tommelfinger.

Først og fremmest er det bare et fedt, nørdet produkt: At du kan skille musen ad og samle det efter behov, og når først en af modulerne er på, føles det hverken skrøbeligt eller som om, at det kan falde af igen. Godt lavet.

Vores favorit-modul er den med de to muse-taster samt tastehjulet med nummeringstasterne 1 til 7. Den store samling af taster fra 1 til 12 bliver for overskuelig, men med træning kan det være, at det kan sidde i fingrene, så at sige.

Den med de 12 taster er skabt til de massive multiplayer-spil som World of Warcraft, hvor du skal kunne bruge mange forskellige evner, og her kan musen spare dig for at banke i tastaturet.

Særligt stykket med de syv taster fandt vi utrolig brugbart i Moba-spil som LoL, ligesom den også var rigtig brugbar i vores browser ved at kombinere tryk med ctrl (skift imellem fanerne).

Du har mulighed for at tilpasse tasterne i hvert enkelt spil/program, men desværre ikke i Razers egen software ud over de eksisterende profiler. Det er lidt ærgerligt.

Faktisk vil vi sige, at musen også kunne være god til seriøse multitaskere, hvis du kan lære dine fingre at benytte musen.

Konklusion
Hvis din mus har mange opgaver, hvad end det er i forskellige typer spil eller arbejdsopgaver, og hvor du kan se fordelene i at have mange taster inde for rækkevidde, så er Naga Trinity værd at overveje.

Brug det “almindelige” modul til surfing på nettet, skift til 7-tast-modulet til LoL og 12-tast-modulet, når du skal have alt inden for rækkevidde på én hånd.

Vores eneste aber dabei er, at den ikke er trådløs og at den koster 850 kroner.

Det er ikke mange penge, men du skal virkelig udnytte den modulære funktion, for ellers får du en lige så god mus i mange af Razers andre, mere enkle og billigere mus eller fra de andre brands på markedet. 

Læs også: 25 opsigtsvækkende nyheder fra verdens største forbrugerelektronikmesse
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.