Artikel top billede

Antallet af hackerangreb mod danske virksomheder styrtdykker: Næsten 20 procent færre angreb på et år

Mængden af hackerangreb er faldet drastisk fra 2016 til 2017. Men det betyder ikke nødvendigvis, at faren for at blive hacket er mindre, lyder det fra Trend Micro.

Danmark blev ramt af mere end 16 millioner hackerangreb i 2017.

Det lyder - og er - voldsomt, og det passer godt sammen med den etablerede sandhed om, at it-kriminalitet er et problem, der udvikler sig i den forkerte retning.

Men faktisk dækker tallet over et dramatisk fald i mængden af hackerangreb, lyder det fra Trend Micro.

Ifølge det japansk-ejede sikkerhedsfirma er antallet af angreb faldet med 19 procent fra 2016 til 2017.

Langt de fleste angreb sker via email, men sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen understreger, at de færre angreb ikke nødvendigvis er entydigt gode nyheder.

“Faldet er formentlig et udtryk for, at hackerne er gået væk fra at skyde med spredehagl og håbe på, at de ramte noget," siger han.

"I stedet har de fundet ud af, at der er flere penge at hente, hvis de i højere grad bruger tid på at udvælge deres ofre og sætter sig grundigt ind i, hvor det enkelte offer har svagheder. Derefter designes deres angreb til at udnytte netop de sårbarheder,” udtaler han.

Blandt de mere målrettede former for it-kriminalitet findes den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere via for eksempel email udgiver sig for at være virksomhedsledere og beder medarbejdere om at overføre større pengebeløb.

Direktørsvindel steg ifølge Trend Micro med 106 procent i 2017.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere