Artikel top billede

Antallet af hackerangreb mod danske virksomheder styrtdykker: Næsten 20 procent færre angreb på et år

Mængden af hackerangreb er faldet drastisk fra 2016 til 2017. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren for at blive hacket er mindre, lyder det fra Trend Micro.

Danmark blev ramt af mere end 16 millioner hackerangreb i 2017.

Det lyder - og er - voldsomt, og det passer godt sammen med den etablerede sandhed om, at it-kriminalitet er et problem, der udvikler sig i den forkerte retning.

Men faktisk dækker tallet over et dramatisk fald i mængden af hackerangreb, lyder det fra Trend Micro.

Ifølge det japansk-ejede sikkerhedsfirma er antallet af angreb faldet med 19 procent fra 2016 til 2017.

Langt de fleste angreb sker via email, men sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen understreger, at de færre angreb ikke nødvendigvis er entydigt gode nyheder.

“Faldet er formentlig et udtryk for, at hackerne er gået væk fra at skyde med spredehagl og håbe på, at de ramte noget," siger han.

"I stedet har de fundet ud af, at der er flere penge at hente, hvis de i højere grad bruger tid på at udvælge deres ofre og sætter sig grundigt ind i, hvor det enkelte offer har svagheder. Derefter designes deres angreb til at udnytte netop de sårbarheder,” udtaler han.

Blandt de mere målrettede former for it-kriminalitet findes den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere via for eksempel email udgiver sig for at være virksomhedsledere og beder medarbejdere om at overføre større pengebeløb.

Direktørsvindel steg ifølge Trend Micro med 106 procent i 2017.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere