Artikel top billede

Antallet af hackerangreb mod danske virksomheder styrtdykker: Næsten 20 procent færre angreb på et år

Mængden af hackerangreb er faldet drastisk fra 2016 til 2017. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren for at blive hacket er mindre, lyder det fra Trend Micro.

Danmark blev ramt af mere end 16 millioner hackerangreb i 2017.

Det lyder - og er - voldsomt, og det passer godt sammen med den etablerede sandhed om, at it-kriminalitet er et problem, der udvikler sig i den forkerte retning.

Men faktisk dækker tallet over et dramatisk fald i mængden af hackerangreb, lyder det fra Trend Micro.

Ifølge det japansk-ejede sikkerhedsfirma er antallet af angreb faldet med 19 procent fra 2016 til 2017.

Langt de fleste angreb sker via email, men sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen understreger, at de færre angreb ikke nødvendigvis er entydigt gode nyheder.

“Faldet er formentlig et udtryk for, at hackerne er gået væk fra at skyde med spredehagl og håbe på, at de ramte noget," siger han.

"I stedet har de fundet ud af, at der er flere penge at hente, hvis de i højere grad bruger tid på at udvælge deres ofre og sætter sig grundigt ind i, hvor det enkelte offer har svagheder. Derefter designes deres angreb til at udnytte netop de sårbarheder,” udtaler han.

Blandt de mere målrettede former for it-kriminalitet findes den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere via for eksempel email udgiver sig for at være virksomhedsledere og beder medarbejdere om at overføre større pengebeløb.

Direktørsvindel steg ifølge Trend Micro med 106 procent i 2017.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere